Спагети Карбонара – 2 вкусни кето предложения
Представяме ви две бързи, засищащи и лесни за приготвяне кето рецепти за спагети Карбонара, които галят нежно вкусовите рецептори и носят истинско удоволствие. Пригответе си за обяд или вечеря вкусно и апетитно ястие с кремообразна текстура.
Кето спагети Карбонара от тиквички с бекон
Тиквичките, настъргани на спагети, са нещо повече от просто „алтернатива“ на обикновената паста – те са кулинарно удоволствие. Спагети Карбонара в кето стил е ястие, което определено може да събуди апетита ви. Защо ли? Уханието на бекон и краве масло са просто запленяващи.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
40 минути | 4 | 8 г нетни въглехидрати, 65 г мазнини, 41 г протеини и 787 калории |
Необходими продукти:
- 240 мл готварска сметана
- 2 с. л. краве масло Гхи
- 300 г бекон или панчета, наситнени
- сол и черен пипер на вкус
- 800 г тиквички
- 4 яйчни жълтъка
- 80 г пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
- Използвайте спиралайзер, за да настържете тиквичките на спирала. Друг вариант е да използвате белачка за зеленчуци, за да направите зеленчука на спирали.
- В голям тиган разтопете кравето масло Гхи на умерен огън. Добавете нарязания на малки парчета бекон и изпържете до хрупкавост, като разбърквате често. След това оставете тигана настрана да се охлади бекона.
- Изсипете готварската сметана в тенджера и сложете на средно силен огън да заври. Подправете със сол.
- Намалете котлона и продължете да варите, докато приблизително ¼ от сметаната се редуцира. Не забравяйте да бъркате често.
- Премахнете тенджерата от котлона и оставете настрани леко да изстине.
- В отделна купа смесете яйчените жълтъци, сготвения бекон (с отделилата се мазнина при пърженето му) и настърганото сирене пармезан.
- Изсипете сместа към топлия сметанов сос, като разбърквате непрекъснато. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Върнете тенджерата на котлона на средно слаб огън, за да затоплите леко соса. Прибавете спагетите от тиквички и гответе 1-2 минути.
- Поднесете спагети Карбонара с настърган пармезан и няколко листа пресен босилек по желание.
Съвети
Можете лесно да превърнете тази рецепта във вегетарианско кето ястие. За целта не добавяйте бекон, а вместо това използвайте малко зехтин, след като комбинирате нудлите от тиквички със сметановия сос и пармезан.
Може да замените бекона с пилешко, свинско или друг вид месо по ваш вкус.
Ето как да си приготвите спагети Карбонара с пилешко месо.
Кето спагети Карбонара от тиквички с пилешко месо
Ако предпочитате пилешкото месо, пригответе си спагети Карбонара в кето стил, следвайки стъпките на нашето предложение за рецепта.
Отново използваме няколко парченца бекон за още по-силен и апетитен вкус. Убедени сме, че ще се влюбите в рецептата.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
35 минути | 6 | 4 г въглехидрати, 27 г мазнини, 36 г протеини и 414 калории |
Необходими продукти:
- 800 г пилешки бутчета без кожа
- ½ ч. л. чесън на прах
- сол и черен пипер на вкус
- 6 парчета бекон, запържен
- краве масло Гхи за пържене
- 1 ч. л. лук на прах
- 1 ч. л. чесън на прах
- ½ ч. л. индийско орехче
- 240 г готварска сметана за разбиване
- 240 г пилешки бульон
- 1 яйце
- 30 г сирене пармезан, настъргано
- 1 с. л. босилек, наситнен
- 60 г пресен спанак
Начин на приготвяне:
- Изпържете бекона до хрупкавост, след което го натрошете на малки парчета.
- Нарежете пилешкото месо на малки хапки и го овкусете с чесън на прах, сол и черен пипер на вкус.
- Загрейте масло Гхи в голям тиган на средно силен огън.
- Изпържете в мазнината пилешкото месо до готовност. Прехвърлете го след това в чиния и оставете настрана.
- Изсипете течната готварската сметана и пилешкия бульон в тигана и ги загрейте.
- По желание чукнете едно яйце в малка купа. Бавно излейте на тънка струя затопления сметанов сос, като разбърквате непрекъснато. Прехвърлете след това яйчената смес в тигана, без да спирате да бъркате.
- Добавете настъргания пармезан, босилека и овкусете с индийско орехче и подправки по ваш вкус.
- Добавете запържения бекон и пресния спанак. Гответе, докато спанакът започне да омеква.
- Сложете пилешкото месо обратно в тигана и разбъркайте със соса.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
- Оставете да къкри сместа за 3-5 минути.
- Сервирайте нисковъглехидратните спагети Карбонара с няколко пресни листа босилек по желание.
Ако добавяте други продукти към рецептата, по ваш вкус, използвайте калкулатора за въглехидрати, за да изчислите стойностите. И не забравяйте – отчитат се само нетните въглехидрати (без фибри).
В двете части на кулинарната ни поредица „Кето фантазии“ ви очакват общо над 200 изкусителни кето ястия – от предястието до десерта.
Още от здравословната ни кухня
Ако тези предложения за нисковъглехидратни спагети Карбонара от тиквички са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит от екипа на forlife.bg!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Спагети конджак с мастило от сепия и скариди е красива, вкусна и лесна морска рецепта.
Днес решихме да ви издадем няколко тайни как да си приготвите малко по-различни, нетрадиционни, но пък и зашеметяващо
Днес сме ви приготвили две изключително вкусни рецепти за кето спагети от тиквички със сметана и сьомга. Текстурата