Зимният сезон е много подходящ за кето бисквитки – в почивния ден, след работа, през деня или нощта. Времето е студено, приготвяме си топли напитки и се събираме на сладки приказки или интересен филм с любими хора. В тези моменти едни вкусни кето бисквитки винаги са добре дошли. А когато са приготвени със здравословни съставки – още по-добре.
Днес сме подготвили една рецепта, която е лесна, бърза, много вкусна, а презентацията й ще ви усмихне и ще впечатли хората, които сте решили да изненадате с нея.
Рецепта за кето бисквитки
Както вече сме споменавали, бадемовото и кокосовото брашна са идеалните заместители на бялото. Отново сме ги включили в тази рецепта за кето бисквитки, което ще ги направи дори по-вкусни от традиционните бисквити с бяло брашно.
Кето бисквитките са без захар – приготвени само с подсладител Стевиола. Така можем да си хапваме колкото пожелаем от тях без излишни притеснения. За „нощната“ част на нашите кето бисквитки използваме какаов шоколад със Стевиола.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
40 минути | 12 бисквитки | 3,77 г |
Необходими продукти за приготвянето на 12 кето бисквитки
- 150 г бадемово брашно
- 150 г кокосово брашно
- 7 с. л. кокосово масло, около 100 г
- 3 с. л. Стевиола с ванилия
- 1 ч. л. краве масло Гхи (за омазняване)
- 1 с. л. лешников тахан (при нужда)
За „тъмната“ половина на рецептата за кето бисквитки:
- 100 г шоколад със Стевиола
- 2 с. л. кокосово масло
- 45 г или 3 с. л. смлени печени орехи (или други ядки, по ваш избор)
Начин на приготвяне:
- Смесваме 6 с. л. кокосово масло с 3 с. л. Стевиола с ванилия и разбъркваме до хомогенност.
- Към тях прибавяме 150 г бадемово брашно със 150 г кокосово брашно. Разбъркваме до слепване на сместа.
- Ако сместа не слепва добре, добавяме 1 с. л. лешников тахан, който ще я сгъсти.
- Когато тестото е готово, отделяме малки топчета от него и оформяме плоски кето бисквитки.
- С вилица правим няколко дупчици върху всяка бисквитка. Нареждаме ги върху хартия за печене.
- Печем на около 180 градуса за около 10-12 мин.
За шоколадовото покритие:
- Разтапяме шоколада и маслото на водна баня. Смесваме ги.
- Когато бисквитките са готови, оставяме ги да изстинат за около 5 минути. След това потапяме половината на всяка в шоколадовата смес. Върху съд, подходящ да се побере в хладилника, поставяме хартия за печене и нареждаме потопените наполовина бисквитки. Поръсваме шоколадовата половина със смлените ядки.
- Прибираме полуготовите кето бисквитки в хладилника и изчакваме, докато шоколадът се втвърди.
Идеи за сервиране на нашите кето бисквитки
Топлата напитка винаги е добро допълнение към едни вкусни кето бисквитки. Предлагаме ви да ги комбинирате с рецептата за кето масала чай, която ще откриете в кулинарната ни секция.
Независимо колко кратък е деня и колко дълга е нощта, кето бисквитки „ден и нощ“ можем да похапваме по всяко време. А ако ги приготвяте за вашите малчугани, можете да им покажете и късометражната анимация на Pixar – “Ден и нощ”. Филмчето е забавно, остроумно и поучително и тематично ще допълни вашата кулинарна изненада.
Ако ви е харесала рецептата и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня във фейсбук!
Приятен апетит от екипа на forlife.bg
Оставете коментар