Представяме ви 3 невероятно вкусни, стилни и апетитни рецепти за кето салати с бекон. Те са нетрадиционни, различни, изумително приятни на вкус и красиви на визия. Събуждат апетита и засищат за обяд или вечеря.

 

Кето салати с бекон: Свежа с лимонов дресинг и пармезан

Руколата е зеленчук, в който или си влюбен или просто не го ядеш. Сигурни сме, че тази салата обаче ще ви накара да погледнете по различен начин на този зеленчук и да го заобичате.

Приготвяме салатата с ароматен лимонов дресинг и поднасяме с маслини, бекон и пармезан.

Необходими продукти:

  • 140 г рукола
  • Пресен кориандър
  • 3-4 броя чери домати
  • 1 ч. л. пресен сок от лимон
  • 1 ч. л. зехтин
  • 1 ч. л. ябълков оцет
  • 1 ч. л. червен пипер
  • Щипка черен пипер
  • 3-4 маслини
  • 2-3 парчета бекон
  • 25 г настъргано сирене пармезан

 

Гръцки студено пресован зехтин "екстра върджин" 1L.18.60лв.

 

Начин на приготвяне

Следвайте следните инструкции :

  1. Изсипете в голяма купа руколата и кориандъра.
  2. Нарежете на половинки чери доматите и ги добавете към салатата.
  3. Овкусете с лимонов сок, зехтин и ябълков оцет и разбъркайте.
  4. Подправете с червен и черен пипер, разбъркайте отново и опитайте как е на вкус. Ако е необходимо коригирайте.
  5. Гарнирайте салатата с маслини, парченца бекон, нарязан на хапки, и настъргано сирене пармезан.
  6. Поднесете салатата и се насладете.

 

Стилни кето салати с бекон: Хрупкава с орехи, авокадо и козе сирене

Кето салати с бекон са хрупкави и много вкусни, а тази, която сме ви приготвили определено ще накара вкусовите ви рецептори да затанцуват.

Благодарение на пиперливата рукола, кремообразното авокадо, ароматния бекон, хрупкавите ядки и печеното козе сирене. Поднесете за обяд или вечеря.

Време за приготвяне: 30 минути

Порции: 4

Хранителен състав в 1 порция салата: 4 г нетни въглехидрати, 87 г мазнини, 29 г протеин и 934 калории.

Необходими продукти:

  • 230 г козе сирене
  • 140 г бекон
  • 2 бр авокадо (около 400 г)
  • 80 г рукола
  • 50 г орехи

За дресинга:

  • 1 с. л. лимонов сок
  • 120 мл домашна кето майонеза
  • 60 мл зехтин екстра върджин
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Следвайте следните инструкции :

  1. Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
  2. Използвайте остър нож и нарежете козето сирене (или краве сирене) на малки парчета с дебелина 1 см. Подредете ги в тавичката.
  3. Изпечете на най-горния ред в загрятата фурна за около 15-20 минути или докато придобият златист загар.
  4. Междувременно сложете бекона в голям, незалепващ тиган. Изпържете на средно силен огън до хрупкавост, разбърквайки от време на време. По желание може да не го запържвате.
  5. Пригответе дресинга като поставите в купа лимоновия сок, домашната кето майонеза, зехтина и подправите със сол и черен пипер на вкус. Блендирайте всички съставки, докато се смесят и оставете настрана.
  6. Нарежете авокадото на тънки филийки.
  7. Изсипете в купа руколата, гарнирайте с авокадото, пържения бекон и печеното козе сирене.
  8. Поръсете с орехи и сервирайте с дресинга.

Съвети

За да предотвратите натрошаването на козето сирене при нарязване, напълнете чаша с вода, потопете остър нож в нея, отцедете леко и нарежете. По този начин ножът ще се плъзне гладно през сиренето.

Търсите малко повече разнообразие? Този дресинг е апетитен сам по себе си, но не се колебайте да го промените. Добавете любимите си билки и подправки, за да го направите още по-приятен. Пресен копър или мащерка ще направят перфектен и апетитен вкуса му. А малко по-надолу, може да прочетете нашите предложения за подправяне на салатата.

 

Кето салати с бекон: Освежаваща с горски плодове

Хранителна, полезна и цветна салата, поднесена с ароматен дресинг за апетитен обяд или вечеря.

