Зимният сезон е много подходящ за кето бисквитки – в почивния ден, след работа, през деня или нощта. Времето е студено, приготвяме си топли напитки и се събираме на сладки приказки или интересен филм с любими хора. В тези моменти едни вкусни кето бисквитки винаги са добре дошли. А когато са приготвени със здравословни съставки – още по-добре. Днес сме подготвили една рецепта, която е лесна, бърза, много вкусна, а презентацията й ще ви усмихне и ще впечатли хората, които сте решили да изненадате с нея.

 

Любими съставки в рецептата за кето бисквитки

Както вече сме споменавали, бадемовото и кокосовото брашно са идеалните заместители на бялото. Отново сме ги включили в тази рецепта за кето бисквитки, което ще ги направи дори по-вкусни от традиционните бисквити с бяло брашно. За ползите от употребата на бадемовото брашно можете да прочетете ТУК. Кето бисквитките са без захар – приготвени само със Стевиола. Така можем да си хапваме колкото пожелаем от тях без излишни притеснения. За „нощната“ част на нашите кето бисквитки използваме какаов шоколад със Стевиола.

 

Бисквитки ден и нощ по време на правене.

 

Необходими продукти за приготвянето на 12 кето бисквитки:

 

За „тъмната“ половина на кето бисквитки:

 

Начин на приготвяне:

  •  Смесваме 6 с. л. кокосово масло с 3 с. л.  Стевиола с ванилия и разбъркваме до хомогенност.
  •  Към тях прибавяме 150 г бадемово брашно със 150 г кокосово брашно. Разбъркваме до слепване на сместа.
  • Ако сместа не слепва добре, добавяме 1 с. л. лешников тахан, който ще я сгъсти.
  •  Когато тестото е готово, отделяме малки топчета от него и оформяме плоски кето бисквитки.
  •  С вилица правим няколко дупчици върху всяка бисквитка. Нареждаме ги върху хартия за печене.
  •  Печем на около 180 градуса за около 10-12 мин.

 

Процес по приготвяне на кето бисквитки Ден и нощ.

 

За шоколадовото покритие:

  •  Разтапяме шоколада и маслото на водна баня. Смесваме ги.
  •  Когато бисквитките са готови, оставяме ги да изстинат за около 5 минути. След това потапяме половината на всяка в шоколадовата смес. Върху съд, подходящ да се побере в хладилника, поставяме хартия за печене и нареждаме потопените наполовина бисквитки. Поръсваме шоколадовата половина със смлените ядки.
  •  Прибираме полуготовите кето бисквитки в хладилника и изчакваме, докато шоколада се втвърди.

 

Идеи за сервиране на нашите кето бисквитки

Топлата напитка винаги е добро допълнение към едни вкусни кето бисквитки. Предлагаме ви да ги комбинирате с рецептата за кето масала чай, която можете да видите ТУК. Независимо колко кратък е деня и колко дълга е нощта, кето бисквитки „ден и нощ“ можем да похапваме по всяко време. А ако ги приготвяте за вашите малчугани, можете да им покажете и късометражната анимация на Pixar – „Ден и нощ“. Филмчето е забавно, остроумно и поучително и тематично ще допълни вашата кулинарна изненада.

Ако ви е харесала рецептата и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от екипа на forlife.bg