Тези кето бисквитки Орео са с ниско съдържание на въглехидрати, в един емблематичен и любим на мнозина десерт. С кремообразен пълнеж и шоколадови бисквити, днешната рецепта включва само естествени съставки и е изцяло здравословна.
За разлика от оригиналната рецепта, кето Орео не съдържа царевичен сироп, бяло брашно или обработена захар – вместо това ще усетите вкуса на истински шоколад и ванилия във всяка хапка. Плюс това, не можете да устоите пълнежа на тайнствения крем с копринен център без млечни продукти, приготвен масло от кокос.
Рецепта за кето бисквитки Орео
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 порция (бисквитка) |
---|---|---|
45 минути | 7 бисквитки Орео | 12 г |
Необходими продукти:
- 1 ч. л. кокосово масло (за намазване)
- 25 г какао на прах
- 150 г бадемово брашно
- 1/2 ч. л. сода за хляб
- 1 ч. л. ябълков оцет
- 3 с. л. кокосово масло
- 4 с. л. стевиола на прах (можете да използвате течна стевиола с ванилия в същата пропорция)
- 1 яйце
- Щипка сол
Нужните съставки за крема:
- 130 г сурови лешници (предварително накиснати във вода предната вечер)
- 3 с. л. кокосово масло
- 3 с. л. какаово масло
- 2 с. л. стевиола на прах
- 1 с. л. стевиола ванилия
Кето фантазии | 31.62лв. | ||
Какаово масло | 5.00лв. – 13.00лв. | ||
Бадемово брашно 300 гр | 13.00лв. | ||
Кокосово масло | 7.00лв. – 21.00лв. | ||
Стевиола прах 350 г | 21.60лв. | ||
Стевиола ванилия | 10.80лв. |
Приготвяне на нашите кето бисквитки (всяка половинка съдържа 2,87 г нетни въглехидрати):
- Загряваме предварително фурната до 180 градуса. Подготвяме тавата, като постиламе хартия за печене и намазняваме с малко кокосово масло.
- Комбинираме всички съставки за бисквитите в блендер или купа и разбъркваме енергично. Опитайте сместа, за да сте сигурни, че е достатъчно сладка за вас и, ако е необходимо, добавете още стевиола на вкус.
- Разточваме тестото на кора с дебелина 4-5 мм и изрязваме бисквитките. Използвайте малка чаша или буркан, за да отрежете 20 кръга от тестото.
- Поставяме всяка отделна бисквитка върху хартията на печене, като оставяме малко разстояние между всяка. Печем 15 минути на 180 градуса.
Докато бисквитите се пекат, приготвяме крема:
- Добавяме всички съставки за крема в блендера и смесваме до кремообразна консистенция.
- Ако сместа е твърде течна, можете да я поставите в хладилника, за да се втвърди, преди да намажете бисквитите. Може да се наложи отново да се смеси леко след като я извадите от хладилника.
Слепваме:
- Оставяме бисквитките да се охладят напълно преди да пристъпим към слепването им.
- След това намазваме с крема, като добавяме чаена лъжичка крем в центъра на всяка бисквитка. Използвайте пръстите си или лъжица, за да я изгладите по краищата, след това добавете друга отгоре.
Поставяме сглобени бисквитки в хладилника, за да стегнат.
Насладете се на кето бисквитки Орео с чаша студено кокосово мляко или ги използвайте като добавка към кето сладолед или торта.
Препоръчваме използването на студенопресовано кокосово масло, което е напълно естествено и чудесно за термична обработка. Кокосовото масло е е най-богатият източник на лауринова киселина, съдържа също капринова киселина и каприлова киселина, и се усвоява лесно от организма.
Рецептата за кето бисквитки Орео е изключително здравословна, благодарение на бадемовото брашно, което успешно замества бялото и придава един приятен ядков вкус. Бадемовото брашно доставя на организма витамин Е, желязо, рибофлавин, калций, калий, магнезий и фибри.
Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти, се присъединете към нашата кухня във фейсбук.
Приятен апетит от екипа на forlife.bg
Оставете коментар