Време за приготвяне: 20 минути

Порции: 1 салата

Хранителен състав в 1 салата: 4 г въглехидрати, 22 г мазнини, 12 г протеин и 260 калории.

Необходими продукти:

  • 50 грама гъби
  • 1 тиквичка
  • 4-5 броя чери домати
  • 20 грама рукола (кейл или спанак)
  • 40 г пресни горски плодове (малини, ягоди, боровинки)
  • 1/2 авокадо
  • 2 с. л. ядки или семена (пекани, орехи, бадеми, слънчогледово семе)
  • 2 парчета бекон
  • 1-2 яйца (поширани)

За дресинга:

  • ½ чаша зехтин
  • ¼ чаша оцет
  • ¼ чаша лимонов сок
  • ½ ч. л. мащерка
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Следвайте следните инструкции :

  1. Започнете с приготвянето на дресинга като поставите в купа зехтина, оцета и лимоновия сок.
  2. Подправете с мащерка, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и оставете настрана.
  3. Нарежете на тънки филийки гъбите, тиквичките на кубчета и ги сотирайте до леко златист загар и омекване.
  4. Нарежете на половинки или използвайте цели чери домати.
  5. В купа смесете руколата със запържените зеленчуци и пресите горски плодове (по желание).
  6. Гарнирайте с резени авокадо, хрупкави ядки или семена.
  7. Добавете парченца бекон, поширано яйце и поднесете вкусната и апетитна салата.

 

Кето салати с бекон – с какво да ги подправим за допълнителен вкус?

Сервирането на която и да е от гореизброените кето салати с бекон за обяд или вечеря е чудесен начин за добавяне на полезни хранителни вещества към дневното меню и увеличаване на приема на зеленчуци.

Понякога обаче яденето на една и съща салата отново и отново може да ни омръзне. Спрете да приготвяте салатите си по един и същ начин.

Проявете креативност със съставките, винаги използвайте различни зеленчуци и дресинги. По този начин винаги ще може да си направите вкусна и здравословна кето салата. Ето няколко съвета.

Сгответе зеленчуците

Повечето салати се приготвят със сурови зеленчуци, но наистина може да подобрите вкуса на салатата, като включите и някои сготвени.

Мариновайте и изпечете зеленчуците на скара или във фурната, преди да ги добавите към салатата.

Добавете плодове

 

Кето салати с бекон. Бери плодове.

 

Излезте извън зоната си на комфорт. Добавете аромат към салатата си със съставки, които обикновено не бихте си помислили да използвате.

Добавете горски плодове в съчетание с подправки (кориандър, копър, мента, босилек и други).

Използвайте разнообразие от зеленолистни

Вместо да приготвяте слатата си с основа от един и същ зеленчук, използвайте айсберг, бейби спанак, маруля или смесете няколко вида зеленолистни, за да получите широка гама от вкусове.

Ето и нашите предложения:

  • Кейл
  • Рукола
  • Спанак
  • Зелено зеле
  • Рукола
  • Манголд
  • Тученица
  • Къдрава ендивия

Подправете с билки

Босилек, копър, розмарин, мащерка, босилек, мента, копър и лимонена трева са ароматни подправки, които придават свеж и приятен вкус на салатата.

Поръсете с билки, сол и черен пипер, за да подобрите вкуса или добавете чили на прах или на люспи за малко по-пикантен вкус.

Добавете текстура

Като например :

  • Добавете малко ядки (орехи, бадеми), за да приготвите салата с приятна хрупкава текстура. Ядките са източник на полезни мазнини, от които тялото ни се нуждае.
  • Използвайте семена, за да направите салатата приятна на визия и вкус. Слънчогледовото, сусамовото и лененото семе са чудесни опции. За допълнителен аромат и вкус изпечете семената за 5-20 минути с малко сол и черен пипер.
  • Добавянето на сирене към салатата е един от най-вкусните начини за подобряване на вкуса и добавяне на протеин. Изберете сирене като фета, краве, козе или пармезан.
  • Накъсайте месо или добавете морски дарове в салатата, за да я превърнете в пълноценно и вкусно ястие, подходящо за обяд или вечеря. Изпечете на скара или сотирайте пилешко, свинско, скариди или риба. Нарежете на парчета и добавете към салатата.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето салати с бекон. Салата.

Ето още няколко свежи предложения за нисковъглехидратна салата.

 

Ако тези рецепти за стилни и вкусни кето салати с бекон са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!