Пилешки сърца в масло
Супер лесна за приготвяне и много любима в нисковъглехидратните режими, рецептата за пилешки сърца в масло е чудесно ястие за вашия кето обяд или вечеря.
В една порция има малко повече от 1 г въглехидрати, което ви дава свободата да добавите две порции за едно хапване или да комбинирате с гарнитура по желание.
С малко съставки постигаме чудесен вкус и аромат – вижте как да си ги приготвите.
Рецепта за пилешки сърца в масло
Тази толкова лесна за приготвяне, бърза и много вкусна рецепта за пилешки сърца в масло ще ви извиси в кулинарните среди като една от най-добрите домакини. Опитайте и се убедете сами – ще получите признание от цялото семейство.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
25 минути | 4 | 1,09 г въглехидрати, 251 калории, 18 г мазнини, 20 г протеини |
Необходими продукти:
- 450 г пилешки сърца
- 220 г гъби печурки
- 2 с. л. краве масло Гхи
- 2 стръка зелен лук (около 30 г)
- 1 ч. л. чесън на прах
- 2-3 с. л. пилешки бульон
- ½ ч. л. червен пипер
- 2 с. л. МСТ масло (по желание и не на температура, по висока от 160°C)
- 1 ч. л. сол
Начин на приготвяне на рецептата:
- Нарежете пилешките сърца на равни половинки и ги измийте под студена, течаща вода.
- Добавете маслото Гхи в по-дълбок тиган, нарежете и сложете и зеления лук. Сотирайте, докато омекне.
- Сложете гъбите и гответе до омекването им. Ако отпуснат повече течност, премахнете част от нея с лъжица или оставете, за да приготвите сос.
- Добавете пилешките сърца и подправките, заедно с бульона.
- Бъркайте и гответе, докато пилешките сърца загубят розовия си цвят, около 10-15 минути. Имайте предвид, че те ще отпуснат течност при готвене.
- Добавете и МСТ маслото, оставете да покъкри 2-3 минути и махнете тигана от котлона.
- Поднесете ароматните пилешки сърца в масло и се насладете с цялото семейство.
Подобни нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.
Съвети за приготвяне на пилешки сърца в масло:
- Не гответе пилешките сърца твърде дълго, тъй като това може да ги направи жилави и трудни за дъвчене.
- Ако искате да сгъстите соса, можете да добавите едно пакетче (10 г) желатин. Предварително смесете желатина с 5 с. л. вода и го оставете да набъбне. Добавете го към пилешките сърчица, разбъркайте и оставете да се готви за 2-3 минути.
- Към соса чудесно подхожда и куркума на прах, а за по-силен аромат – и сушен или пресен розмарин.
- Вместо с масло Гхи, можете да направите и ароматно билково масло, в което да сготвите пилешките сърца. Зехтинът също е чудесна мазнина, която можете да използвате в този случай.
- Пилешките сърца отделят много вода, докато се готвят.
- Добавете малко лют червен пипер за пикантност.
- Вместо със зелен лук, рецептата се получава чудесно и с праз.
- Отгоре поръсете с пресни билки за вкус и приятен цвят, като магданоз например.
- Добавете допълнителни зеленчуци като аспержи, тиквички, спанак или зеле.
Пилешките сърца в масло са чудесно допълнение към менюто в нисковъглехидратна-високомазнинна диета. Те съдържат 0,1 г въглехидрати, 185 калории, 8 г мазнини, 26 г протеин.
Микронутриентите, които също откриваме в тях, са витамин B12, цинк, селен, фолиева киселина. Пилешките сърца са богат източник на протеини и желязо.
Подходящи гарнитури към порциите с пилешки сърца в масло
- Пържени „картофи“ от алабаш
- Доматени сосове в кето стил
- Кето хляб с тиквички
- Кето пълнени гъби с кайма
- Аранчини с 3 вида сирена
- Кисели краставички
- Лютеница без захар
- Кето печено сирене
- Кашкавален карфиолен ориз
- Гриловани зеленчуци с ароматни билки
- Кето фокача със зехтин, розмарин и маслини
- „Пърленка“ от карфиол и кашкавал с пармезан
Други рецепти с пилешко, които ще откриете в нашата кулинарна секция
- Две рецепти за пилешки кето шницел
- Карфиолено ризото с пиле
- Кесадия с пилешко в кето вариант
- Кето гръцка пилешка супа
- Кето пиле Алфредо на фурна
- Нисковъглехидратно пиле с гъби и сметана
- Пилешко филе в бекон с пълнеж от крема сирене
- Рецепта за пилешка супа с бекон
- Мариновани пилешки шишчета
Още от здравословната ни кухня
Нисковъглехидратно предложение, но за десерт – рецепта за орехови снежни топчета.
Ако нашето предложение за пилешки сърца в масло ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Пилешки дробчета с бекон е едно засищащо ястие, което ни предоставя комбинация от текстури и вкусове.
Кюфтенца от пилешки дроб – изключително лесно и бързо ястие, което ни предлага както вкусови облаги, така и такива за организма ни, благодарение на прекрасния състав на пилешкия дроб.
Една сгряваща рецепта за яхния от пилешки воденички и зелен боб – подходяща за кето режим, питателна и