Спагети Карбонара – 2 вкусни кето предложения

Обновена: 19.04.2024|
Спагети Карбонара - 2 кето рецепти.

Представяме ви две бързи, засищащи и лесни за приготвяне кето рецепти за спагети Карбонара, които галят нежно вкусовите рецептори и носят истинско удоволствие. Пригответе си за обяд или вечеря вкусно и апетитно ястие с кремообразна текстура.

 

Кето спагети Карбонара от тиквички с бекон

Тиквичките, настъргани на спагети, са нещо повече от просто „алтернатива“ на обикновената паста – те са кулинарно удоволствие. Спагети Карбонара в кето стил е ястие, което определено може да събуди апетита ви. Защо ли? Уханието на бекон и краве масло са просто запленяващи.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
40 минути 4 8 г нетни въглехидрати, 65 г мазнини, 41 г протеини и 787 калории

Необходими продукти:

  • 240 мл готварска сметана
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 300 г бекон или панчета, наситнени
  • сол и черен пипер на вкус
  • 800 г тиквички
  • 4 яйчни жълтъка
  • 80 г пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Използвайте спиралайзер, за да настържете тиквичките на спирала. Друг вариант е да използвате белачка за зеленчуци, за да направите зеленчука на спирали.
  2. В голям тиган разтопете кравето масло Гхи на умерен огън. Добавете нарязания на малки парчета бекон и изпържете до хрупкавост, като разбърквате често. След това оставете тигана настрана да се охлади бекона.
  3. Изсипете готварската сметана в тенджера и сложете на средно силен огън да заври. Подправете със сол.
  4. Намалете котлона и продължете да варите, докато приблизително ¼ от сметаната се редуцира. Не забравяйте да бъркате често.
  5. Премахнете тенджерата от котлона и оставете настрани леко да изстине.
  6. В отделна купа смесете яйчените жълтъци, сготвения бекон (с отделилата се мазнина при пърженето му) и настърганото сирене пармезан.
  7. Изсипете сместа към топлия сметанов сос, като разбърквате непрекъснато. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  8. Върнете тенджерата на котлона на средно слаб огън, за да затоплите леко соса. Прибавете спагетите от тиквички и гответе 1-2 минути.
  9. Поднесете спагети Карбонара с настърган пармезан и няколко листа пресен босилек по желание.
keto 02
keto 01
keto 02
keto 01

Съвети

Можете лесно да превърнете тази рецепта във вегетарианско кето ястие. За целта не добавяйте бекон, а вместо това използвайте малко зехтин, след като комбинирате нудлите от тиквички със сметановия сос и пармезан.

Може да замените бекона с пилешко, свинско или друг вид месо по ваш вкус.

Ето как да си приготвите спагети Карбонара с пилешко месо.

 

Кето спагети Карбонара от тиквички с пилешко месо

Ако предпочитате пилешкото месо, пригответе си спагети Карбонара в кето стил, следвайки стъпките на нашето предложение за рецепта.

Отново използваме няколко парченца бекон за още по-силен и апетитен вкус. Убедени сме, че ще се влюбите в рецептата.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
35 минути 6 4 г въглехидрати, 27 г мазнини, 36 г протеини и 414 калории

Необходими продукти:

  • 800 г пилешки бутчета без кожа
  • ½ ч. л. чесън на прах
  • сол и черен пипер на вкус
  • 6 парчета бекон, запържен
  • краве масло Гхи за пържене
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • ½ ч. л. индийско орехче
  • 240 г готварска сметана за разбиване
  • 240 г пилешки бульон
  • 1 яйце
  • 30 г сирене пармезан, настъргано
  • 1 с. л. босилек, наситнен
  • 60 г пресен спанак

Начин на приготвяне:

  1. Изпържете бекона до хрупкавост, след което го натрошете на малки парчета.
  2. Нарежете пилешкото месо на малки хапки и го овкусете с чесън на прах, сол и черен пипер на вкус.
  3. Загрейте масло Гхи в голям тиган на средно силен огън.
  4. Изпържете в мазнината пилешкото месо до готовност. Прехвърлете го след това в чиния и оставете настрана.
  5. Изсипете течната готварската сметана и пилешкия бульон в тигана и ги загрейте.
  6. По желание чукнете едно яйце в малка купа. Бавно излейте на тънка струя затопления сметанов сос, като разбърквате непрекъснато. Прехвърлете след това яйчената смес в тигана, без да спирате да бъркате.
  7. Добавете настъргания пармезан, босилека и овкусете с индийско орехче и подправки по ваш вкус.
  8. Добавете запържения бекон и пресния спанак. Гответе, докато спанакът започне да омеква.
  9. Сложете пилешкото месо обратно в тигана и разбъркайте със соса.
  10. Подправете със сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
  11. Оставете да къкри сместа за 3-5 минути.
  12. Сервирайте нисковъглехидратните спагети Карбонара с няколко пресни листа босилек по желание.

Ако добавяте други продукти към рецептата, по ваш вкус, използвайте калкулатора за въглехидрати, за да изчислите стойностите. И не забравяйте – отчитат се само нетните въглехидрати (без фибри).

В двете части на кулинарната ни поредица „Кето фантазии“ ви очакват общо над 200 изкусителни кето ястия – от предястието до десерта.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Спагети Карбонара. Спагети Болонезе - кето рецепти.

Представяме ви още една рецепта за вкусна алтернатива на пастата – спагети Болонезе в кето стил.

 

Ако тези предложения за нисковъглехидратни спагети Карбонара от тиквички са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит от екипа на forlife.bg!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 19 април 2024 в 16:00 | Публикувана: 11 юни 2021 в 13:52 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф