Кето джинджифилова къщичка

Обновена: 10.01.2024|
Кето джинджифилова къщичка - рецепта.

Кето джинджифиловата къщичка ни предоставя възможността да се насладим на магията на страната на чудесата с ниско съдържание на въглехидрати, докато традиционните аромати на джинджифилови сладки все още присъстват в картинката.

Нашата кето джинджифилова къщичка е вкусно отклонение от празничните лакомства с високо съдържание на захар и ни предлага удоволствието, което е в съответствие с целите ни за ниско съдържание на въглехидрати.

Къщата на вещицата в двувековната приказка за Хензел и Гретел днес вдъхновява все по-екстравагантни джинджифилови творения и конструкции в Европа и САЩ.

С нашата кето джинджифилова къщичка ще изпитаме удоволствието от изграждането и декорирането на своя собствена сладка къщичка, без да се налага да правим компромис с отдадеността си към кетогенна диета.

 

keto baner 011
choko 01 600
keto baner 011
choko 01 600

Рецепта за кето джинджифилова къщичка

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
50 минути 5 5,14 г нетни въглехидрати
494,2 калории

 

Време е да прегърнем духа на сезона с една кето джинджифилова къщичка, която обединява най-доброто от двата свята – празнично настроение и десерт, подходящ за кето.

Необходими продукти:

  • 300 г бадемово брашно
  • 60 г еритритол
  • 3 ч.л. джинджифил на прах
  • 2 бр. жълтъци
  • 60 мл вода
  • Краве масло Гхи, за намазняване

 

За глазурата:

  • 170 г еритритол
  • 2 с.л. бадемово мляко
  • 2 ч.л. стевиола ванилия

 

За украса:

  • Кето течен млечен шоколад

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 170°C.
  2. Сложете брашното, подсладителя и джинджифила в купа и ги разбъркайте.
  3. Добавете жълтъците и водата и разбъркайте, за да се получи тесто.
  4. След около минута омесите тестото на топка.
  5. Между два листа хартия за печене разточете тестото.
  6. Направете шаблон на къщичка или използвайте някой наличен онлайн, за да изрежете нужните части за кето джинджифиловата къщичка. Ако ви остане тесто, може да направите един фундамент, върху който къщичката да стъпи.
  7. Поставете частите върху тава, покрита с намаслена хартия, и изрежете прозорчета и врати на съответните места.
  8. Изпечете частите до леко златисто. Обикновено това отнема около 10-15 минути.
  9. Оставете частите за кето джинджифиловата къщичка да изстинат.
  10. В малка купа изсипете подсладителя на прах.
  11. Добавете двете лъжици мляко 1 по 1, като бъркате през цялото време с бъркалка, докато се получи гладка смес.
  12. Прибавете ваниловия екстракт и разбъркайте, докато се смеси напълно.
  13. Започнете да сглобявате кето джинджифиловата къщичка, използвайки глазурата, за да залепите частите една за друга.
  14. Украсете покрива, прозорците, вратичката и стените с кето течния млечен шоколад и останалата глазура.

 

По желание може да декорирате къщичката с други различни лакомства без захар, но трябва да имате предвид, че това ще промени и хранителните стойности.

 

Кратка история на джинджифиловите изделия

 

Кето джинджифилова къщичка и сладки - история.

 

Традицията за украсяване и правене на джинджифилови къщички започва в Германия в началото на 1800 г., за която се предполага, че е популяризирана след публикуването на не толкова коледната приказка за Хензел и Гретел през 1812 г.

Оригиналната приказка на семейство Грим включва репликата:

„Когато се приближиха, видяха, че къщата е построена от хляб и покрита с пити, а прозорецът е
от прозрачна захар.“

В по-късните версии обикновеният хляб се превръща в джинджифилов.

Модерната традиция за правене на джинджифилови къщички се превръща в семейно събитие на коледните базари по света. Заслугата за джинджифиловите човечета често се приписва на двора на кралица Елизабет I, където се правят бисквити по подобие на важните гости.

Това дори се споменава в творба на Шекспир през 1598 г.

„Ако имах на този свят само един грош, щях да ти го дам, за да си купиш джинджифилов хляб.”

През следващите векове джинджифиловите човечета стават популярни в цяла Европа, като различните форми се използвали за декорация на прозорци или се подарявали на различни празници.

Най-голямата джинджифилова къща

Създадена е в Тексас на 30 ноември 2013 г. Къщичката е дълга 18,28 метра, широка 12,8 метра и висока 18,28 метра. Изграждането й включва 820 кг масло, 1327 кг кафява захар, 7200 яйца, 3266 кг брашно, 31 кг смлян джинджифил – и съдържа цели 35,8 милиона калории.

Най-голямото джинджифилово село

През 2017 г. е поставен нов рекорд за „най-голямото село с джинджифилови сладки“. То било изложено в Залата на науката в Ню Йорк.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето рецепта за джинджифилови човечета.

 

Може да „населите“ кето джинджифиловата си къщичка с няколко кето джинджифилови човечета.

С тях и чаша бронирано кафе може да създадем утро, пълно с празнично настроение, коледен дух и уют. За по-голямо улеснение, към рецептата за човечетата сме добавили и видео, показващо всичко необходимо, за да се справим с приготвянето им.

Ако идеята ни ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във Фейсбук, както и към Youtube канала ни, където ще откриете още богато видео съдържание. To може да ви зареди с идеи за едно разнообразно нисковъглехидратно меню.

Приятен апетит и Весели празници!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Диляна Илиева
Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 10 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 15 декември 2023 в 15:27 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти