Някои хора могат да изпитват трудности, когато се стремят към сваляне на коремни мазнини при кето диета. Ще ви успокоим, че това е често срещано и не е характерно само за този режим.

Кето диетата е пример за режим, който показва страхотни резултати за отслабване и решаване на здравословни проблеми и не бива да се отказвате от него заради това затруднение.

Висцералните мазнини са едни от най-опасните в тялото, но и са най-трудни за стопяване. За щастие, има няколко неща, които ускоряват разграждането на коремните мазнини и намаляват обиколката на талията при кето диета и ще ви разкажем за тях.

 

Защо са опасни висцералните мазнини?

 

ekzo 02 400
ekzo 02 600

Сваляне на коремни мазнини при кето диета. Коремни мазнини по време на менопауза.

 

Разпределението на мазнините в тялото играе огромна роля за здравето. Някои хора с наднормено тегло са метаболитно здрави. Същевременно други, които не са с наднормено тегло, може да имат сърдечно-съдови заболявания и други здравословни проблеми поради наличието на повече мазнини в корема.

По-големият корем е сигнал за увеличаване на висцералните мазнини. Те се натрупват около вътрешни органи като черен дроб, панкреас и черва и могат да доведат до диабет, високо кръвно налягане, излишък на холестерол, някои видове рак и болест на Алцхаймер.

Този тип коремни мазнини са по-опасни от обикновените подкожни мазнини и много по-трудни за сваляне. Всъщност висцералната мазнина е важна за тялото, защото предпазва вътрешните органи, но обемът й не трябва да надвишава нормите.

Излишните висцерални мазнини провокират разширени вени, инфаркт, хормонален дисбаланс и метаболитни нарушения. Освен това могат да блокират притока на лимфа и кръв към вътрешните органи, от което вентилацията на белите дробове се влошава.

Освен всичко това висцералните мазнини крият и друга опасност – развитие на мастно чернодробно заболяване. Това е много често срещано заболяване, при което обработката на инсулин в черния дроб е значително намалена, което води до повишаване на нивото на мазнините в тялото.

Ето защо фокусът в днешната статия ще бъде поставен върху сваляне на коремни мазнини при кето диета, което всъщност е важно и при всички останали режими на хранене.

 

Сваляне на коремни мазнини при кето диета – как става?

 

Сваляне на коремни мазнини при кето диета. Кетоза, какво не знаем.

 

Според проучванията кетогенната диета, а и всички режими с ниско съдържание на въглехидрати, могат да бъдат ефективни за бързо сваляне на коремни мазнини. Това се дължи на три основни неща:

  • Нисковъглехидратно хранене

При диети с високо съдържание на въглехидрати инсулинът в кръвта забавя изгарянето на мазнини. Понижаването на нивата на кръвна захар и инсулин по време на кето диета улеснява изгарянето на натрупаните мазнини.

  • Кетозата кара тялото да изгаря мазнини за гориво по всяко време

По принцип изгарянето на мазнини се случва главно по време на ограничаване на калориите, гладуване (включително сън) и ограничаване на въглехидрати. Но с кето можете да горите мазнини през цялото време, независимо какво правите.

  • Кетоните естествено намаляват апетита

Кетоните, създадени по време на кетоза, естествено намаляват глада, създавайки комфортен калориен дефицит. В резултат на това получавате стабилна и дългосрочна загуба на тегло, без да броите калории.

В резултат се насърчава здравето на органите и се намаляват вече наличните симптоми на заболявания, като се предотвратява и развитието на други.

Кето също помага за увеличаване на мускулната маса и издръжливост, позволявайки на клетките да използват мазнините по-бързо. В допълнение, той намалява оксидативния стрес и нивата на млечна киселина, което също помага за сваляне на коремни мазнини при кето.

Но основното предимство на кето диетата за намаляване на висцералните мазнини е липсата на въглехидрати и отсъствието на пикове на инсулина в кръвта.

 

Какво можете да направите за по-ефективно сваляне на коремни мазнини при кето режим?

 

Сваляне на коремни мазнини при кето диета. Кето диета за начинаещи. Противовъзпалителна диета. Безглутенови продукти. Клетъчно хранене. НВХ, СПКЯ, Захранване след кето диета.

 

Следващите съвети ще помогнат за по-лесно сваляне на коремни мазнини в комбинация с всяка нисковъглехидратна диета, не само с кето режим. Чувствайте се свободни да ги опитате, независимо каква диета спазвате.

  • Наблегнете на протеините

Най-важният съвет за сваляне на коремни мазнини при кето е да получите достатъчно здравословни протеини в диетата си. Но защо протеините ускоряват загубата на висцерални мазнини? Протеинът е градивният елемент на мускулите в тялото, а повече мускули помагат за преработването на повече мазнини.

Подбирайте качествени протеини, докато сте на кето диета. Въпреки че мазнините играят основна роля в отслабването на кето режи, консумацията на протеини е не по-малко важна, така че наблегнете на месо, риба и яйца.

Разбира се, има и много други подходящи храни, които ще помогнат за по-бързо сваляне на коремни мазнини при кето.

  • Тренирайте здраво

На какъвто и режим да сте, трябва да добавите и спорт, ако искате да се отървете от коремните мазниникакто кардио, така и силови тренировки. Не забравяйте обаче, че ако правите само упражнения за корем, е малко вероятно да намалите висцералните мазнини.

Значението на силовите тренировки е, че стягат кожата, което е особено важно, ако сте с наднормено тегло. Така, че непременно ги включете за по-бързо сваляне на коремни мазнини при кето режим.

  • Наспивайте се

Сънят е много важен за цялостното ни здраве. Въпреки това много хора продължават да пренебрегват неговите лечебни и възстановяващи свойства. Ако сте един от тях, не се учудвайте, защо изпитвате затруднения при сваляне на коремни мазнини при кето диета.

Запомнете! Качеството на съня трябва да бъде ваш приоритет, ако искате тънка талия. Трябва да спите 7-8 часа на ден, за да може тялото ви да функционира пълноценно.

Обърнете внимание на областта на корема след нощ на добър и на недостатъчен сън и веднага ще видите разликата – коремът ви винаги ще бъде по-издут, ако не сте се наспали.

  • Отидете на масаж

Един нестандартен, но ефективен начин за по-бързо сваляне на коремни мазнини при кето диета, е да отидете на специален за целта масаж. Важно е да подчертаем, че той ще доведе до резултати само ако спазвате редовния си график за тренировки и хранене.

Най-голямата му полза е лимфният дренаж. Лимфата е течност в тялото, която помага в борбата с болестите. Такива масажи помагат да се намали подуването. Това е жизненоважен фактор за подобряване формата на корема.

Освен това коремните масажи подобряват работата на храносмилателния тракт и помагат при запек. Същевременно влияят добре и на кръвообращението, което подобрява метаболизма.

  • Не пренебрегвайте задържането на вода

Когато вашата диета и дневен прием на вода не са балансирани, вие сте склонни да задържате вода и да се подувате, не само в областта на корема.

Но как да намалите задържането на вода? Да намалите приема на течности? Всъщност, не – хроничната дехидратация ще доведе до повече отоци, да не говорим за допълнителни негативни последици за черния дроб и други органи.

Това, което трябва да направите, е да изпивате дневната си норма (около 8 чаши) и да намалите съдържанието на натрий (сол) в храната си. Освен това, когато започнете да консумирате повече зеленолистни зеленчуци, получавате повече магнезий и калий, които също намаляват задържането на вода и помагат за сваляне на коремни мазнини при кето.

 

Кога ще можете да се насладите на видими резултати след успешно сваляне на коремни мазнини при кето диета?

 

Сваляне на коремни мазнини при кето диета. Коремни мазнини по време на менопауза. Болестни сигнали. Грешки при отслабване, диети.

 

Съветите и разясненията, които дадохме по-горе, са релевантни, но къде човек съхранява и губи мазнини по-лесно, до голяма степен зависи и от генетиката. А с нея трудно можете да се преборите.

Друг важен фактор за външния вид след загуба на тегло е колко бързо коремните мускули се скъсяват след загубата висцерални мазнини.

Например, ако загубите 10 см от талията си, коремните ви мускули също ще трябва да се съкратят с няколко сантиметра. Това отнема 6-12 месеца. Междувременно коремът ще продължи да изглежда отпуснат.

В крайна сметка трябва да се въоръжите с търпение, за да се сдобиете с мечтаното тяло, а най-много то ще ви е необходими за сваляне на коремни мазнини при кето или друг подходящ режим. Но важен е крайният резултат, нали?

Пожелаваме ви да го постигнете по-бързо! Успех!

Обновена: 22 август 2022 в 15:50 | Публикувана: 18 юли 2022 в 11:16 | Категория: Здраве, Кето диета