Малинови кетони за отслабване

Обновена: 23.02.2024|

Както знаете, малиновите кетони са широко разпространени заради потенциалните си ползи за регулиране на теглото. В тази статия ще се задълбочим в произхода, предимствата и приложенията им. Освен това ще разберем повече за механизма на действие на добавката малинови кетони за отслабване.

 

Какво представят малиновите кетони?

Малиновите кетони са естествени химични съединения. Въпреки че малините са може би най-известният естествен източник на тези кетони, те се намират и в други плодове като боровинки и къпини, макар и в по-малки количества.

Техният отчетлив плодов аромат ги прави популярна съставка в индустрията за храни и напитки, където се използват като естествени подобрители на вкуса в продукти като безалкохолни напитки и сладолед. Използват се и в състава на парфюми, козметика и дори предмети за бита. 

vitc 400 1
vitc 600 1

Хранителните добавки с малинови кетони не трябва да се бъркат с естествено срещащите се кетони, защото са синтетично произведени.

vitc 400 1
vitc 600 1

Причината за това е, че процесът на извличането им от малини е изключително скъп, тъй като се изискват цели 41 кг малини за извличането на една доза.

 

Как действат малинови кетони за отслабване?

 

Малинови кетони за отслабване.

 

Малиновите кетони придобиват популярност като хранителна добавка поради връзката им със загубата на тегло. На какво се дължи тяхното действие – ще разберете в следващите редове.

 

Модулация на адипонектин

Смята се, че популярните малинови кетони за отслабване могат да модулират хормона адипонектин.

Адипонектинът играе ключова роля в регулирането на метаболизма на глюкозата и мастните киселини. По-високите му нива са свързани с повишено разграждане на мазнини и намалено съхранение на мазнини.

Малиновите кетони стимулират производството на адипонектин, което потенциално води до повишено окисление на мазнините, подобрена инсулинова чувствителност и по-добър контрол на телесното тегло.

 

Подобрен метаболизъм на мазнините

Нашите малинови кетони ForLife могат също така да насърчат загубата на тегло чрез засилване на метаболизма.

Предполага се, че тези съединения могат да подобрят разграждането на мастните клетки (липолиза) чрез увеличаване на освобождаването на норепинефрин – невротрансмитер, който играе роля в метаболизма на мазнините.

Този повишен метаболизъм на мазнините може да доведе до използването на складираните мазнини за енергия, което потенциално допринася за загуба на тегло.

 

Намаляване на апетита

Друго действие на предпочитаните от мнозина малинови кетони за отслабване е притъпяването на апетита. Съединенията в тях влияят на определени хормони, които регулират глада, потенциално помагайки на хората да консумират по-малко калории и впоследствие да отслабнат.

 

Ползи

 

Малинови кетони за отслабване.

 

Характерните за малинови кетони ползи не са свързани само с отслабването. Смята се, че добавката повишава енергийните нива и подобрява физическото представяне, което я прави добро допълнение към рутината на всички активни и ангажирани с редовен спорт хора.

Тя има антиоксидантни свойства и помага за защита на клетките от окислително увреждане, причинено от свободните радикали. Това е изключително важно, защото огромна част от населението е изложено на висок оксидативен стрес, като едни от най-сериозните фактори за него са замърсяването и лошите хранителни навици.

Хроничните заболявания и тютюнопушенето също представляват риск.

Благодарение на своето антиоксидантно действие малиновите кетони понякога се използват в продукти за грижа за кожата поради техния потенциал да я защитават и подмладяват. В тази връзка се предполага, че могат да повлияят позитивно и на растежа на косата, както и да подсилят космените фоликули.

Друга полза от приемането на малинови кетони за отслабване е свързана с намаляване на възпалението. Те могат да имат положителен ефект върху здравето на сърцето, тъй като намаляват телесните мазнини и нивата на холестерола.

Някои проучвания предполагат, че добавката има положителен ефект върху нивата на кръвната захар. Въпреки това са необходими повече изследвания, за да се определи тяхното въздействие върху управлението на диабета при хората.

 

Прием на малинови кетони

Препоръчителната за малинови кетони дневна доза е 2 капсули дневно, като се приемат с достатъчно вода. Консумират се след хранене – след обяд и след вечеря.

Имайте предвид, че малиновите кетони не са магическо решение за отслабване. Бъдете търпеливи и имайте реалистични очаквания.

За максимално добри резултати те трябва да бъдат съчетани с редовна физическа активност и със здравословен режим на хранене, съобразен с вашите цели.

Малиновите кетони не са свързани с кетозата, така че могат да се ползват като помощно средство при най-различни диети.

Смята се, че усвояването на малиновите кетони се подобрява, когато е комбинирано с прием на витамин С. Това има синергичен ефект, защото те могат да работят заедно, за да поддържат метаболизма, производството на енергия и цялостното здраве.

Ако сте на кето режим, може да ги приемате заедно с екзогенни кетони за по-бързо сваляне на килограми. В такъв случай се приемат по 2 капсули от екзогенните кетони на обяд и 2 от малиновите вечер.

Наблюдавайте внимателно реакциите на тялото към добавката и не пренебрегвайте неблагоприятни странични реакциите. Важно е да следвате инструкциите за дозиране, посочени на етикета на продукта, както и да ги закупувате единството от реномирани източници.

 

 

Безопасност и странични ефекти

 

Малинови кетони за отслабване.

 

Въпреки че обикновено употребата на малинови кетони за отслабване се счита за безопасна, в редки случаи се срещат нежелани реакции, включително нервност, повишен сърдечен ритъм и повишено кръвно налягане. Тези странични ефекти са свързани със стимулиращите свойства на добавката.

Съществува риск от получаване на алергични реакции или взаимодействие с определени лекарства. Затова, ако имате съществуващи здравословни проблеми и приемате лекарства, се консултирайте със здравен специалист, преди да започнете да приемате малинови кетони за отслабване.

Тази предпазна мярка е особено важна за хора със сърдечни заболявания, хипертония или тревожни разстройства.

Същото важи за хора, които са чувствителни към стимуланти.

Малинови кетони за отслабване не са подходящи за лица под 18 години, бременни или кърмещи жени и хора с Хашимото.

Препоръчителната доза може да варира в зависимост от марката и продукта. В някои случаи по-високите дози не са непременно по-безопасни или по-ефективни.

 

Заключение

Малиновите кетони са естествени съединения, открити в плодове като малини, боровинки и къпини. Добавките за отслабване обаче са синтетично произведени, т.е. не са извлечени от истински малини.

За популярните малинови кетони за отслабване се смята, че модулират хормона адипонектин, засилват метаболизма на мазнините и потискат апетита.

Те са полезни не само за сваляне на килограми. Могат да повишат енергийните нива, да предпазват клетките от окислително увреждане и да влияят положително на здравето на кожата и косата.

Ако още се чудите как се пият малиновите кетони, се препоръчва приемът им 2 пъти дневно – след обедно и след вечерно хранене.

Въпреки че се считат за безопасни за повечето хора, е важно да подхождате към тях с повишено внимание, ако имате здравословни проблеми. Консултирайте се с медицински специалист, преди да пристъпите към прием.

При чувствителност към стимуланти също потърсете съвет, защото обичайно предизвиканите от малинови кетони странични ефекти са свързани именно със стимулиращите им свойства.

Какво представляват малиновите кетони?

Малиновите кетони са естествени химични съединения. Въпреки че малините са може би най-известният естествен източник на тези кетони, те се намират и в други плодове като боровинки и къпини, макар и в по-малки количества.

На какво се дължи ефективността на малинови кетони за отслабване?

За популярните малинови кетони за отслабване се смята, че държат ефективността си на способността си да модулират хормона адипонектин, да засилват метаболизма на мазнините и да потискат на апетита.

Какъв е препоръчителният прием?

Препоръчителният за малинови кетони прием е 2 капсули на ден – една капсула след обедното хранене и една след вечерното.

С какво можем да комбинираме малинови кетони за отслабване?

Можем да комбинираме малинови кетони за отслабване с витамин C, който подобрява усвояването им. При желание можем да ги съчетаем с кето режим на хранене и подходящите за него екзогенни кетони. Така потенциално можем да забързаме процеса на отслабване.

Категории: Здраве, Кето диета|Публикувана: 05.12.2023|

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Йоана Иванова
Йоана Иванова учи "Книгоиздаване" в СУ "Св. Климент Охридски". Писането и четенето са й страст. Интересува се от йога, дихателни практики и грижа за вътрешния и външния баланс.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 23 февруари 2024 в 10:39 | Публикувана: 5 декември 2023 в 14:11 | Категория: Здраве, Кето диета