Кето чийзкейк: без захар и печене + видео рецепта

Обновена: 19.04.2024|
Испански обгорял чийзкейк. Кето чийзкейк с малиново сладко без захар, разрязано парче. Плодов кето сладкиш. Кето хапки за гости. Гранола.

Домашен кето чийзкейк – без печене, без захар и без глутен. Една комбинация от здравословни съставки, на която ще се насладите без угризения. Нарекохме нашия чийзкейк „празничен“, тъй като го приготвихме по специален повод. Но десертът е абсолютно подходящ за всякакви поводи, празници и делници.

Приготвя се бързо, тъй като не се пече и може да се консумира почти веднага. Вижте какво ще ни бъде необходимо за приготвяне на този пищен десерт.

 

Видео рецепта за кето чийзкейк

 

 

keto baner 011
keto banner site 01
keto baner 011
keto banner site 01

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в порция
30 минути 12 8,62 г

 

Необходими уреди:

За направата на средно голям чийзкейк са ни нужни:

  • стандартна форма за сладкиши, която се отваря след направата на кейка
  • високооборотен блендер
  • миксер (той не е задължителен, но би ни улеснил при разбъркването на крема).

 

Необходими продукти:

  • 4 с. л. кокосово масло
  • 400 г заквасена сметана
  • 375 г крема сирене
  • 600 г микс от пресни лешници, бадеми и орехи
  • 200-300 г бери плодове по избор
  • 2 с. л. стевиола с ванилия
  • 2 с. л. лешников тахан (по желание)

 

 

 

Чийзкейк със стевиола, покрит със сладко от малини, преди поставяне в хладилник за 12 часа.

 

Изпълнение на рецептата:

  • С помощта на блендер раздробяваме микса от ядки.
  • Към тях добавяме 4 с. л.  кокосово масло и разбъркваме добре, за да се напоят ядките с маслото. По желание можете да добавите и 2 с. л. лешников тахан към сместа.
  • Изсипваме получената смес във форма за чийзкейк и степваме добре с помощта на преса. Нашата основа за кето чийзкейк е готова!
  • Подготвяме крема за чийзкейка, като смесваме 375 г крема сирене и 400 г заквасена сметана.
  • Преди да разбъркаме крема с миксер, подслаждаме с 2 с. л. стевиола с ванилия.
  • С помощта на шпатула разнасяме равномерно готовия крем върху готовата смес от ядки.
  • От бери плодовете си приготвяме сладко, като ги варим с малко вода на слаб огън и по желание – подслаждаме със стевиола. За да се получи хубава смес за покритието на чийзкейка, можете да блендирате сместа.
  • Намазваме равномерно чийзкейка отгоре. Можете да оставите да се охлади в хладилника за около час.
  • Украсяваме с бери плодове по избор всяко поднесено парче. За свежест можете да добавите прясно ментово листо.

 

Какво е предимството на кокосовото масло пред останалите мазнини за готвене?

Студено пресованото (нерафинирано) кокосово масло е най-полезният избор, тъй като се извлича от пресни кокосови орехи с технология, която запазва ценните му качества. То е най-висококачествено, съответно най-скъпо, но е най-правилният избор на мазнина за готвене.

През последните няколко години кокосовото масло стана много известно като полезна мазнина, препоръчвана от диетолози и лекари. Но местните хора, които отглеждат кокосови орехи, отдавна са разгадали полезните свойства.

Интересен факт: Кокосовата палма е известна на санскрит като „kalpa vriksha“,  което в превод означава „дървото, което дава всичко, което ти е  необходимо за живота”.

Кокосовото масло е естествено наситена мазнина и не съдържа вредни трансмазнини, което го прави една от най-полезните мазнини за директна консумация. То се състои от над 90% наситени мастни киселини – включително лауринова киселина, капринова киселина и каприлова киселина. Тази мазнина има най-високият процент сред естествените растителни масла. Разгражда се бързо и се усвоява лесно от организма.

При термична обработка като печене и пържене кокосово масло не се окислява за разлика от повечето други полезни мазнини като зехтин  и краве масло, тъй като в него няма лактоза и казеин. Всъщност това е единствената мазнина изобщо, с която е здравословно да се пържи. При температура до 180°С кокосовото масло запазва полезните си свойства без да се превръща в транс мазнина, което го прави полезен помощник в здравословното хранене. Кокосовото масло е чудесна добавка към сладки печива – можете да се насладите на любимите си сладкиши, като ги превърнете в по-здравословна и вкусна версия.

Най-добрият начин да започнете деня си е, като добавите лъжичка кокосово масло в сутрешното си кафе или чай. То осигурява отлично „гориво“ на организма и засилва метаболизма, верен помощник в борбата с наднорменото тегло.

 

Още предложения, подобни на кето чийзкейк, от здравословната ни кухня

Ако тази рецепта ви е качила на вълна торти и чийзкейкове, опитайте и рецептата за френска селска торта , както и безглутенова кето шоколадова торта.

Още здравословни рецепти можете да откриете в секцията „Рецепти“ в нашия блог. Както и да се присъедините към нашата здравословна и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит от екипа на forlife.bg!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 19 април 2024 в 16:23 | Публикувана: 26 май 2020 в 17:09 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти