Кето тиганици и кокоски – бързо, лесно и вкусно
Днес отново се спираме на познати и любими рецепти – тиганици и кокоски. Една сладка и една солена, за да си имаме и от двете, когато апетитът ни се обади. За закуска и за следобедното кафе. Започваме с нашите кето тиганици – вероятно сте чували за тях или дори сте си ги приготвяли, рецептата е известна по нашите ширини. Вижте какво ще ви бъде необходимо, за да си приготвите техен нисковъглехидратен вариант, подходящ за вашия кето режим.
Кето тиганици със сирене
За 4 бр тиганици са необходими следните продукти:
- 1 с. л. хуск
- 1 яйце
- 1 с. л. кисело мляко
- 2 с. л. прясно мляко ( можете да използвате и вода)
- Около 50 г сирене
- 1 ч. л. куркума на прах
- Мазнина за пържене – зехтин или масло Гхи
- Домашно сладко (вижте как да си направите малиново такова в рецептата за кето палачинки)
Изпълнение на рецептата:
- Смесете всички продукти без сладкото и мазнината. Оставете за около 5 до 10 минути – да набъбне хускът.
- В незалепващ тиган загрейте мазнината и с черпак разпределете на 4 купчинки сместа.
- Пържете равномерно и от двете страни.
- Сервирайте с домашно сладко без захар или с пресни бери плодове по избор. Подходяща комбинация е и резени домат с босилеково песто. Рецептата за домашно босилеково песто ще откриете в рецептата за сьомга на фурна в блога ни.
Кокоски без захар
Това е един от най-лесните и вкусни десерти, които можете да си приготвите. И да взимате със себе си на работа. Идеално допълват всяка чаша с кафе, чай или като финал на вкусна вечеря. Ето какво ще ви е необходимо за приготвянето на кокоски без захар:
- 300 г кокосови стърготини
- 3 яйца
- 100 г стевиола на прах
- 1 ч. л. стевиола ванилия
Приготвяне на кето кокоски:
- Първо разбийте с миксер яйцата и стевиолата до гладка консистенция. Не е препоръчително яйцата да са извадени директно от хладилника – извадете ги по-рано на стайна температура.
- След като разбиете яйцата и стевиолата, добавете кокосовите стърготини и бъркайте до получаването на кокосово тесто.
- С ръка оформяйте малки топчета и ги нареждайте върху хартия за печене.
- Печете около 10 до 12 минути на 180°C – докато вашите кокоски придобият лек златист оттенък.
Кокосовите стърготини са полезни за правилното храносмилане и редовно изхождане, тъй като са богати на фибри. 100 г от тях осигуряват на организма 4 г диетични фибри.
Те засищат за по-дълго време и затова са подходящи за кето и нисковъглехидратни диети. Освен това са чудесно допълнение към рецептите за торти -крем, блатове и декорация.
Още от здравословната ни кухня
Ако обичате кокосовия вкус, предлагаме ви и рецепта за кето бонбони Рафаело + видео към нея.
Ако нашите предложения за тиганици и кокоски са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Опитвали ли сте палачинки от карфиол? Сигурни сме, че дори да не сте, ще се изумите колко вкусни
Днес приготвяме вкусни, сочни и пухкави спаначени палачинки. Разбира се използваме нисковъглехидратни съставки. Палачинките могат да се поднесат
Нискокалоричните палачинки с бадемово брашно и тиквички са вкусни и кето-приятелски. Този здравословен кето вариант на
Един Коментар
ЧУДЕСТНИ РЕЦЕПТИ