Кето безмлечен крем с авокадо
За тези, които са решили да се откажат от млечните продукти, рецептата за безмлечен крем с авокадо е отличен избор. Освен за хора с непоносимости този сладък десерт е подходящ и за тези, които спазват пости или просто предпочитат растителни алтернативи. Традиционните съставки са заместени с бадемов тахан и кокосово мляко на прах, без това да компрометира по какъвто и да е начин текстурата и вкуса.
Кето безмлечен крем с авокадо
Предложението ни за кето безмлечен крем с авокадо не само задоволява глада за сладко, но и се откроява с добра хранителна стойност благодарение на авокадото, което съдържа. Този плод е богат на фибри и мононенаситени мазнини, които са необходими на организма ни. Бадемовият тахан и кокосовото мляко добавят още здравословни мазнини и правят крема изключително питателен.
Време е да се запознаем с нужните съставки за направата на крем с авокадо, както и стъпките по приготвяне.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
20 мин. + 30 мин. за охлаждане | 5 | 2 г нетни въглехидрати 190 калории 5 г фибри 4 г протеин |
Необходими съставки:
- 80 г вода
- 1/2 ч.л. ксантанова гума
- 85-90 г бленд еритритол и стевия
- 80 г бадемов тахан
- 35 г високомаслено сурово какао на прах
- 30 г чисто кокосово мляко на прах
- 100 г авокадо
Начин на приготвяне на безмлечен крем с авокадо:
- Разрежете авокадото наполовина, отстранете костилката и издълбайте месестата част. Поставете я в блендер или кухненски робот.
- Добавете 80 г бадемов тахан (или предпочитан ядков тахан) в блендера.
- В малка тенджера смесете водата, подсладителите и ксантановата гума.
- Разбийте добре сместа, докато ксантановата гума се разтвори напълно. Това ще помогне да се постигне гладка, гъста консистенция.
- Загрейте сместа на среден огън, като бъркате непрекъснато, докато започне да кипи. Намалете котлона и оставете да къкри леко за около 1 минута, за да позволите на съставките да се смесят. Свалете от котлона.
- Докато подсладената смес е все още топла, пресейте 35 г високомаслено сурово какао на прах и 30 г чисто кокосово мляко на прах. Разбъркайте добре, докато сместа стане гладка.
- Изсипете сместа в блендера при авокадото и тахана. Смесете съставките заедно, докато се постигне гладка, кремообразна консистенция. Може да се наложи да изстържете страните на блендера, за да сте сигурни, че всичко е равномерно смесено.
- Проверете текстурата на крема. Ако е твърде гъст, можете да го разредите с още малко вода или сметана, като смесите отново, докато достигне желаната консистенция.
- Охладете сместа, като я прехвърлите в купа и я оставете в хладилник за поне 30 минути. Тази стъпка помага на крема да стегне.
- След като кремът е охладен, напълнете с него пош (плик за шприцоване) със специален накрайник звезда.
- Сервирайте веднага или съхранявайте в хладилник до 2 дни.
Готовият шприцован безмлечен крем с авокадо може да се похапва самостоятелно или да бъде декоративен акцент към различни десерти и сладкиши.
Кога е добре да избягваме млечните продукти?
Ако тази рецепта за кето безмлечен крем с авокадо е грабнала сърцето ви, можем да ви предложим още вкусни изкушения:
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти. Абонирайте се и за нашия YouTube канал, в който ще може нагледно да видите как приготвяме някои от любимите ни ястия, както и съвети и насоки за кето диетата.
Най-различни кето предложения може да разгледате и в блога ни.
Сега ви пожелаваме приятно похапване на апетитния крем с авокадо!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Свежият мус с плодове без захар е пухкав и кремообразен десерт, който лесно и бързо можете да приготвите
Кето шоколадов мус с авокадо е вкусен, лесен, нисковъглехидратен и нискокалоричен десерт.
Днес ще си поговорим за това как да направим най-лесните, вкусни и здравословни десерти, които няма да нарушат диетата ни.