Представяме ви две бързи, засищащи и лесни за приготвяне кето рецепти за спагети Карбонара, които галят нежно вкусовите рецептори и носят истинско удоволствие. Пригответе си за обяд или вечеря вкусно и апетитно ястие с кремообразна текстура.

 

Кето спагети Карбонара от тиквички с бекон

Тиквичките, настъргани на спагети, са нещо повече от просто „алтернатива“ на обикновената паста – те са кулинарно удоволствие. Спагети Карбонара в кето стил е ястие, което определено може да събуди апетита ви. Защо ли? Уханието на бекон и краве масло са просто запленяващи.

Рецептата за спагети Карбонара е за 4 порции, всяка от които съдържа 8 г въглехидрати, 65 г мазнини, 41 г протеини и 787 калории.

Време за приготвяне: 40 минути

Необходими продукти:

  • 240 мл течна сметана за разбиване
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 300 г бекон или панчета, наситнени
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 800 г тиквички
  • 4 яйчни жълтъка
  • 80 г пармезан, настърган

 

Начин на приготвяне:

  1. Използвайте спиралайзер, за да настържете тиквичките на спирала. Ако не разполагате със спиралайзер, вместо това можете да използвате белачка за зеленчуци.
  2. В голям тиган разтопете кравето масло Гхи на умерен огън. Добавете нарязания на малки парчета бекон и изпържете до хрупкавост, като разбърквате често. След това оставете тигана настрана да се охлади бекона.
  3. Изсипете готварската сметана в тенджера и сложете на средно силен огън да заври. Подправете със сол.
  4. Намалете котлона и продължете да варите, докато приблизително ¼ от сметаната се редуцира.
  5. Премахнете тенджерата от котлона и оставете настрани леко да изстине, като разбърквате от време на време.
  6. В отделна купа смесете яйчните жълтъци, сготвения бекон (с отделилата се мазнина при пърженето му) и настърганото сирене пармезан.
  7. Изсипете сместа към топлия сметанов сос, като разбърквате непрекъснато. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  8. Върнете тенджерата на котлона на средно слаб огън, за да затоплите леко соса. Прибавете спагетите от тиквички и гответе 1-2 минути.
  9. Поднесете спагети Карбонара с настърган пармезан и няколко листа пресен босилек по желание.

Можете лесно да превърнете тази рецепта във вегетарианско кето ястие. За целта не добавяйте бекон, а вместо това използвайте малко зехтин, след като комбинирате нудлите от тиквички със сметановия сос и пармезан.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Може да замените бекона с пилешко, свинско или друг вид месо по ваш вкус. Ето как да си приготвите спагети Карбонара с пилешко месо.

 

Кето спагети Карбонара от тиквички с пилешко месо

Рецептата за спагети Карбонара е за 6 порции, всяка от които съдържа 4 г въглехидрати, 27 г мазнини, 36 г протеини и 414 калории.

Време за приготвяне: 35 минути

Необходими продукти:

  • 800 г пилешки бутчета без кожа
  • ½ ч. л. чесън на прах
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 6 парчета бекон, запържен
  • Зехтин екстра върджин
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • ½ ч. л. индийско орехче
  • 240 г течна готварска сметана за разбиване
  • 240 г пилешки бульон
  • 1 яйце
  • 30 г сирене пармезан, настъргано
  • 1 с. л. босилек, наситнен
  • 60 г пресен спанак

Начин на приготвяне:

  1. Изпържете бекона до хрупкавост, след което го натрошете на малки парчета.
  2. Нарежете пилешкото месо на малки хапки и го овкусете с чесън на прах, сол и черен пипер на вкус.
  3. Загрейте зехтин екстра върджин в голям тиган на средно силен огън.
  4. Изпържете в мазнината пилешкото месо до готовност. Прехвърлете месото в чиния и оставете настрана.
  5. Изсипете течната готварската сметана и пилешкия бульон в тигана и ги загрейте.
  6. По желание: Чукнете едно яйце в малка купа. Бавно излейте на тънка струя затопления сметанов сос, като разбърквате непрекъснато. Прехвърлете след това яйчената смес в тигана, без да спирате да бъркате.
  7. Добавете настъргания пармезан, босилека и овкусете с индийско орехче и подправки по ваш вкус.
  8. Добавете запържения бекон и пресния спанак. Гответе, докато спанакът започне да омеква.
  9. Сложете пилешкото месо обратно в тигана и разбъркайте със соса.
  10. Подправете със сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
  11. Оставете да къкри сместа за 3-5 минути.
  12. Сервирайте нисковъглехидратните спагети Карбонара с няколко пресни листа босилек по желание.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Спагети Карбонара. Спагети Болонезе - кето рецепти.

Представяме ви още една рецепта за вкусна алтернатива на пастата – спагети Болонезе в кето стил.

 

Ако тези предложения за нисковъглехидратни спагети Карбонара от тиквички са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит от екипа на forlife.bg!