3 вкусни рецепти за кето салата с бекон

Представяме ви 3 невероятно вкусни, стилни и апетитни рецепти за кето салата с бекон. Те са нетрадиционни, различни, изумително приятни на вкус и красиви на визия. Събуждат апетита и засищат за обяд или вечеря.
1. Хрупкава кето салата с орехи, авокадо и козе сирене
Това предложението за кето салата с бекон е хрупкаво и много вкусно, определено ще накара вкусовите ви рецептори да затанцуват.
Благодарение на пиперливата рукола, кремообразното авокадо, ароматния бекон, хрупкавите ядки и печеното козе сирене. Поднесете за обяд или вечеря.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
30 минути | 4 | 4 г нетни въглехидрати, 87 г мазнини, 29 г протеин и 934 калории |
Необходими продукти:
- 230 г козе сирене
- 140 г бекон
- 2 бр авокадо (около 400 г)
- 80 г рукола
- 50 г орехи
За дресинга:
- 1 с. л. лимонов сок
- 120 мл домашна кето майонеза
- 60 мл зехтин екстра върджин
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
- Използвайте остър нож и нарежете козето сирене (или краве сирене) на малки парчета с дебелина 1 см. Подредете ги в тавичката.
- Изпечете на най-горния ред в загрятата фурна за около 15-20 минути или докато придобият златист загар.
- Междувременно сложете бекона в голям, незалепващ тиган. Изпържете на средно силен огън до хрупкавост, разбърквайки от време на време. По желание може да не го запържвате.
- Пригответе дресинга като поставите в купа лимоновия сок, домашната кето майонеза, зехтина и подправите със сол и черен пипер на вкус. Блендирайте всички съставки, докато се смесят и оставете настрана.
- Нарежете авокадото на тънки филийки.
- Изсипете в купа руколата, гарнирайте с авокадото, пържения бекон и печеното козе сирене.
Поръсете с орехи и сервирайте с дресинга.
Съвети
За да предотвратите натрошаването на козето сирене при нарязване, напълнете чаша с вода, потопете остър нож в нея, отцедете леко и нарежете. По този начин ножът ще се плъзне гладно през сиренето.
Търсите малко повече разнообразие? Този дресинг е апетитен сам по себе си, но не се колебайте да го промените. Добавете любимите си билки и подправки, за да го направите още по-приятен. Пресен копър или мащерка ще направят перфектен и апетитен вкуса му. А малко по-надолу, може да прочетете нашите предложения за подправяне на салатата.
2. Свежа кето салата с бекон, лимонов дресинг и пармезан
Руколата е зеленчук, в който или си влюбен или просто не го ядеш. Сигурни сме, че тази кето салата с бекон и рукола обаче ще ви накара да погледнете по различен начин на този зеленчук и да го заобичате.
Приготвяме салатата с ароматен лимонов дресинг и поднасяме с маслини, бекон и пармезан.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
10 минути | 4 | 5,20 г нетни въглехидрати |
Необходими продукти:
- 140 г рукола
- Пресен кориандър
- 3-4 броя чери домати
- 1 ч. л. пресен сок от лимон
- 1 ч. л. зехтин
- 1 ч. л. ябълков оцет
- 1 ч. л. червен пипер
- Щипка черен пипер
- 3-4 маслини
- 2-3 парчета бекон
- 25 г настъргано сирене пармезан
Начин на приготвяне:
- Изсипете в голяма купа руколата и кориандъра.
- Нарежете на половинки чери доматите и ги добавете към салатата.
- Овкусете с лимонов сок, зехтин и ябълков оцет и разбъркайте.
- Подправете с червен и черен пипер, разбъркайте отново и опитайте как е на вкус. Ако е необходимо коригирайте.
- Гарнирайте салатата с маслини, парченца бекон, нарязан на хапки, и настъргано сирене пармезан.
- Поднесете салатата и се насладете.
