Кето парфе в чаша с бери плодове
Чували ли сте за парфе или парфети? Наименованието описва два вида десерти. Във Франция, откъдето произлиза ястието, парфе се прави чрез варене на сметана, яйце, захар и сироп, за да се получи пюре, подобно на крем, което понякога се сервира в чаша за парфе. Американската версия включва повече съставки като мюсли, ядки, кисело мляко и ликьори, приготвени в комбинация с топинг от плодове или бита сметана, които се наслояват и сервират във висока чаша.
Днес приготвяме нашия кето вариант на парфе – рецептата наподобява тази за чийзкейк, но я сервираме в чаша за по-ефектно и лесно сервиране.
Кето парфе с бери плодове
Пресни или замразени, бери плодовете като боровинки, ягоди и малини винаги са добър избор за приготвяне на десерт. Освен това са богати на антиоксиданти и е добре да хапваме повече за здрав организъм.
Нека видим какво ще ни е необходимо за приготвянето на нашите красиви кето парфе чаши.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в порция |
---|---|---|
1 час и 15 минути | 6 | 13,12 г |
Необходими продукти:
- 450 крема сирене
- 100 г стевиола на прах
- 100 г сметана за готвене
- 100 г заквасена сметана
- 1 ч. л. стевиола с ванилия
- 1 ч. л. лимонов сок
- 200 г трохи от кето бисквитки – рецептата за тях ще откриете в секция „Десерти“ в нашия блог
- 300 г пресни или размразени бери плодове (ние използваме малини, които са с по-малко въглехидрати)
Изпълнение на рецептата:
- Комбинирайте крема сиренето, стевиолата на прах и тази с ванилия и разбъркайте с миксер до пухкавост.
- Добавете двете сметани и бъркайте до гладкост.
- Охладете сместа минимум за 1 час, най-добре е, ако успеете да я оставите в хладилника за една нощ.
- Разпределете трохите от бисквитки между 6 средно големи чаши, по 2-3 лъжици на всяка.
- Отгоре разпределете охладената смес.
- Довършете вашето парфе с бери плодове като последен слой.
Можете да направите повече слоеве, ако сте приготвили повече от отделните заготовки за вашето парфе. Декорирайте с пресни ментови листа или дори сложете цяла бисквитка отгоре. Това е един от най-лесните, но много вкусни и красиви десерти, които можете да си приготвите.
Със същите съставки можете да сглобите и чийзкейк, ако не желаете десертът да е в чаши.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашето предложение за кето парфе ви е харесало, можете да разгледате още много подобни – в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Чували ли сте за итън мес? Това е традиционен английски летен десерт със забавна история на създаване.
Овкусете деня си с нашето апетитно кето тирамису в чаша.
Зимният сезон е много подходящ за кето бисквитки - в почивния ден, след работа,