Супа Щи с гъби и зеле

Обновена: 19.12.2024|
супа щи

Пригответе бърза и лесна супа Щи с интересни китайски гъби.

 

Рецепта за супа Щи с гъби и зеле

Супата е изключително семпла и лесна за приготвяне. Може да добавите различни зеленчуци и меса от себе си, а може да я хапвате в този лек вариант с вкусни гъби и прясно зеле.

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
30 минути 2

125 калории
6 г нетни въглехидрати
3 г белтъчини
7 г мазнини

 

Необходими продукти:

  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 1 с. л. краве масло Гхи
  • 100 г гъби шимеджи
  • 350 г прясно зеле
  • Сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете зелето на дребни ленти.
  2. Натрийте го със сол и го оставете настрана.
  3. Загрейте краве маслото в подходяща тенджера.
  4. Нарежете гъбите или ги оставете цели, тъй като шимеджи гъбите са дребни.
  5. Запържете ги в маслото.
  6. След като гъбите станат златисти, добавете към тях зелето.
  7. Продължете да бъркате за 5-6 минути.
  8. Добавете бульона.
  9. Оставете супата да се вари за 20-тина минути.
  10. Свалете от котлона и добавете сол на вкус.
  11. Сервирайте гореща с парче подходящ нисковъглехидратен хляб.

Съвет: Любимата на руснаците заквасена сметана може да се добави и към тази супа преди сервиране. Една супена лъжица към всяка порция е достатъчна да добави вкус и текстура на ястието.

 

Варианти на супа Щи

 

супа щи

 

Най-важната съставка за супа Щи е зелето – без него ще говорим за съвсем друга супа. Щи може да се прави също с кисело зеле, като в теози случай се нарича кисело Щи. Към него може да се добавят още различни съставки.

Често срещана вариация на Щи е с добавени картофи, целина и моркови. Тези зеленчуци са достъпни и лесни за приготвяне в супа, което ги прави подходящ избор. Нарязани на домати също се прибавят към Щи, като е хубаво те да не преминават през термичната обработка, а да се добавят съвсем малко преди да свалим супата от котлона.

Говеждото месо е традиционен избор за приготвяне на супа Щи с месо, поради което често се добавя и телешки бульон. Колбаси и пушени меса по ваш вкус също може да намерят място в супа Щи.

Подправянето на супа Щи също зависи от вашите вкусови предпочитания. Страхотен резултат ще получите, ако добавите черен пипер и пушен червен пипер. Стрък пресен копър и магданоз ще придадат свежест и приятен вкус на ястието.

Не всички възможни добавки са подходящи за последователите на кето режима – добавете тези, които харесвате, и съдържат по-малко количество въглехидрати. Така ще може да модифицирате своята супа Щи, без да се притеснявате за приема си на въглехидрати.

Хранителни стойности

Нашето предложение за кето супа Щи е нискокалорично, но може да набави някои основни витамини и минерали. В 1 порция супа Щи с гъби и зеле се откриват:

  • 116% витамин К
  • 90% витамин Ц
  • 25% калий
  • 24% манган
  • 20% фолат
  • 20% витамин Б6

 

Супа Щи е лека и подходяща за всяко хапване през деня, като може да ни набави и определено количество от някои ценни хранителни вещества.

 

Още от нашата здравословна кухня

 

Рецепта за кето гулаш.

 

Леката вегетарианска супа може да се комбинира с друго зеленчуково основно, ако не ни се хапва месо, като например:

 

Телешкото месо обаче е традиционно за тази супа. В случай че предпочетете да оставите супа Щи в нейния лек и семпъл вариант, може да я комбинирате с месно основно:

 

Тази семпла супа ще стопли душата и ще нахрани стомасите в студените дни. Ако искате да опитате още подобни нисковъглехидратни рецепти, не пропускайте да се присъедините към нашата споделена кухня във Фейсбук. В нея може да споделите и своите впечатления от апетитната супа Щи.

Още рецепти и кето предложения може да получите, като се абонирате за нашата Вайбър група. Специално за вас в нея подготвяме безплатно седмично меню, придружено от списък за пазаруване, за да бъде ежедневието ви още по-лесно.

 

Добър апетит!

Категории: Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф|Публикувана: 12.12.2024|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front
77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар