Отново сме в сезона, когато на пазара можем да намерим свежи къпини, боровинки и малини, и да си приготвим плодов кето сладкиш. По нашите ширини, когато чуем „плодов сладкиш“, си представяме кекс с плодове или мъфини. Днес, обаче, ще ви запознаем с една по-различна рецепта. Позната на английски като cobbler, тази рецепта за плодов сладкиш е по-различна, но също толкова лесна за приготвяне. Коблер е десерт, в който върху слой от плодове се слага хрупкав тестен слой, който покрива плодовия. Има прилика с класическия пай, но при коблера е важно да се запази хрупкавостта на тестото.

Нека да видим кои са съставките и стъпките за приготвянето на кето сладкиш с бери плодове.

 

Необходими продукти за плодов кето сладкиш

Порции: 8

Време за приготвяне: 10 мин.

Време за изпичане: 25 мин.

  • 3 ч. ч. бери плодове (къпини, малини, боровинки)
  • 2 с. л. Стевиола на прах
  • 1 ч. л. канела
  • Щипка сол

За блата отгоре:

  • 1 и ½ ч. ч. бадемово брашно
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия
  • 2 с. л. Стевиола на прах
  • ½ ч. ч. разтопено кокосово масло

Приготвяне на плодовия кето сладкиш:

 

Ягоди, малини и боровинки - в три железни кошнички. Кето сладкиш.

 

  1. Загрейте фурната на 160°C.
  2. Поставете плодовете в по-дълбока тавичка и добавете към тях Стевиолата, канелата и солта. Разбъркайте добре.
  3. В отделна купа смесете маслото, Стевиолата и екстракта от ванилията. Разбъркайте до пълно комбиниране и бавно добавяйте брашното към сместа. Разстелете полученото тесто върху плодовете.
  4. Печете плодовия кето сладкиш за около 25 минути – докато тестото стане златисто и плодовете се издигат на балончета по краища.

Сервирайте вашия плодов кето сладкиш с топка нисковъглехидратен сладолед – рецептата за него ще откриете в нашия кулинарен блог. Поднесете го с бронирано кафе в късния следобяд или сервирайте с вкусен кето шейк.

 

Кето ли са бери плодовете?

Бери плодове наричаме горските плодове като малини, къпини, боровинки, ягоди. Те могат да се консумират по време на нисковъглехидратна диета. 100 г от съответния бери плод съдържат следното количество въглехидрати:

  • Малини – 11,94 г
  • Къпини – 9,61 г
  • Боровинки – 14,5 г
  • Ягоди – 7,68 г

Бери плодовете са богати на антиоксиданти и прочистват тялото от тежки метали и токсини. Също така балансират нивата на кръвната захар и инсулина и е добре по-често да ги включваме в менюто си и в рецептите за различни видове кето сладкиш. Повече за магията на бери плодовете можете да научите и в статията по темата в нашия блог.

 

Разнообразни рецепти за кето сладкиш – в здравословната ни кухня

 

Кето чийзкейк с малиново сладко без захар, разрязано парче. Плодов кето сладкиш.

Малинов кето чийзкейк без печене – рецептата ще откриете в нашата кулинарна секция.

 

Ако тази рецепта за плодов кето сладкиш ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и слънчево лято!