Солени кето топчета с бекон и авокадо

Обновена: 26.02.2024|
кето топчета с бекон и авокадо

Кето диетата покрива голямо разнообразие от храни – както за основни ястия, така и за направата на по-дребни вкусотии. Ние ви предлагаме свежо и вкусно предястие под формата на кето топчета с бекон и авокадо.

Може да се яде като гарнитура, добавка или самостоятелно междинно хапване.

 

Солени кето топчета с бекон и авокадо

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
15 минути (40-60 минути престой в хладилник) 5

4 г нетни въглехидрати, 216 калории, 9 г белтъчини, 18 г мазнини

 

Нужни продукти: 

  • 6 парчета бекон (слайс) 
  • 1 бр. авокадо (около 200 гр)
  • 100 г крема сирене 
  • Прясно изстискан сок от ½ лимон 
  • 1 ч. л. чесън на прах  
  • Сол на вкус
  • ½ ч. л. черен пипер 
  • ½ ч. л. кимион 
  • 4-5 стръкчета копър 
  • ½ ч. л. лют червен пипер (по желание) 

 Начин на приготвяне:

  1. В купа смесваме добре авокадото и крема сиренето. Нарязваме на ситно копъра и го добавяме заедно с подправките и сока от половин лимон.  
  2. Важно е да разбъркаме и намачкаме внимателно, за да не останат големи парчета.  
  3. Когато сместа с авокадо е готова, оставяме я в хладилника за 20-30 минути, за да се изстуди и стегне. 
  4. През това време пържим бекона в нагрят тиган, докато стане хрупкав. Когато и той е готов, оставяме го настрана да изстине. 
  5. С нож или пръсти нарязваме или начупваме готовия бекон, за да стане на малки парченца.  
  6. С пръсти или с помощта на лъжичка смесваме малко от бекона с гуакамолето, като се стремим да направим еднакви топчета.  
  7. Готовите топчета се връщат в хладилника, за да стегнат.  
  8. След 20-30 минути са готови за хапване. 

 

Солените кето топчета с бекон и авокадо са свежо допълнение към всяко друго кето хапване. Главните съставки на тази рецепта са част от любимите ни кето храни, а комбинацията от тях е засищащ и изключително вкусен начин да ги използваме. 

Може да запазим солените топчета за бърза храна преди тренировка или да ги хапваме за бърза доставка на енергия по време на заетото и динамично ежедневие.

 

Съвети за приготвянето на кето топчета с бекон и авокадо 

 

кето топчета с бекон и авокадо

 

Възможно е солените топчета да покафенеят. Едната функция на лимоновия сок в тази рецепта е да предотврати този естествен процес, но все пак трябва да го имаме предвид. Това не означава, че продуктът се е развалил – няма проблем да продължим да хапваме солените топчета. 

Нашето предложение е да хапнете солените топчета в рамките на деня или да споделите с приятели и колеги, за да не се стига до неприятното покафеняване.

 

В някои случаи е възможно сместа с авокадо да не стегне достатъчно за направата на топчета. В такъв случай може да добавим 1-2 чаени лъжички хуск, който да изтегли влагата от сместа и да действа като лепило между съставките.  

 

Ползи от хапването на кето топчета с бекон и авокадо

Тази рецепта е вкусно предложение за бързо хапване, което може да държим в хладилника и винаги да имаме под ръка. Обикновено този тип компактни топчета са сладки, но ако ни се хапва нещо свежо и солено, това е перфектният избор.

Авокадото набавя голямо количество полезни естествени мазнини, а в бекона може да намерим желязо, селен, фосфор и калий, които са важни за функционирането на тялото ни. Добавяме крема сирене за ползите на млечните продукти и лимон за допълнение към важния витамин Ц, който откриваме и в авокадото.

 

С какво можем да комбинираме солените кето топчета с бекон и авокадо?

 

кето топчета с бекон и авокадо

 

Освен като междинно хапване и предястие може да използваме солените топчета като добавка или гарнитура към основно кето ястие. Подходящи предложения са:

 

Ако сме ви очаровали с това свежо лятно предложение, може да откриете още вкусни рецепти в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

За споделяне на опит, впечатления и още рецепти може да се присъедините към нашата споделена кухня във Фейсбук. 

За още вкусни кето ястия може да разгледате нашите „Кето фантазии“.

Пожелаваме ви приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 26 февруари 2024 в 10:45 | Публикувана: 4 август 2023 в 15:53 | Категория: Кето диета, Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф