Шоколадов мус с тайна съставка – рецепта
Шоколадов мус – звучи като спомен от детските години. Днес обаче сме подготвили невероятна рецепта за мус, който е напълно кето и… се приготвя изключително бързо. Освен всичко друго – той е много бюджетен, а съставките със сигурност ще ви изненадат. Идеята ни за него дойде в съботната сутрин. Какво по-хубаво от нещо сладко, но напълно здравословно за старт на деня?
Тайната съставка на всеки шоколадов мус
Няма да повярвате, но авокадото е ключът към добрата кремообразност. Звучи странно, но всъщност то се използва все по-често за направата на добри шоколадови текстури към десертите. Скоро ще ви покажем още интересни примери за приложението на авокадо в изумителни рецепти. Но сега – към направата на нашия шоколадов мус.
Лекият аромат на авокадото се миксира мигновено с какаото в шоколада. Ако приготвяте сладкиш само с какао – резултатът също ще е много добър. Именно тази комбинация дава перфектна кремообразна форма на муса.
Нужни продукти за 2 порции шоколадов мус:
Време е да пристъпим към приготвянето. Трябва ви един блендер, усмивка и следните продукти:
- 2 бр. узряло авокадо
- ¾ ч. ч. сметана
- 1 черен шоколад със стевиола
- ¼ ч. ч. стевиола на прах
- 2 ч. л. лешников тахан
- 1 ч. л. ванилия
- ½ ч. л. морска сол
- шоколадови стърготини или начупени ядки за декорация
Начин на приготвяне
- Разтопете шоколада на водна баня. Почистете авокадото от костилката и обелете с помощта на лъжица.
- В блендер миксирайте авокадото с шоколада.
- След това прибавете всички други продукти, с изключение на шоколадовите стърготини за декорация. Миксирайте до получаването на кремообразен шоколадов мус.
- Прехвърлете крема в чаши за сервиране. Поставете в хладилник за около 30 мин или час.
- Накрая украсете с шоколадовите стърготини или ядки и сервирайте.
- Ще се изненадате от невероятния вкус на шоколадовия мус, който се приготвя само за 15 мин.
Как да изберете правилното авокадо?
Често хората срещат затруднение в избирането на правилния плод авокадо. Най-важното е, че то трябва да е добре узряло. Внимателно го стиснете между пръстите си – ако леко се поддаде на натиска, то това е точното. Ако е прекалено меко или кашнато – вероятно е презряло.
Какво да правите със зелено авокадо?
Ако случайно сте избрали неузрял плод, то с него може да постъпите по същия начин, като с ябълката. Поставете авокадото в кафява хартиена торбичка и оставете за няколко дни. Това спомага за по-бързото узряване на плода.
Ако ви е харесала нашата кето рецепта и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти, се присъединете към нашата кухня ТУК.
За още кето рецепти отворете раздела ни „Рецепти“ в нашия блог ТУК.
Приятен апетит от екипа на forlife.bg
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Кето шоколадов мус с авокадо е вкусен, лесен, нисковъглехидратен и нискокалоричен десерт.
За да удовлетворим желанието си за нещо сладко, приготвяме тази кето рецепта за шведски
Обожаваме този десерт – рецептата за джинджифилов крем брюле е лесна, а приготвена без