Хрупкави гризини от бекон
Често прибягваме до бързи храни, когато ни е скучно или пък сме подложени на стрес, но популярните солети и гризини са богати на въглехидрати и не са съвместими с кето диетата.
Нашето предложение за гризини от бекон е вкусна алтернатива на пакетираните соленки. Тези гризини са перфектен избор за моментите, в които искаме да грабнем нещо бързо, което да ни подкрепи между храненията.
Солени хрупкави гризини от бекон
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
20-30 минути | 4 | 1 г нетни въглехидрати, 185 калории, 13 г белтъчини, 14 г мазнини |
Нужни продукти:
- 12 парчета бекон (слайс)
- 1/2 ч. л. сол
- Хартия за печене
За поръската:
- 1 ч. л. сусамови семена
- 1 ч. л. макови семена
- 1 ч. л. едро смлян лют пипер
Може да изберем 1 вид поръска или да направим смес от 2 или повече, като използваме по половин чаена лъжичка от всяка. Вместо избраните от нас семена може да експериментирате с любимите си подправки – риган, босилек, черен пипер и др.
Всеки вид поръска има по-малко от половин грам въглехидрати на порция.
Начин на приготвяне:
- Взимаме едно парче бекон и внимателно го навиваме с въртеливи движения, докато постигнем формата на спирала.
- Внимателно поставяме готовата спирала върху хартията за печене, която сме сложили в тава.
- Повтаряме стъпките с всички парчета бекон.
- Когато сме наредили 12 спирали в тавата, поръсваме със сол и поръската, която сме избрали за своите гризини от бекон.
- Печем 20 минути на 180 градуса.
След като извадим гризините от бекон от фурната, не бива да ги местим преди да са изстинали. При охлаждането гризините ни ще се втвърдят и ще станат още по-хрупкави.
Още вкусни и изпитани рецепти може да откриете в нашите „Кето фантазии“.
Съвети за направата на гризини от бекон
Гризини от бекон може да приготвим бързо и лесно с помощта на еър фрайър (уред за готвене с горещ въздух). Ако направим спиралите по-стегнати преди печене, те ще станат по-хрупкави.
20 минути печене може да не са достатъчни, ако парчетата бекон са по-дебели и съдържат по-голямо количество мазнина.
Полезно ли е да ядем бекон?
Беконът съдържа ценни съединения и минерали, които поддържат здравето на тялото ни. В него се съдържат калий, селен и фосфор – полезни за костите, сърцето и мускулите. Също откриваме значителни количества витамини от Б група, които са много важни за цялостното ни физическо състояние.
В бекона и другите преработени меса се съдържат наситени мазнини, холестерол и големи количества сол, които не се отразяват добре на здравето ни. За да избегнем някои от вредните съставки, може да изберем бекон с по-малко мазнини – например бекон от пуешко месо.
Беконът може да е част от здравословната и балансирана диета, ако го консумираме по-рядко и в умерени количества.
С какво да хапваме гризини от бекон?
Самостоятелно те са страхотен хрупкав снакс, който да разнообрази деня ни. Може да се използва също като декорация на предястия, салати и супи.
- Кето гаспачо
- Крем супа от броколи
- Зелена салата с рукола и спанак
- Кето салата със скариди
- Лодки от авокадо и бекон
Гризините от бекон са чудесно допълнение за разядки и сосове, които може да приготвите с нашите кето рецепти.
Можем да ви предложим още вкусни кето ястия в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Ако желаете да споделите свои идеи и рецепти, каним ви да се присъедините към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Опитайте чипс от кисели краставички, с панировка от кашкавал, бадемово брашно и яйце.
Знаете ли кое е уникалното на този домашно изпечен на фурна хрупкав чипс от
Когато сме на кето диета и ни се хапва нещо леко и хрупкаво може