Пиле с броколи на тиган

Имате пиле и броколи и се чудите как да ги сготвите?! Опитайте нашата нисковъглехидратна рецепта за пиле с броколи на тиган. Едно лесно и бързо ястие, което можете да си приготвите за вечеря в забързаното ежедневие.
Рецепта за пиле с броколи на тиган
Тези рецепта за пиле с броколи на тиган е подходяща за 2 порции и се приготвя бързо и лесно. Комбинира крехко пилешко филе със свежи зеленчуци, запържени в ароматно масло Гхи за допълнителна дълбочина на вкуса.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности за 1 порция |
---|---|---|
25 минути | 2 | 392,7 калории 9,3 г нетни въглехидрати 14,9 г мазнини 51,2 г протеин |
Необходими съставки:
- 300 г пилешко филе
- 300 г броколи
- 1 червена чушка
- 1 с. л. краве масло Гхи
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Почистете пилешкото филе и го нарежете на малки късчета.
- Измийте броколите и го начупете на розички.
- Измийте и нарежете червената чушка.
- Загрейте маслото в тигана и добавете нарязаното месо.
- Пилешкото месо се задушава в маслото Гхи, заедно с подправките.
- Когато омекне месото, прибавете броколите и червената чушка и поставете капак върху тигана, докато зеленчуците омекнат.
- Подправете с подправките.
Ще откриете някои от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които са подходящи за подарък или за всеки любител на кето режима.
Допълнителни съвети:
- Ако предпочитате зелена чушка, може да замените червената с нея.
- За любителите на пикантна храна, може да се добави лют червен пипер или друга пикантна подправка по личен избор.
Важно е да имате предвид, че заменянето или добавянето на нови продукти ще се отрази на хранителните стойности на ястието.
Подходящи сосове
Може да комбинираме пиле с броколи на тиган с различни сосове за още по-наситени вкусове и разнообразие.
Сметановият сос е класическа добавка с европейски произход, често използвана във френската и италианската кухня. Приготвя се лесно, като в тиган се загрява малко масло или зехтин, към което се добавя скилидка чесън за аромат. След това се налива течна готварска сметана и сосът се оставя да къкри няколко минути, докато се сгъсти. Подправя се със сол, черен пипер, а по желание може да се добави пармезан или билки. Този сос е изключително подходящ за пилешко месо, паста или зеленчуци на тиган.
Тахановият сос има произход от Близкия изток и Средиземноморието, като е характерен за кухни като ливанската, израелската и сирийската. Приготвя се чрез смесване на лешников тахан с лимонов сок, счукан чесън, сол и малко вода до постигане на гладка и кремообразна консистенция. Обикновено се сервира студен и е чудесна добавка към зеленчуци, печено месо или дори като дип за различни сандвичи.
Чесново-лимоновият сос е свеж и ароматен вариант, разпространен както в средиземноморската, така и в балканската кухня. За направата му се смесват зехтин или масло Гхи със сок от лимон, пресован чесън, сол и ситно нарязан пресен магданоз. Полученият сос е лек, пикантен и идеален за пиле, риба, салати или печени зеленчуци.
Тези три соса са много добро допълнение към рецептата за пиле с броколи на тиган и могат да обогатят вкусово ястието. Ако решите да добавите сос към вашето пиле с броколи на тиган, обаче трябва да се внимава с допълнителните хранителни стойности на соса.
Още от здравословната ни кухня
Ако идеята ни за пиле с броколи на тиган ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“. Може да комбинирате пиле с броколи на тиган с кето шоколадови трюфели.
За още интересни и разнообразни идеи, може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Пиле паприкаш е класическо унгарско ястие, което съчетава домати, сметана и ароматно пилешко месо.
Пиле по тоскански е ястие, което черпи вдъхновение от кухнята на региона Тоскана в Италия. Днес ще го приготвим.
Научете как да адаптирате едно от най-популярните китайски ястия към кето режима си с рецептата ни за кето пиле със сусам.