Пиле с броколи на тиган

Обновена: 02.05.2025|
3 мин. четене
пиле с броколи на тиган

Имате пиле и броколи и се чудите как да ги сготвите?! Опитайте нашата нисковъглехидратна рецепта за пиле с броколи на тиган. Едно лесно и бързо ястие, което можете да си приготвите за вечеря в забързаното ежедневие.

 

Рецепта за пиле с броколи на тиган

Тези рецепта за пиле с броколи на тиган е подходяща за 2 порции и се приготвя бързо и лесно. Комбинира крехко пилешко филе със свежи зеленчуци, запържени в ароматно масло Гхи за допълнителна дълбочина на вкуса.

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности за 1 порция
25 минути 2 392,7 калории
9,3 г нетни въглехидрати
14,9 г мазнини
51,2 г протеин

 

Необходими съставки:

  • 300 г пилешко филе
  • 300 г броколи
  • 1 червена чушка
  • 1 с. л. краве масло Гхи
  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Почистете пилешкото филе и го нарежете на малки късчета. 
  2. Измийте броколите и го начупете на розички.
  3. Измийте и нарежете червената чушка.
  4. Загрейте маслото в тигана и добавете нарязаното месо.
  5. Пилешкото месо се задушава в маслото Гхи, заедно с подправките. 
  6. Когато омекне месото, прибавете броколите и червената чушка и поставете капак върху тигана, докато зеленчуците омекнат. 
  7. Подправете с подправките.

 

Ще откриете някои от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които са подходящи за подарък или за всеки любител на кето режима. 

Допълнителни съвети:

  • Ако предпочитате зелена чушка, може да замените червената с нея.
  • За любителите на пикантна храна, може да се добави лют червен пипер или друга пикантна подправка по личен избор.

 

Важно е да имате предвид, че заменянето или добавянето на нови продукти ще се отрази на хранителните стойности на ястието.

 

Подходящи сосове

 

подходящи сосове за пиле с броколи на тиган

 

Може да комбинираме пиле с броколи на тиган с различни сосове за още по-наситени вкусове и разнообразие. 

Сметановият сос е класическа добавка с европейски произход, често използвана във френската и италианската кухня. Приготвя се лесно, като в тиган се загрява малко масло или зехтин, към което се добавя скилидка чесън за аромат. След това се налива течна готварска сметана и сосът се оставя да къкри няколко минути, докато се сгъсти. Подправя се със сол, черен пипер, а по желание може да се добави пармезан или билки. Този сос е изключително подходящ за пилешко месо, паста или зеленчуци на тиган.

Тахановият сос има произход от Близкия изток и Средиземноморието, като е характерен за кухни като ливанската, израелската и сирийската. Приготвя се чрез смесване на лешников тахан с лимонов сок, счукан чесън, сол и малко вода до постигане на гладка и кремообразна консистенция. Обикновено се сервира студен и е чудесна добавка към зеленчуци, печено месо или дори като дип за различни сандвичи.

Чесново-лимоновият сос е свеж и ароматен вариант, разпространен както в средиземноморската, така и в балканската кухня. За направата му се смесват зехтин или масло Гхи със сок от лимон, пресован чесън, сол и ситно нарязан пресен магданоз. Полученият сос е лек, пикантен и идеален за пиле, риба, салати или печени зеленчуци.

Тези три соса са много добро допълнение към рецептата за пиле с броколи на тиган и могат да обогатят вкусово ястието. Ако решите да добавите сос към вашето пиле с броколи на тиган, обаче трябва да се внимава с допълнителните хранителни стойности на соса.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето шоколадови трюфели.

 

Ако идеята ни за пиле с броколи на тиган ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“. Може да комбинирате пиле с броколи на тиган с кето шоколадови трюфели. 

За още интересни и разнообразни идеи, може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.

 

Добър апетит!

Категории: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим|Публикувана: 02.05.2025|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

Популярни продукти

311829625c9a8348aa5e9f59678ee329351a13e933e510175606bbf6512c3953?s=96&d=mm&r=g

Санита Куцарова завършва специалност “Драматургия” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Има интереси в различни области на изкуството, но писането е най-голямата ѝ страст. Обича да съчетава здравословния начин на хранене с ежедневни тренировки и да прекарва свободното си време в природата или в четене на книги.

Свързани публикации

  • пиле паприкаш

    Пиле паприкаш е класическо унгарско ястие, което съчетава домати, сметана и ароматно пилешко месо.

  • Пиле по тоскански.

    Пиле по тоскански е ястие, което черпи вдъхновение от кухнята на региона Тоскана в Италия. Днес ще го приготвим.

  • Кето пиле със сусам.

    Научете как да адаптирате едно от най-популярните китайски ястия към кето режима си с рецептата ни за кето пиле със сусам.

Оставете коментар