Пилешки сърца в масло

Обновена: 20.06.2024|
Пилешки сърца в масло - кето рецепта.

Супер лесна за приготвяне и много любима в нисковъглехидратните режими, рецептата за пилешки сърца в масло е чудесно ястие за вашия кето обяд или вечеря.

В една порция има малко повече от 1 г въглехидрати, което ви дава свободата да добавите две порции за едно хапване или да комбинирате с гарнитура по желание.

С малко съставки постигаме чудесен вкус и аромат – вижте как да си ги приготвите.

 

Рецепта за пилешки сърца в масло

Тази толкова лесна за приготвяне, бърза и много вкусна рецепта за пилешки сърца в масло ще ви извиси в кулинарните среди като една от най-добрите домакини. Опитайте и се убедете сами – ще получите признание от цялото семейство.

kurk pep 400
calc magn 600
kurk pep 400
calc magn 600
Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
25 минути 4 1,09 г въглехидрати, 251 калории, 18 г мазнини, 20 г протеини

Необходими продукти:

  • 450 г пилешки сърца
  • 220 г гъби печурки
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 2 стръка зелен лук (около 30 г)
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 2-3 с. л. пилешки бульон
  • ½ ч. л. червен пипер
  • 2 с. л. МСТ масло (по желание и не на температура, по висока от 160°C)
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне на рецептата:

  1. Нарежете пилешките сърца на равни половинки и ги измийте под студена, течаща вода.
  2. Добавете маслото Гхи в по-дълбок тиган, нарежете и сложете и зеления лук. Сотирайте, докато омекне.
  3. Сложете гъбите и гответе до омекването им. Ако отпуснат повече течност, премахнете част от нея с лъжица или оставете, за да приготвите сос.
  4. Добавете пилешките сърца и подправките, заедно с бульона.
  5. Бъркайте и гответе, докато пилешките сърца загубят розовия си цвят, около 10-15 минути. Имайте предвид, че те ще отпуснат течност при готвене.
  6. Добавете и МСТ маслото, оставете да покъкри 2-3 минути и махнете тигана от котлона.
  7. Поднесете ароматните пилешки сърца в масло и се насладете с цялото семейство.

Подобни нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Съвети за приготвяне на пилешки сърца в масло:

  • Не гответе пилешките сърца твърде дълго, тъй като това може да ги направи жилави и трудни за дъвчене.
  • Ако искате да сгъстите соса, можете да добавите едно пакетче (10 г) желатин. Предварително смесете желатина с 5 с. л. вода и го оставете да набъбне. Добавете го към пилешките сърчица, разбъркайте и оставете да се готви за 2-3 минути.
  • Към соса чудесно подхожда и куркума на прах, а за по-силен аромат – и сушен или пресен розмарин.
  • Вместо с масло Гхи, можете да направите и ароматно билково масло, в което да сготвите пилешките сърца. Зехтинът също е чудесна мазнина, която можете да използвате в този случай.
  • Пилешките сърца отделят много вода, докато се готвят.
  • Добавете малко лют червен пипер за пикантност.
  • Вместо със зелен лук, рецептата се получава чудесно и с праз.
  • Отгоре поръсете с пресни билки за вкус и приятен цвят, като магданоз например.
  • Добавете допълнителни зеленчуци като аспержи, тиквички, спанак или зеле.

Пилешките сърца в масло са чудесно допълнение към менюто в нисковъглехидратна-високомазнинна диета. Те съдържат 0,1 г въглехидрати, 185 калории, 8 г мазнини, 26 г протеин.

Микронутриентите, които също откриваме в тях, са витамин B12, цинк, селен, фолиева киселина. Пилешките сърца са богат източник на протеини и желязо.

 

Подходящи гарнитури към порциите с пилешки сърца в масло

 

Пилешки сърца в масло. Пържени картофи от алабаш.

 

 

Други рецепти с пилешко, които ще откриете в нашата кулинарна секция

 

Още от здравословната ни кухня

 

Пилешки сърца в масло. Орехови снежни топчета.

Нисковъглехидратно предложение, но за десерт – рецепта за орехови снежни топчета.

 

Ако нашето предложение за пилешки сърца в масло ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

  • Пилешки дробчета с бекон - рецепта.

    Пилешки дробчета с бекон е едно засищащо ястие, което ни предоставя комбинация от текстури и вкусове.

  • Кюфтенца от пилешки дроб - рецепта.

    Кюфтенца от пилешки дроб – изключително лесно и бързо ястие, което ни предлага както вкусови облаги, така и такива за организма ни, благодарение на прекрасния състав на пилешкия дроб.

  • Храни с куркумин. Яхния от пилешки воденички.

    Една сгряваща рецепта за яхния от пилешки воденички и зелен боб - подходяща за

Оставете коментар

Обновена: 20 юни 2024 в 17:14 | Публикувана: 5 януари 2022 в 17:04 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф