Зимният сезон е много подходящ за кето бисквитки – в почивния ден, след работа, през деня или нощта. Времето е студено, приготвяме си топли напитки и се събираме на сладки приказки или интересен филм с любими хора. В тези моменти едни вкусни кето бисквитки винаги са добре дошли. А когато са приготвени със здравословни съставки – още по-добре. Днес сме подготвили една рецепта, която е лесна, бърза, много вкусна, а презентацията й ще ви усмихне и ще впечатли хората, които сте решили да изненадате с нея.
Любими съставки в рецептата за кето бисквитки
Както вече сме споменавали, бадемовото и кокосовото брашно са идеалните заместители на бялото. Отново сме ги включили в тази рецепта за кето бисквитки, което ще ги направи дори по-вкусни от традиционните бисквити с бяло брашно. За ползите от употребата на бадемовото брашно можете да прочетете ТУК. Кето бисквитките са без захар – приготвени само със Стевиола. Така можем да си хапваме колкото пожелаем от тях без излишни притеснения. За „нощната“ част на нашите кето бисквитки използваме какаов шоколад със Стевиола.
Необходими продукти за приготвянето на 12 кето бисквитки:
- 150 г бадемово брашно
- 150 г кокосово брашно
- 7 с. л. кокосово масло
- 3 с. л. Стевиола с ванилия
- 1 ч. л. краве масло Гхи (за омазняване)
- 1 с. л. лешников тахан (при нужда)
За „тъмната“ половина на кето бисквитки:
- 1 шоколад със Стевиола
- 2 с. л. кокосово масло
- 3 с. л. смлени орехи (или други ядки, по Ваш избор)
Начин на приготвяне:
- Смесваме 6 с. л. кокосово масло с 3 с. л. Стевиола с ванилия и разбъркваме до хомогенност.
- Към тях прибавяме 150 г бадемово брашно със 150 г кокосово брашно. Разбъркваме до слепване на сместа.
- Ако сместа не слепва добре, добавяме 1 с. л. лешников тахан, който ще я сгъсти.
- Когато тестото е готово, отделяме малки топчета от него и оформяме плоски кето бисквитки.
- С вилица правим няколко дупчици върху всяка бисквитка. Нареждаме ги върху хартия за печене.
- Печем на около 180 градуса за около 10-12 мин.
За шоколадовото покритие:
- Разтапяме шоколада и маслото на водна баня. Смесваме ги.
- Когато бисквитките са готови, оставяме ги да изстинат за около 5 минути. След това потапяме половината на всяка в шоколадовата смес. Върху съд, подходящ да се побере в хладилника, поставяме хартия за печене и нареждаме потопените наполовина бисквитки. Поръсваме шоколадовата половина със смлените ядки.
- Прибираме полуготовите кето бисквитки в хладилника и изчакваме, докато шоколада се втвърди.
Идеи за сервиране на нашите кето бисквитки
Топлата напитка винаги е добро допълнение към едни вкусни кето бисквитки. Предлагаме ви да ги комбинирате с рецептата за кето масала чай, която можете да видите ТУК. Независимо колко кратък е деня и колко дълга е нощта, кето бисквитки „ден и нощ“ можем да похапваме по всяко време. А ако ги приготвяте за вашите малчугани, можете да им покажете и късометражната анимация на Pixar – „Ден и нощ“. Филмчето е забавно, остроумно и поучително и тематично ще допълни вашата кулинарна изненада.
Ако ви е харесала рецептата и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!
Приятен апетит от екипа на forlife.bg
Оставете коментар