Днес отново се спираме на познати и любими рецепти – тиганици и кокоски. Една сладка и една солена, за да си имаме и от двете, когато апетитът ни се обади. За закуска и за следобедното кафе. Започваме с нашите кето тиганици – вероятно сте чували за тях или дори сте си ги приготвяли, рецептата е известна по нашите ширини. Вижте какво ще ви бъде необходимо, за да си приготвите техен нисковъглехидратен вариант, подходящ за вашия кето режим.

 

Кето тиганици със сирене

За 4 бр тиганици са необходими следните продукти:

  • 1 с. л. хуск
  • 1 яйце
  • 1 с. л. кисело мляко
  • 2 с. л. прясно мляко ( можете да използвате и вода)
  • Около 50 г сирене
  • 1 ч. л. куркума на прах
  • Мазнина за пържене – зехтин или масло Гхи
  • Домашно сладко (вижте как да си направите малиново такова в рецептата за кето палачинки)

Изпълнение на рецептата:

  • Смесете всички продукти без сладкото и мазнината. Оставете за около 5 до 10 минути – да набъбне хускът.
  • В незалепващ тиган загрейте мазнината и с черпак разпределете на 4 купчинки сместа.
  • Пържете равномерно и от двете страни.
  • Сервирайте с домашно сладко без захар или с пресни бери плодове по избор. Подходяща комбинация е и резени домат с босилеково песто. Рецептата за домашно босилеково песто ще откриете в рецептата за сьомга на фурна в блога ни.

 

Кокоски без захар

 

Кокоски и рецепта за тиганици.

 

Това е един от най-лесните и вкусни десерти, които можете да си приготвите. И да взимате със себе си на работа. Идеално допълват всяка чаша с кафе, чай или като финал на вкусна вечеря. Ето какво ще ви е необходимо за приготвянето на кокоски без захар:

  • 300 г кокосови стърготини
  • 3 яйца
  • 100 г стевиола на прах
  • 1 ч. л. стевиола ванилия

 

Приготвяне на кето кокоски:

  • Първо разбийте с миксер яйцата и стевиолата до гладка консистенция. Не е препоръчително яйцата да са извадени директно от хладилника – извадете ги по-рано на стайна температура.
  • След като разбиете яйцата и стевиолата, добавете кокосовите стърготини и бъркайте до получаването на кокосово тесто.
  • С ръка оформяйте малки топчета и ги нареждайте върху хартия за печене.
  • Печете около 10 до 12 минути на 180°C – докато вашите кокоски придобият лек златист оттенък.

Кокосовите стърготини са полезни за правилното храносмилане и редовно изхождане, тъй като са богати на фибри. 100 г от тях осигуряват на организма 4 г диетични фибри.

Те засищат за по-дълго време и затова са подходящи за кето и нисковъглехидратни диети. Освен това са чудесно допълнение към рецептите за торти -крем, блатове и декорация.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пай. Бонбони Рафаело в кето вариант - в процес на приготвяне. Кокоски и тиганици.

Ако обичате кокосовия вкус, предлагаме ви и рецепта за кето бонбони Рафаело + видео към нея.

 

Ако нашите предложения за тиганици и кокоски са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!