Кето шоколадови трюфели

Обновена: 13.03.2025|
Кето шоколадови трюфели.

Направата на кето шоколадови трюфели е изключително лесна и не отнема почти никакво време. Получените топчета могат да бъдат перфектния десерт, с който да почерпим себе си, гости или колегите на работа.

 

Рецепта за кето шоколадови трюфели

 

Време за приготвяне Порции Хранителна информация за 1 порция
10 минути + 1 час за стягане 24 59.3 калории
0.6 г нетни въглехидрати
1.8 г протеин
5.2 г мазнини

 

Лесна рецепта, с която може да подсладим деня си.

Необходими продукти:

  • 100 г маскарпоне
  • 180 г кето млечен течен шоколад
  • 50 г смес за кето брауни Forlife

 

Начин на приготвяне:

  1. Уверете се, че шоколадът е течен на стайна температура.
  2. Смесете добре маскарпонето, шоколада о 20 г от сместа за брауни Forlife.
  3. Оставете сместа да се охлади за около 1 час в хладилник.
  4. Оформете 24 топчета и оваляйте всяко в останалите 30 г смес за брауни.

 

Насладете се на готовите кето шоколадови трюфели. А като физически подарък или за лична употреба, препоръчваме книгите ни „Кето фантазии“ 1 и 2.

 

Други поръски за кето шоколадови трюфели

 

Кето шоколадови трюфели без захар.

 

В основната рецепта за кето шоколадови трюфели за овалване сме препоръчали смес за кето брауни, но сега ще предложим още няколко варианта, с които да ги разнообразим.

1. Ядки

Ядките придават приятна хрупкавост и допълнителен вкус на шоколадовите трюфели. Подходящи са различни видове – бадеми, лешници, орехи и шам фъстък. Най-добре е да ги запечем леко, за да се засилим аромата им, след което да ги смелим на ситни парченца.

Освен че са вкусни, ядките са чудесен източник на полезни мазнини, които подпомагат кетогенния режим. Можете и да смесим различни видове ядки, за да получим още по-интересен и разнообразен завършек на нашите кето шоколадови трюфели.

2. Кокосови стърготини

Кокосовите стърготини могат да добавят деликатна сладост и приятна текстура към нашите кето шоколадови трюфели. Повечето кокосови продукти са идеални за кето десерти, тъй като са с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на полезни мазнини.

Най-добре е да използваме неподсладени кокосови стърготини, които можем дори леко да запечем на сух тиган, за да подсилим аромата им.

3. Какао

 

Кето шоколадови трюфели с какао.

 

Какаото е класически избор за поръска на кето шоколадови трюфели. То придава леко горчив вкус, който балансира сладостта на трюфелите и подчертава наситените шоколадови нотки. Препоръчваме употребата на висококачествено натурално какао, за да получим най-добрия вкус.

Ако искаме по-нежен вкус, може да смесим какаото с малко еритритол или стевия на прах. Овалването на трюфелите в какао е лесен и елегантен начин да им придадем завършен вид и интензивен шоколадов вкус.

4. Шоколад

За още по-интензивен шоколадов вкус, може да потопим трюфелите в течен шоколад за допълнителен слой. За да останем в границите на кето режима, може да опитаме и с разтопен шоколад със стевия, с който да “облечем“ нашите кето шоколадови трюфели.

За феновете на белия шоколад препоръчваме кето течен шоколад с макадамия. С него освен вкус, ще внесем и чудесен визуален акцент на трюфелите.

5. Матча

Матчата е фин зелен чай на прах, който ще придаде на трюфелите не само красив зелен оттенък, но и уникален вкус. Освен че е естетически атрактивна поръска, матча е изключително полезна, тъй като съдържа мощни антиоксиданти и подпомага метаболизма.

Най-добре е да използваме висококачествена церемониална матча, която има по-мек и сладък вкус. Овалването на трюфелите в матча им придава елегантен и изискан вид, а също така чудесно се комбинира с шоколадовата основа.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Шоколадови кроасани без захар.

 

Ако идеята ни за кето шоколадови трюфели ви е харесала сме сигурни, че рецептата ни за шоколадови кроасани без захар също ще ви зарадва.

За други интересни рецепти, може да разгледате секцията в блога ни „Кето рецепти“. За да обменяме опит, да покажете вашите кето творения и идеи, каним ви да се присъедините към споделената ни кухня във фейсбук. Също така в безплатната ни Вайбър група ще откриете интересни рецепти и списъци за пазаруване.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front

Популярни продукти

f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар