Хрупкави гризини от бекон

Обновена: 13.01.2024|
гризини от бекон

Често прибягваме до бързи храни, когато ни е скучно или пък сме подложени на стрес, но популярните солети и гризини са богати на въглехидрати и не са съвместими с кето диетата.

Нашето предложение за гризини от бекон е вкусна алтернатива на пакетираните соленки. Тези гризини са перфектен избор за моментите, в които искаме да грабнем нещо бързо, което да ни подкрепи между храненията.

 

Солени хрупкави гризини от бекон

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
20-30 минути 4

1 г нетни въглехидрати, 185 калории, 13 г белтъчини, 14 г мазнини

 

Нужни продукти: 

  • 12 парчета бекон (слайс)
  • 1/2 ч. л. сол
  • Хартия за печене

 

За поръската:

 

Може да изберем 1 вид поръска или да направим смес от 2 или повече, като използваме по половин чаена лъжичка от всяка. Вместо избраните от нас семена може да експериментирате с любимите си подправки – риган, босилек, черен пипер и др.

Всеки вид поръска има по-малко от половин грам въглехидрати на порция.

 

Начин на приготвяне:

  1. Взимаме едно парче бекон и внимателно го навиваме с въртеливи движения, докато постигнем формата на спирала.
  2. Внимателно поставяме готовата спирала върху хартията за печене, която сме сложили в тава.
  3. Повтаряме стъпките с всички парчета бекон.
  4. Когато сме наредили 12 спирали в тавата, поръсваме със сол и поръската, която сме избрали за своите гризини от бекон.
  5. Печем 20 минути на 180 градуса.

След като извадим гризините от бекон от фурната, не бива да ги местим преди да са изстинали. При охлаждането гризините ни ще се втвърдят и ще станат още по-хрупкави.

 

Още вкусни и изпитани рецепти може да откриете в нашите „Кето фантазии“.

Съвети за направата на гризини от бекон

 

гризини от бекон

 

Гризини от бекон може да приготвим бързо и лесно с помощта на еър фрайър (уред за готвене с горещ въздух). Ако направим спиралите по-стегнати преди печене, те ще станат по-хрупкави.

20 минути печене може да не са достатъчни, ако парчетата бекон са по-дебели и съдържат по-голямо количество мазнина.

 

Полезно ли е да ядем бекон?

 

гризини от бекон

 

Беконът съдържа ценни съединения и минерали, които поддържат здравето на тялото ни. В него се съдържат калий, селен и фосфор – полезни за костите, сърцето и мускулите. Също откриваме значителни количества витамини от Б група, които са много важни за цялостното ни физическо състояние.

В бекона и другите преработени меса се съдържат наситени мазнини, холестерол и големи количества сол, които не се отразяват добре на здравето ни. За да избегнем някои от вредните съставки, може да изберем бекон с по-малко мазнини – например бекон от пуешко месо.

Беконът може да е част от здравословната и балансирана диета, ако го консумираме по-рядко и в умерени количества.

 

С какво да хапваме гризини от бекон?

 

гризини от бекон

 

Самостоятелно те са страхотен хрупкав снакс, който да разнообрази деня ни. Може да се използва също като декорация на предястия, салати и супи.

 

Гризините от бекон са чудесно допълнение за разядки и сосове, които може да приготвите с нашите кето рецепти.

 

Можем да ви предложим още вкусни кето ястия в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Ако желаете да споделите свои идеи и рецепти, каним ви да се присъедините към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

 

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар