Протеинова торта с кокосово брашно
Вкусните десерти не бива да са пречка по пътя към целите. С тази протеинова торта може да задоволите глада за сладко, докато работите усърдно за мечтаното си тяло. Рецептата е не само нисковъглехидратна, но и не съдържа глутен, което е особено подходящо за големи празненства, на които може да има хора с хранителни непоносимости.
Рецепта за протеинова торта
Приготвянето на тази вкусна протеинова торта не е сложно и може да я гарнирате с любими свои вкусове, за да се превърне в новия ви любим десерт.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
40 минути | 8 парчета | 111 калории 2 г нетни въглехидрати 11 г белтъчини 6 г мазнини |
Необходими продукти:
- 70 г чист протеин на прах (или с вкус на ванилия/шоколад, по избор)
- 40 г кокосово брашно
- 70 г еритритол
- 2 ч. л. бакпулвер
- 3 броя яйца
- 60 г краве масло Гхи
- 120 мл бадемово мляко
- Щипка сол
- 1 ч. л. екстракт от ванилия (по желание)
Начин на приготвяне:
- Загрейте предварително фурната на 170 градуса.
- За приготвянето ще използваме малка тава, около 20-22 см диаметър. Покрийте я с хартия за печене.
- В подходяща купа смесете всички сухи съставки и разбъркайте добре.
- В центъра на сухата смес направете кладенче и там чукнете яйцата.
- Разтопете маслото и го прибавете към яйцата заедно с бадемовото мляко и ванилията.
- Разбъркайте сместа добре с помощта на вилица или миксер на по-бавни обороти, докато се получи хомогенна смес.
- Изсипете сместа в тавата с хартия за печене.
- Изравнете горната част с обратната страна на лъжица и сложете в загрятата фурна за 25-30 минути.
- За да сте сигурни, че тортата е готова, прободете я с клечка за зъби. Клечката за зъби трябва да излиза суха.
- Изчакайте тортата да изстине, преди да я декорирате по свой вкус.
- Най-лесният начин за декориране е да я посипете с малко еритритол за допълнително сладост.
Съвет: Спокойно може да приготвите тази торта с протеин на прах с вкус на шоколад или ванилия и да премахнете екстракта от ванилия от използваните продукти.
Може да приготвите своята протеинова торта и в двойна доза във форма за кекс. Опитайте и други вкусни десерти от нашите кулинарни книги „Кето фантазии“ 1 и 2.
Предложения за сервиране на протеинова торта
Вкусът на тази торта не е силен и натрапчив, което я прави особено подходяща да се гарнира с различни кремове и плодове. Спокойно може да я използвате и като блат за по-богата и интересна торта. Ние ще ви предложим няколко кето метода за декориране, а вие може да изберете този, който смятате за най-практичен и вкусен.
- Нисковъглехидратен крем с маскарпоне, крема сирене и еритритол – най-вкусно за хората, които не обичат твърде сладки десерти
- Шоколадов мус с авокадо – придава страхотен вкус и прави тортата още по-питателна и полезна. Много подходящ избор за протеинова торта с шоколадов протеин на прах.
- Към кремовете може да добавите нарязани ягоди и цели боровинки – те вкарват свеж вкус на тортата в комбинация с интересен и цветен външен вид.
- Желатинов слой – за смелчагите в кухнята предлагаме да опитате да направите желатинов слой с плодове или кокосово мляко. След като тортата е изстинала, изсипете топлия желатин в смес с други съставки в тавата директно върху тортата и оставете да се охлади в хладилника.
За лесно и вкусно сервиране може да декорирате с любими плодове и топка кето сладолед – със сигурност ще се хареса на всички.
Хранителни стойности
Тази протеинова торта е нисковъглехидратна, но съдържа в себе си и много малко калории, което я прави чудесен помощник в борбата с килограмите. Освен това съдържа в себе си и някои полезни вещества като:
- 15% манган
- 12% фосфор
- 12% мед
- 10% калций
- 10% витамин Б12
*Процентите са калкулирани според препоръчителната дневна доза.
Още от нашата здравословна кухня
Не забравяйте да опитате и други наши нисковъглехидратни десерти, за да подсладите живота си и да впечатлите своите гости.
Ако искате да откриете още вдъхновение за нисковъглехидратни рецепти, каним ви да се присъедините към нашата кето кухня във Фейсбук. А за да ви зарадваме и да улесним хранителния ви режим, ви предлагаме ежеседмично нисковъглехидратно меню във Вайбър групата ни.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Домашна орехова торта с лека текстура се комбинира чудесно с чаша ароматен чай. Приготвяме един кето вариант, в
Испанска бадемова торта, произхождаща от Средновековието, крие зад себе си заинтригуваща история. Оригиналното й име е Тарта де Сантяго
Ангелска торта, приготвена с никовъглехидратни съставки, е лека, ароматна и много пухкава. Името й говори за самата нея,