Шоколадов мус с тайна съставка – рецепта

Обновена: 17.10.2024|
Шоколадов мус.

Шоколадов мус – звучи като спомен от детските години. Днес обаче сме подготвили невероятна рецепта за мус, който е напълно кето и… се приготвя изключително бързо. Освен всичко друго – той е много бюджетен, а съставките със сигурност ще ви изненадат.

 

Рецепта за шоколадов мус

Няма да повярвате, но авокадото е ключът към добрата кремообразност. Звучи странно, но всъщност то се използва все по-често за направата на добри шоколадови текстури към десертите.

Лекият аромат на авокадото се миксира мигновено с какаото в шоколада. Ако приготвяте сладкиш само с какао – резултатът също ще е много добър. Именно тази комбинация дава перфектна кремообразна форма на муса.

Време за приготвяне Порции Хранителна информация в 1 порция
45 минути 2 9,07 г нетни въглехидрати
906 калории
20 г фибри
10,44 г протеин
88,55 г мазнини

 

Нужни продукти:

  • 2 бр. узряло авокадо (~400 г)
  • 180 готварска сметана, 20% масленост
  • 1 черен шоколад със стевиола (80 г)
  • 50 г стевиола на прах
  • 2 ч. л. лешников тахан
  • 1 ч. л. ванилия
  • ½ ч. л. морска сол
  • шоколадови стърготини или начупени ядки за декорация

 

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете шоколада на водна баня. Почистете авокадото от костилката и обелете с помощта на лъжица.
  2. В блендер миксирайте авокадото с шоколада.
  3. След това прибавете всички други продукти, с изключение на шоколадовите стърготини за декорация. Миксирайте до получаването на кремообразен шоколадов мус.
  4. Прехвърлете крема в чаши за сервиране. Поставете в хладилник за около 30 мин или час.
  5. Накрая украсете с шоколадовите стърготини или ядки и сервирайте.
  6. Ще се изненадате от невероятния вкус на шоколадовия мус, който се приготвя само за 15 минути.

 

Как да изберете правилното авокадо?

 

Шоколадов мус, гарниран с авокадо и листа мента.

 

Често хората срещат затруднение в избирането на правилния плод авокадо. Най-важното е, че то трябва да е добре узряло. Внимателно го стиснете между пръстите си – ако леко се поддаде на натиска, то това е точното. Ако е прекалено меко или кашнато – вероятно е презряло.

Какво да правите със зелено авокадо?

Ако случайно сте избрали неузрял плод- поставете авокадото в кафява хартиена торбичка и оставете за няколко дни. Това спомага за по-бързото му узряване.

 

Още от здравословната ни кухня

 

патладжани по грузински

 

В случай, че ви се хапва нещо солено, споделяме любимите си рулца от патладжан по грузински.

Ако ви е харесала нашата кето рецепта и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти, се присъединете към нашата кухня във фейсбук.

За още кето рецепти отворете раздела ни „Рецепти“ в нашия блог.

Приятен апетит от екипа на forlife.bg

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

4559c8467fde8e4002d4ed2eafed370b?s=96&d=mm&r=g

Автор: For Life

Свързани публикации

Оставете коментар