Коледни сладки с ягодов център

Обновена: 04.12.2025|
3 мин. четене
Коледни сладки с глазура от бял шоколад.

Рецептата за коледни сладки с ягодов център се приготвя толкова лесно, че можете да заредите достатъчно за вас и гостите през декември. А присъствието им на празничната трапеза ще освежи вкуса и ще се превърнат в любимата сладка хапка на деца и възрастни.

 

Рецепта за коледни сладки с ягодов център

Тези коледни сладки са с богат маслен вкус, не съдържат добавена захар и са подходящи за вегани и хора на кето диета. Можете дори да ги използвате като част от подаръка за любим човек.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
20 минути 24 бисквитки 124 kcal
2,1 г нетни въглехидрати
1 г фибри
12,1 г мазнини
2,1 г протеин

 

Бадемовото брашно в рецептата има богат, естествено сладък ядков вкус, който прави всяко печиво с неустоим вкус и аромат. Кокосовото масло също допринася с лек вкус, освен това така рецептата е подходяща и за периода на коледните пости. Добавянето на сода бикарбонат служи да задържи консистенцията, тъй като рецептата не включва яйца.

Необходими продукти:

  • 240 г бадемово брашно
  • ½ ч.л. сода бикарбонат
  • ¼ ч.л. сол
  • 12 с.л. разтопено кокосово масло (~170 мл)
  • 3 с.л. еритритол, смлян на прах
  • 1 ч.л. стевиола ванилия
  • Около 100 г кето сладко от ягоди

По желание:

  • 100 г бял течен шоколад с макадамия (за декориране) или еритритол на пудра за поръсване

 

Начин на приготвяне:

  1. Смесете и разбийте всички съставки с миксер или кухненски робот, докато се образува гъсто тесто. Ако тестото изглежда сухо или ронливо, добавете още кокосово масло.
  2. Охладете тестото, завито в стреч фолио, за около час в хладилник.
  3. Когато отмине това време, загрейте фурната на 175 градуса и постелете тавичка с хартия за печене.
  4. От тестото оформете малка топка с длани и леко притиснете центъра с палец. Поставете върху хартията за печене и повторете, докато тестото свърши. Поставяйте бисквитките на поне 5 см една от друга.
  5. Напълнете центъра на всяка с 1 кафена лъжичка кето сладко от ягоди.
  6. Печете за 8 до 12 минути или докато бисквитките станат златисти по краищата.
  7. Когато са готови, ги оставете да се охладят, преди да ги местите, защото може да се разпаднат, ако са още топли.
  8. Когато са охладени, поръсете с бял течен шоколад с макадамия или със смлян еритритол.

 

За допълнителен вкус можете да добавите още малко сладко в центъра на всяка бисквитка, когато са вече изпечени. Кето сладкото от ягоди на Forlife е изключително чист продукт с високо съдъжание на плодове (60% ягоди), който не отстъпва на домашното сладко по вкус и аромат.

 

Други предложения за коледни сладки за вашата трапеза

 

Коледни сладки череши.

 

Декември е месец на сладост и експерименти – обичаме да хапваме класическите десерти, но и да опитаме нещо ново и да изненадаме близките си.

Не е задължително това да става на цената на много захар и други преработени съставки – с няколко чисти продукта можем да създадем истинска красота.

Вижте нашите коледни сладки предложения:

Не само вкусни, но и ефектни рецепти, които ще послужат и като украса сред останалите ястия.

 

Още предложения от нашата пълноценна кухня

 

Ефектна коледна салата за кето режим

 

Освен коледни сладки, трапезата изисква и своите солени ястия. В Youtube канала на Forlife също ви очакват много бързи кето рецепти, които да опитате.

Ето още няколко предложения за рецепти, с които да направите неповторима визия на трапезата:

В нашата кулинарна поредица „Кето фантазии“ ще откриете над 200 предложения за рецепти – от салатата до десерта, които да приготвяте не само по празници, но и като част от пълноценно меню на хранене.

Ако тези варианти за коледни сладки са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към пълноценната ни и споделена кухня във фейсбук.

Весели празници!

Категории: Кето рецепти, Десерти при кетогенен режим|Публикувана: 04.12.2025|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

Популярни продукти

018ba040926593a000cf2942d4d3f99a7e39bc22a776b127615554aa7ed1089f?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

  • Кето джинджифилова къщичка - рецепта.

    Кето джинджифиловата къщичка ни предоставя възможността да се насладим на магията на страната на чудесата с ниско съдържание

  • Кето коледни черешки.

    Спомняте ли си домашните сладки на баба от детството? Днес ще си направим едни от любимите ни –

  • Кето коледни шапчици.

    Коледните десерти са нещо специално, затова се вдъхновихме да приготвим едни красиви кето коледни шапчици. Приготвяме ги без

Оставете коментар