Кето двойно шоколадова фъдж торта
Опитайте рецептата за кето двойно шоколадова фъдж торта, която блести с много наситен и специфичен вкус, поради комбинацията на кремове и текстури. Тази торта е достойна за празничната трапеза.
Едно вкусно сладко бижу, което е с много ниско количество нетни въглехидрати и няма да навреди на кето диетата ви, а ще ви даде възможността да се насладите на сладко изкушение.
Рецепта за кето двойно шоколадова фъдж торта
Кето двойно шоколадова фъдж торта пригответе във форма с диаметър 17 см и имайте предвид, че се получава доста висока.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности за 1 порция |
---|---|---|
3 часа и 30 мин | 12 | 534, 1 калории 3,5 г нетни въглехидрати 52,41 г мазнини 10,5 г протеини |
Необходими продукти за блатовете:
- 140 г масло Гхи
- 160 г бадемово брашно
- 65 г сурово какао на прах
- 100 г еритритол
- 2 ч.л. бакпулвер без глутен
- 4 яйца
- 1/2 ч.л. сол
Необходими продукти за кремa:
- 30 г млечен течен шоколад Forlife
- 30 г масло Гхи
- 15 г какао на прах
- 75 г еритритол
- 60 г лешников тахан
- 300 г маскарпоне
- 3 жълтъка
- 100 г течна животинска сметана
Необходими продукти за глазурата от меренг:
- 2 белтъка
- 140 г масло Гхи
- 60 г еритритол
Начин на приготвяне на блатовете:
- Смесете в съд бадемовото брашно и бакпулвера и ги разбъркайте.
- Блендирайте еритритола докато се получи фин прах.
- Смесете на водна баня маслото Гхи, подсладителя, какаото и солта и бъркайте до разтопяването на подсладителя и получаване на хомогенна смес.
- Отстранете от котлона и оставете сместа да се охлади.
- Когато изстине, добавете яйцата едно по едно. Разбърквайте добре до получаване на хомогенна смес след всяко яйце.
- Прибавете сухите съставки.
- Разделете сместа на две равни части. Поставете в тавичка с диаметър 17 см и печете за 15 минути на 180 градуса. Може да проверите дали блата е готов, като го набодете с клечка за зъби. Ако клечката излезе чиста, означава, че блатът е готов.
- Оставете ги да изстинат и отлежат 2-3 часа.
- С остър нож разрежете двата блата на половини. По този начин ще получите 4 еднакви блата за кето двойно шоколадова фъдж торта.
Начин на приготвяне на крема:
- Блендирайте еритритола до получаване на фин прах.
- В огнеупорен съд на водна баня разтопете течния шоколад, маслото и еритритола.
- Разбърквайте до получаване на хомогенна смес и добавете какаото.
- Докато продължавате да бъркате добавете жълтъците и ги смесете добре с останалата смес.
- Към получената смес прибавете тахана и маскарпонето. След хубаво разбъркване оставете сместа да се охлади.
- Междувременно разбийте на сняг охладената течна животинска сметана с 50 г блендиран еритритол.
- Внимателно добавете към изстиналата вече смес, като разбърквате с метална лъжица до получаването на напълно хомогенна и плътна смес.
- Когато кремът е готов може да преминете към сглобяването на тортата.
- Поставете блата и го покрийте с крем. Редувайте блат с крем като последния блат оставите непокрит отгоре. Той ще бъде покрит от глазурата от меренг, с който може да завършите кето двойно шоколадова фъдж торта.
Начин на приготвяне на меренга:
- Маслото трябва да е меко, препоръчително е да е постояло на стайна температура 2 часа предварително.
- Блендирайте еритритола.
- Белтъците заедно с еритритола се слагат на котлон на много слаб огън.
- Внимателно разбърквайте сместта, без да разбивате белтъците, до разтапяне на подсладителя.
- Прехвърлете в друг съд и разбийте белтъците до получаване на сняг. Преди да добавите маслото се уверете че съдът е изстинал. Добавяйте маслото на порции, не се притеснявайте ако отначало изглежда пресечено, продължавайте да разбивате до получаване на пухкав крем.
- Покрийте кето двойно шоколадова фъдж торта отгоре с крема.
Ще откриете повече от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които предлагат изобилие от кето рецепти.
Допълнителни съвети
Споделяме няколко идеи за обогатяване на рецептата, но и съвети по отношение на промяната в хранителните стойности.
Те включват:
- Може да направите шоколадов ганаш като разтопите течен шоколад, сметана и блендиран еритритол и да залеете тортата. Имайте предвид, че тази стъпка може да промени малко хранителните стойности на тортата. За да се получи равномерна и гладка заливка е хубаво да изчакате малко да стегне след разтопяването им преди да украсите кето двойно шоколадова фъдж торта.
- Тортата по принцип е за 12 парчета, но ако прецените, че те са прекалено тежки и сладки може да я разделите на 16 парчета. По този начин хранителните стойности ще се променят и нетните въглехидрати на парче ще намалеят.
Дори с нисковъглехидратни и кето съставки, при десертите в кето, както при всяко хранене, е важно да не прекаляваме и да следим дневните си макронутриенти.
Още от здравословната ни кухня
Ако идеята ни за кето двойно шоколадова фъдж торта ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“.
Може да комбинирате кето двойно шоколадова фъдж торта с изтънчения вкус на капучино. Освен рецептата в статията, посветена на капучиното, ще научите за произхода, историята и техниките за приготвяне на тази ободряваща напитка.
За още интересни и разнообразни идеи, може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Кето фъдж маслени бомби са лесен десерт, който бързо можем да приготвим у дома. Това сладко изкушение е
В рецептата за шоколадова трилогия съчетаваме чудесните вкусове на трите вида течен шоколад на Forlife без захар. Десертът
Кето дубайски шоколад е изискана и нисковъглехидратна версия на традиционното шоколадово изкушение, съчетано с принципите на кетогенната диета.