Шоколадов мус – звучи като спомен от детските години. Днес обаче сме подготвили невероятна рецепта за мус, който е напълно кето и… се приготвя изключително бързо. Освен всичко друго – той е много бюджетен, а съставките със сигурност ще ви изненадат. Идеята ни за него дойде в съботната сутрин. Какво по-хубаво от нещо сладко, но напълно здравословно за старт на деня?

 

Тайната съставка на всеки шоколадов мус

Няма да повярвате, но авокадото е ключът към добрата кремообразност. Звучи странно, но всъщност то се използва все по-често за направата на добри шоколадови текстури към десертите. Скоро ще ви покажем още интересни примери за приложението на авокадо в изумителни рецепти. Но сега – към направата на нашия шоколадов мус.

Лекият аромат на авокадото се миксира мигновено с какаото в шоколада. Ако приготвяте сладкиш само с какао – резултатът също ще е много добър. Именно тази комбинация дава перфектна кремообразна форма на муса.

 

keto baner 011
keto banner site 01

Нужни продукти за 2 порции шоколадов мус:

 

Шоколадов мус, гарниран с авокадо и листа мента.

 

Време е да пристъпим към приготвянето. Трябва ви един блендер, усмивка и следните продукти:

  • 2 бр. узряло авокадо
  • ¾ ч. ч. сметана
  • 1 черен шоколад със стевиола
  • ¼ ч. ч. стевиола на прах
  • 2 ч. л. лешников тахан
  • 1 ч. л. ванилия
  • ½ ч. л. морска сол
  • шоколадови стърготини или начупени ядки за декорация
Кето фантазии 31.62лв.
Шоколад със Стевия4.80лв.
Стевиола прах 350 г21.60лв.
Стевиола ванилия10.80лв.

 

 

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. Почистете авокадото от костилката и обелете с помощта на лъжица.

В блендер миксирайте авокадото с шоколада.

След това прибавете всички други продукти, с изключение на шоколадовите стърготини за декорация. Миксирайте до получаването на кремообразен шоколадов мус.

Прехвърлете крема в чаши за сервиране. Поставете в хладилник за около 30 мин или час.

Накрая украсете с шоколадовите стърготини или ядки и сервирайте.

Ще се изненадате от невероятния вкус на шоколадовия мус, който се приготвя само за 15 мин.

 

Как да изберете правилното авокадо?

Често хората срещат затруднение в избирането на правилния плод авокадо. Най-важното е, че то трябва да е добре узряло. Внимателно го стиснете между пръстите си – ако леко се поддаде на натиска, то това е точното. Ако е прекалено меко или кашнато – вероятно е презряло.

 

Какво да правите със зелено авокадо?

Ако случайно сте избрали неузрял плод, то с него може да постъпите по същия начин, като с ябълката. Поставете авокадото в кафява хартиена торбичка и оставете за няколко дни. Това спомага за по-бързото узряване на плода.

Ако ви е харесала нашата кето рецепта и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти, се присъединете към нашата кухня ТУК.

За още кето рецепти отворете раздела ни „Рецепти“ в нашия блог ТУК.

Приятен апетит от екипа на forlife.bg