3.Освежаваща кето салата с бекон с горски плодове
Хранителна, полезна и цветна кето салата с бекон, поднесена с ароматен дресинг за апетитен обяд или вечеря.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
20 минути | 1 | 4 г въглехидрати, 22 г мазнини, 12 г протеин и 260 калории |
Необходими продукти:
- 50 грама гъби
- 1 тиквичка
- 4-5 броя чери домати
- 20 грама рукола (кейл или спанак)
- 40 г пресни горски плодове (малини, ягоди, боровинки)
- 1/2 авокадо
- 2 с. л. ядки или семена (пекани, орехи, бадеми, слънчогледово семе)
- 2 парчета бекон
- 1-2 яйца (поширани)
За дресинга:
- 100 мл зехтин
- 50 мл чаша оцет
- 50 мл прясно изстискан лимонов сок
- ½ ч. л. мащерка
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Започнете с приготвянето на дресинга като поставите в купа зехтина, оцета и лимоновия сок.
- Подправете с мащерка, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и оставете настрана.
- Нарежете на тънки филийки гъбите, тиквичките на кубчета и ги сотирайте до леко златист загар и омекване.
- Нарежете на половинки или използвайте цели чери домати.
- В купа смесете руколата със запържените зеленчуци и пресите горски плодове (по желание).
- Гарнирайте с резени авокадо, хрупкави ядки или семена.
- Добавете парченца бекон, поширано яйце и поднесете вкусната и апетитна салата.
Кето салата с бекон – с какво да я подправим за допълнителен вкус?
Сервирането на която и да е от гореизброените кето салати с бекон за обяд или вечеря е чудесен начин за добавяне на полезни хранителни вещества към дневното меню и увеличаване на приема на зеленчуци.
Понякога обаче яденето на една и съща салата отново и отново може да ни омръзне. Спрете да приготвяте салатите си по един и същ начин.
Проявете креативност със съставките, винаги използвайте различни зеленчуци и дресинги. По този начин винаги ще може да си направите вкусна и здравословна кето салата. Ето няколко съвета.
Сгответе зеленчуците
Повечето салати се приготвят със сурови зеленчуци, но наистина може да подобрите вкуса на салатата, като включите и някои сготвени.
Мариновайте и изпечете зеленчуците на скара или във фурната, преди да ги добавите към салатата.
Добавете плодове
Излезте извън зоната си на комфорт. Добавете аромат към салатата си със съставки, които обикновено не бихте си помислили да използвате.
Добавете горски плодове в съчетание с подправки (кориандър, копър, мента, босилек и други).
Използвайте разнообразие от зеленолистни
Вместо да приготвяте слатата си с основа от един и същ зеленчук, използвайте айсберг, бейби спанак, маруля или смесете няколко вида зеленолистни, за да получите широка гама от вкусове.
Ето и нашите предложения:
- Кейл
- Рукола
- Спанак
- Зелено зеле
- Рукола
- Манголд
- Тученица
- Къдрава ендивия
Подправете с билки
Босилек, копър, розмарин, мащерка, босилек, мента, копър и лимонена трева са ароматни подправки, които придават свеж и приятен вкус на салатата.
Поръсете с билки, сол и черен пипер, за да подобрите вкуса или добавете чили на прах или на люспи за малко по-пикантен вкус.
Добавете текстура
Като например :
- Добавете малко ядки (орехи, бадеми), за да приготвите салата с приятна хрупкава текстура. Ядките са източник на полезни мазнини, от които тялото ни се нуждае.
- Използвайте семена, за да направите салатата приятна на визия и вкус. Слънчогледовото, сусамовото и лененото семе са чудесни опции. За допълнителен аромат и вкус изпечете семената за 5-20 минути с малко сол и черен пипер.
- Добавянето на сирене към салатата е един от най-вкусните начини за подобряване на вкуса и добавяне на протеин. Изберете сирене като фета, краве, козе или пармезан.
- Накъсайте месо или добавете морски дарове в салатата, за да я превърнете в пълноценно и вкусно ястие, подходящо за обяд или вечеря. Изпечете на скара или сотирайте пилешко, свинско, скариди или риба. Нарежете на парчета и добавете към салатата.
Още от здравословната ни кухня

Ето още няколко свежи предложения за нисковъглехидратна салата.
Ако тези рецепти за стилни и вкусни кето салати с бекон са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Ако и вие сте почитатели на салата с авокадо, имаме няколко неустоими апетитни предложения с този толкова полезен плод.
Предложения за няколко вида кето салата – с морски дарове, пиле, авокадо, маслини, с яйца, разнообразие от свежи продукти и питателен резултат.