Кето бисквитки Орео

Тези кето бисквитки Орео са с ниско съдържание на въглехидрати, в един емблематичен  и любим на мнозина десерт. С кремообразен пълнеж и шоколадови бисквити, днешната рецепта включва само естествени съставки и е изцяло здравословна.

За разлика от оригиналната рецепта, кето Орео не съдържа царевичен сироп, бяло брашно или обработена захар – вместо това ще усетите вкуса на истински шоколад и ванилия във всяка хапка. Плюс това, не можете да устоите пълнежа на тайнствения крем с копринен център без млечни продукти, приготвен масло от кокос.

Преди да пристъпим към самото приготвяне, ето какво ни е нужно:

 

Нужните съставки за бисквитите:Бадемово брашно.

  • 1 ч.л. кокосово масло (за намазване)
  • 1/4 ч.ч. какао на прах
  • 1 1/2 ч.ч. бадемово брашно (можете да разгледате Бадемово брашно ТУК)
  • 1/2 ч. л. сода за хляб
  • 1 ч. л. ябълков оцет
  • 3 с. л. кокосово масло
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия
  • 4 с. л. Стевиола на прах (можете да използвате течна Стевиола с ванилия в същата пропорция)
  • 1 яйце
  • Щипка сол

 Нужните съставки за крема:

  • 1 ч.ч. сурови лешници (предварително накиснато във вода предната вечер)
  • 3 с.л. кокосово масло (можете да разгледате органично кокосово масло от Филипините ТУК)
  • 3 с.л. какаово масло
  • 2 с.л. Стевиола на прах (вижте различните видове Стевиола  ТУК)
  • 1 с.л. екстракт от ванилия

Рецептата

Загряваме предварително фурната до 180 градуса. Подготвяме тавата, като постиламе хартия за печене и намазняваме с малко кокосово масло.

Първо подготвяме бисквитките:

Комбинираме всички съставки за бисквитите в блендер или купа и разбъркваме енергично. Опитайте сместа, за да сте сигурни, че е достатъчно сладка за вас и ако е необходимо добавете още Стевиола на вкус.

Разточваме тестото на кора с дебелина 4-5 мм и изрязваме бисквитките. Използвайте малка чаша или буркан, за да отрежете 20 кръга от тестото.

Поставяме всяка отделна бисквитка върху хартията на печене, като оставяме малко разстояние между всяка. Печем 15 минути на 180 градуса.

Докато бисквитите се пекат, приготвяме крема:

Добавяме всички съставки за крема в блендера и смесваме до кремообразна консистенция. Ако сместа е твърде течна, можете да я опоставите в хладилника, за да се втвърди, преди да намажете бисквитите. Може да се наложи отново да се смеси леко след като я извадите от хладилника.

Слепваме:

Оставяме бисквитките да се охладят напълно преди да пристъпим към слепването им. След това намазваме с крема, като добавяме чаена лъжичка крем в центъра на всяка бисквитка. Използвайте пръстите си или лъжица, за да я изгладите по краищата, след това добавете друга отгоре. Поставяме сглобени бисквитки в хладилника, за да стегнат.

Насладете се на кето Орео с чаша студено кокосово мляко или ги използвайте като добавка към кето сладолед или торта.

 

Вкусни и здравословни бисквитки Орео.

Препоръчваме използването на студенопресовано кокосово масло, което е напълно естествено и чудесно за термична обработка. Кокосовото масло е е най-богатият източник на лауринова киселина, съдържа също капринова киселина и каприлова киселина, и се усвоява лесно от организма.

Рецептата за бисквитките Орео е изключително здравословна и благодарение на бадемовото брашно, успешно замества бялото брашно, но и придава един приятен ядков вкус. Бадемовото брашно доставя на организма витамин Е, желязо, рибофлавин, калций, калий, магнезий и фибри.

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от екипа на forlife.bg