Малинови кетони за балансирано тегло

Обновена: 26.02.2024|
Малинови кетони за балансирано тегло. Кетони при Хашимото.

Ако обмисляте да започнете прием на добавка с малинови кетони за балансирано тегло, сигурно си задавате куп въпроси. Дали малиновите кетони са просто още един елемент на модната диета в общността за отслабване или наистина помагат при загуба на тегло?

Малиновите кетони придобиха голяма популярност поради способността си да стимулират загубата на тегло и изграждането на чиста телесна маса.

В следващите редове ще разгледаме подробно същността на малиновите кетони и как те помагат за постигане на желаното балансирано тегло. Но нека първо внесем яснота у хората, които все още се чудят какво точно представляват кетоните.

 

Какво представляват кетоните?

За да получим достатъчно енергия за изпълнението на всички функции в организма ни, са нужни въглехидрати. За щастие те не са единственият източник на гориво за тялото ни.

ekzo 02 400
ekzo 02 600
ekzo 02 400
ekzo 02 600

При недостатъчният им прием или при разграждането им от запасите, складирани в черния дроб и мускулите, тялото се ориентира към друг ресурс за производство на енергия.

Като такива се явяват мазнините, при чието изгаряне в черния дроб се произвеждат странични продукти. Това са малки молекули, наречени кетони. Те имат способността да преминат кръвно-мозъчната бариера и да доставят енергия и на мозъка.

Кетоните се използват като източник на енергия, когато тялото ни е подложено на гладуване, дълги тренировки или недостатъчен прием на въглехидрати.

Може да разберете дали имате високи нива на кетони, като ги проверите чрез тест ленти за кетони. Този метод на проверка става чрез урина, но съществува и още един – чрез кръвни изследвания.

 

Малинови кетони за балансирано тегло. Профилактични прегледи. Любопитно за кето. Тест ленти за кетони - измерване чрез урина.

 

Ако имате диабет тип 1, тялото ви ще използва инсулина, който му давате, за да превърне кръвната захар в енергия.

Но, ако тялото ви не произвежда достатъчно инсулин, ще започнете да използвате мазнините като източник на енергия. Тогава черният дроб ще започне да произвежда кетони.

 

 

Същност на малиновите кетони

 

Малинови кетони за балансирано тегло.

Всяко едно плодче малина има в състава си около 200 молекули, които й придават специфичния и примамлив аромат и вкус. Една от тези молекули, наречена малинов кетон, има силна миризма и потенциални ползи за загуба на тегло.

Ето защо малинови кетони за балансирано тегло и отслабване се превръщат в популярна хранителна добавка.

Активната съставка в малиновите кетони се нарича адипонектин. Това е протеинов хормон, за който се твърди, че помага при загубата на тегло. Той действа чрез потискане на апетита и ускоряване на метаболизма.

 

Ползи от приема на малинови кетони за балансирано тегло

Малиновите кетони имат много потенциални ползи, когато става въпрос за подпомагане загубата на тегло и цялостното здраве. Полезни са за:

 • изгарянето на мазнините в коремната област
 • повишаване липолизата (разграждането на мазнините)
 • забързването на метаболизма
 • подпомагане здравословното отслабване
 • увеличаване производството на протеина адипонектин
 • регулиране нивата на кръвната захар
 • действат като естествен антиоксидант

 

Малинови кетони за балансирано тегло – как влияят?

 

Малинови кетони за балансирано тегло. Разделно хранене. Диета Карнивор. Левцин. Кетонни капсули. Екзогенни кетони за отслабване.

 

Молекулярната структура на малиновите кетони е подобна на тази на капсаицина, който се намира в лютите чушки.

Проучвания установяват, че капсаицинът може да засили метаболизма. Благодарение на подобната им структура, се смята, че и малиновите кетони имат подобен ефект.

Мастните клетки освобождават протеиновият хормон адипонектин. Той има роля в регулирането на нивата на кръвната захар и метаболизма.

Хората със здравословно тегло имат относително по-високи нива на адипонектин в сравнение с хората със затлъстяване.

Нивата на адипонектин са склонни да се покачват след отслабване. Установено е, че хората с ниски нива на протеиновия хормон са изложени на повишен риск от развитие на мастно чернодробно заболяване, сърдечни заболявания, затлъстяване и диабет тип 2.

Повишаването на нивата на адинопектин помагат на хората да отслабнат и да избегнат определени заболявания.

 

Как се приемат малиновите кетони?

Малиновите кетони са безопасни, когато се приемат като първокласна хранителна добавка, съдържаща естествени съставки.

Дози от 100 – 200 мг, което се равнява на 2 капсули дневно, могат безопасно да се приемат в продължение на 8 седмици (2 месеца). В рамките на това време се постига значително сваляне на излишните килограми с малинови кетони за балансирано тегло.

Приемайте капсулите винаги след хранене на обяд и/или вечеря с достатъчно вода.

Малиновите кетони НЕ са подходящи за прием от:

 • бременни и кърмещи жени
 • лица под 18 години
 • при болест на Хашимото

Малиновите кетони са подходящи за прием от хора:

 

Колко време е нужно за постигане на балансирано тегло?

 

Малинови кетони за балансирано тегло. Кога да използваме екзогенни кетони. Ашваганда. Кетонни капсули. Мързеливо кето. Отслабване. Екзогенни кетони за отслабване.

 

Както при всички продукти за отслабване, ефектите и скоростта на резултатите от приема на малинови кетони за балансирано тегло ще бъдат различни при всеки човек.

Времето за постигане на видими резултати зависи и от много други фактори. Такива са:

 • генетика
 • метаболизъм
 • възраст
 • пол
 • височина
 • първоначално тегло
 • начин на живот
 • диета

Ако искате да забързате процеса на постигане на желаното балансирано тегло, изберете да включите чиста добавка малинови кетони. Без желаното качество и чистота, малиновите кетони може да не работят оптимално и да не доведат до желаните резултати.

 

Малинови и екзогеннни кетони за по-голям ефект

 

Малинови кетони за балансирано тегло. Малинови кетони и екзогенни кетони

 

Процесите на отслабване се засилват при прием на малинови кетони или екзогенни кетони, но ефектът им е още по-голям, когато ги комбинираме.

Спазването на нисковъглехидратна или кето диета в комбинация с прием на кетони като малинови или екзогенни спомага за по-бързото постигане на желаните резултати.

Твърде се също и че ефектът на малиновите кетони се подобрява значително в комбинация с прием на витамин С.

Имайте предвид, че малиновите кетони се приемат по 2 капсули на ден след хранене.

Ако се приемат в комбинация с екзогенни –  след хранене на обяд изпийте 2 капсули екзогенни, а след вечеря – 2 капсули малинови кетони. Витамин C се приема по 1 таблетка на ден.

 

Заключение

Приемът на лекарства и добавки няма как да ни доведе до желаното тегло без да положим усилия. Суплементирането само с малинови кетони също няма да размаха магическата пръчка и да ни доведе до бързо постигане на резултати, особено когато често допускаме грешки в храненето.

Отслабването е процес, който изисква промени в хранителните ни навици. Затова приемайте млинови кетони за балансирано тегло в комбинация с подходящ хранителен режим, най-добре нисковъглехидратен или кето режим.

Подобрете и физическата си дисциплина, като включите повече физическа дейност в ежедневието си – ходене, джогинг, плуване или друго любимо спортно занимание.

По този начин желаното тегло ще стане много по-лесно достижимо. Освен това ще се радвате и на крепко здраве и стройна фигура.

Какво представляват малиновите кетони?

Всяко едно плодче малина има в състава си около 200 молекули, които й придават специфичния и примамлив аромат и вкус. Една от тези молекули, наречена малинов кетон, има силна миризма и потенциални ползи за загуба на тегло.

Какви ползи имат малиновите кетони за балансирано тегло?

Малиновите кетони имат много потенциални ползи, когато става въпрос за подпомагане загубата на тегло и цялостното здраве. Полезни са за изгарянето на мазнините, ускоряване на метаболизма, регулиране на нивата на кръвна захар и още много други.

Как се приемат малиновите кетони?

Приемайте по 2 капсули дневно винаги след хранене на обяд и/или вечеря с достатъчно вода. Дози от 100 – 200 мг, което се равнява на 2 капсули дневно, могат безопасно да се приемат в продължение на 8 седмици (2 месеца).

Малиновите кетони НЕ са подходящи за прием от?

Малиновите кетони не са подходящи за прием от бременни и кърмещи жени и за лица под 18 години.

Как да ги приемаме за по-голям ефект?

Спазването на нисковъглехидратна или кето диета в комбинация с прием на кетони като малинови и/или екзогенни спомага за по-бързото постигане на желаните резултати. Ефектът на малиновите кетони се засилва значително в комбинация с прием на витамин С.

Категории: Кето диета|Публикувана: 02.11.2022|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 26 февруари 2024 в 10:39 | Публикувана: 2 ноември 2022 в 13:52 | Категория: Кето диета