Протеинова торта с кокосово брашно

Обновена: 02.07.2025|
протеинова торта

Вкусните десерти не бива да са пречка по пътя към целите. С тази протеинова торта може да задоволите глада за сладко, докато работите усърдно за мечтаното си тяло. Рецептата е не само нисковъглехидратна, но и не съдържа глутен, което е особено подходящо за големи празненства, на които може да има хора с хранителни непоносимости.

 

Рецепта за протеинова торта

Приготвянето на тази вкусна протеинова торта не е сложно и може да я гарнирате с любими свои вкусове, за да се превърне в новия ви любим десерт.

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
40 минути 8 парчета 111 калории
2 г нетни въглехидрати
11 г белтъчини
6 г мазнини

 

Необходими продукти:

  • 70 г чист протеин на прах (или с вкус на ванилия/шоколад, по избор)
  • 40 г кокосово брашно
  • 70 г еритритол
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 3 броя яйца
  • 60 г краве масло Гхи
  • 120 мл бадемово мляко
  • Щипка сол
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия (по желание)

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте предварително фурната на 170 градуса.
  2. За приготвянето ще използваме малка тава, около 20-22 см диаметър. Покрийте я с хартия за печене.
  3. В подходяща купа смесете всички сухи съставки и разбъркайте добре.
  4. В центъра на сухата смес направете кладенче и там чукнете яйцата.
  5. Разтопете маслото и го прибавете към яйцата заедно с бадемовото мляко и ванилията.
  6. Разбъркайте сместа добре с помощта на вилица или миксер на по-бавни обороти, докато се получи хомогенна смес.
  7. Изсипете сместа в тавата с хартия за печене.
  8. Изравнете горната част с обратната страна на лъжица и сложете в загрятата фурна за 25-30 минути.
  9. За да сте сигурни, че тортата е готова, прободете я с клечка за зъби. Клечката за зъби трябва да излиза суха.
  10. Изчакайте тортата да изстине, преди да я декорирате по свой вкус.
  11. Най-лесният начин за декориране е да я посипете с малко еритритол за допълнително сладост.

 

Съвет: Спокойно може да приготвите тази торта с протеин на прах с вкус на шоколад или ванилия и да премахнете екстракта от ванилия от използваните продукти.

Може да приготвите своята протеинова торта и в двойна доза във форма за кекс. Опитайте и други вкусни десерти от нашите кулинарни книги „Кето фантазии“ 1 и 2.

 

Предложения за сервиране на протеинова торта

 

протеинова торта

 

Вкусът на тази торта не е силен и натрапчив, което я прави особено подходяща да се гарнира с различни кремове и плодове. Спокойно може да я използвате и като блат за по-богата и интересна торта. Ние ще ви предложим няколко кето метода за декориране, а вие може да изберете този, който смятате за най-практичен и вкусен.

  • Нисковъглехидратен крем с маскарпоне, крема сирене и еритритол – най-вкусно за хората, които не обичат твърде сладки десерти
  • Шоколадов мус с авокадо – придава страхотен вкус и прави тортата още по-питателна и полезна. Много подходящ избор за протеинова торта с шоколадов протеин на прах.
  • Към кремовете може да добавите нарязани ягоди и цели боровинки – те вкарват свеж вкус на тортата в комбинация с интересен и цветен външен вид.
  • Желатинов слой – за смелчагите в кухнята предлагаме да опитате да направите желатинов слой с плодове или кокосово мляко. След като тортата е изстинала, изсипете топлия желатин в смес с други съставки в тавата директно върху тортата и оставете да се охлади в хладилника.

За лесно и вкусно сервиране може да декорирате с любими плодове и топка кето сладолед – със сигурност ще се хареса на всички.

Хранителни стойности

Тази протеинова торта е нисковъглехидратна, но съдържа в себе си и много малко калории, което я прави чудесен помощник в борбата с килограмите. Освен това съдържа в себе си и някои полезни вещества като:

  • 15% манган
  • 12% фосфор
  • 12% мед
  • 10% калций
  • 10% витамин Б12

*Процентите са калкулирани според препоръчителната дневна доза.

 

Още от нашата здравословна кухня

 

кето двойно шоколадова фъдж торта

 

Не забравяйте да опитате и други наши нисковъглехидратни десерти, за да подсладите живота си и да впечатлите своите гости.

 

Ако искате да откриете още вдъхновение за нисковъглехидратни рецепти, каним ви да се присъедините към нашата кето кухня във Фейсбук. А за да ви зарадваме и да улесним хранителния ви режим, ви предлагаме ежеседмично нисковъглехидратно меню във Вайбър групата ни.

Добър апетит!

Категории: Десерти при кетогенен режим, Кето рецепти|Публикувана: 02.07.2025|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front
banner blood donation mobile

Популярни продукти

4ff7ca7b8808dd2224958fe9d5bf28afa487e2dd07448e195917dd02b9eb797f?s=96&d=mm&r=g

Радина Питтас завършва бакалавърска програма "Българска филология" и магистър "Семиотика, език и реклама". Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар