Кето тирамису брауни

Обновена: 16.05.2025|
4 мин. четене
кето тирамису брауни

Привърженици сте на тирамису?! Браунито е сред любимите ви десерти, но искате да опитате нова рецепта?! Тази рецепта за кето тирамису брауни е точната комбинация между тези два толкова любими десерта. В едно парче от това кето тирамису брауни се съдържат по-малко от 1 г нетни въглехидрати.

 

Рецепта за кето тирамису брауни

Кето тирамису брауни е трипластово изкушение за сетивата, с разнообразие от текстури.

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности за 1 порция
30 минути 12 232 калории
0,9 г нетни въглехидрати
23.3 г мазнини
4.3 г протеин

 

Необходими съставки:

  • 1 пакет кето брауни микс
  • 3 яйца
  • 100 г краве масло Гхи
  • 65 мл вода
  • 60 г кето млечен течен шоколад
  • 125 г маскарпоне
  • 1 г разтворимо кафе
  • 30 г еритритол
  • 180 г течна животинска сметана
  • пълномаслено какао за поръсване

 

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете маслото Гхи и към него прибавете сухият микс за кето брауни, трите яйца и половината от разтворимото кафе. Разбъркайте добре с миксер до получаване на хомогенна смес.
  2. Изпечете в предварително загрята ферна на 180 градуса за 12 минути. В тавичка 20 на 20 см, за да не се разстеле много.
  3. Може да го проверите с клечка за зъби дали се е изпекло добре.
  4. Оставете брауни основата да изстине, докато приготвяте втория пласт от десерта.
  5. В купа разбийте добре 40 г от маскарпонето и кето млечен течен шоколад.
  6. Разстелете получената смес върху брауни блата и остовете да стегне в хадилник, докато приготвите третия пласт от десерта.
  7. Блендирайте еритритола, заедно с кафето, за да се смесят по-добре.
  8. Смесете останалото маскарпоне с еритритола и кафето и го разбийте добре с миксера.
  9. Към крема прибавете охладената сметана и продължавайте да разбърквате с миксера на лека степен.
  10. Когато сместта стане хомогенна, вдигнете скоростта на миксера и разбивайте до получаване на пухкав крем.
  11. Прибавете крема като трети пласт на десерта и го разнесете равномерно.
  12. Поръсете с какао, за да завършите това сладко кето тирамису брауни.

 

Оставете десерта да се стегне в хладилник за поне 10 часа преди консумация.

 

Ще отриете повече от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които са подходящи за подарък за някой кето ентусиаст или за лично кулинарно вдъхновение.

 

Допълнителни съвети:

  • В зависимост от вашата фурна може да се наложи да печете брауни основата за 15 минути. Извадете го от фурната, когато придобие лека коричка.
  • По лично желание може да замените какаото за поръсване с кафе, за да придобие десерта ви по-кяфен вкус.
  • Ако предпочитате десертът ви да е с по-малка сладост може да замените млечния шоколад с тъмен шоколад.

 

Имайте предвид, че промените в рецептата ще повлияят на хранителните стойности на десерта.

 

История на десерта 

 

тирамису брауни, история

 

Кето тирамису брауни е модерен десерт, който съчетава два класически сладкиша – италианското тирамису и американското брауни, дори отстранява захарта като подсладител. Докато традиционното тирамису възниква в Италия през 1960-те години, а браунито има корени в САЩ от края на 19-ти век, комбинацията от двете се появява сравнително наскоро.

Този десерт е резултат от експериментирането на сладкари и любители на печивата, които търсят нови начини да комбинират кремообразната текстура и кафеения вкус на тирамису с плътната шоколадова основа на брауни. Днес тирамису брауни се радва на популярност в кафенета, сладкарници и домашни рецепти по целия свят, предлагайки перфектен баланс между наситения вкус на шоколада и нежния крем на тирамису.

 

В комбинация с топла напитка

 

Ореховки. Кето кафе - 5 тонизиращи кето рецепти

 

В случай, че рецептата ни за кето тирамису брауни ви е заинтригувала и нямате търпение да опитате да си я направите, а искате да я комбинирате с вкусна напитка, която да я допълва, може да опитате някоя от рецептите ни за кето кафе.

Можете да изберете от 5 различни рецепти за кафе, спрямо вашия вкус и да направите на този изискан десерт, компания, която си заслужава. Може да избирате между кето лате, без млечни продукти, което е подходящо за хората с непоносимост към лактоза, айс кето кафе за разхлаждане в горещите дни, кето кафе със сметана или пък такова с бита сметана. Може да изберете и кето кафето, привърженик на усамотеното време – кето кафе далгона. 

Подберете тази рецепта, която ще бъде по ваш вкус и зарадвайте сетивата си!

Още от здравословната ни кухня

 

Кето горещ шоколад.

 

За феновете на наситения какаов шоколадов вкус имаме още едно предложение. Може да си приготвите кето горещ шоколад като допълнение на кето тирамису брауни.

Това е една страхотна комбинация на сладък и изтънчен десерт с една от любимите топли напитки, която е достойна дори за посрещането на празнични утрини или за малко подслаждане на деня – като следобедна закуска. 

За още интересни и разнообразни идеи, може да проверите секцията „Кето рецепти“ и да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.

Добър апетит!

Категории: Десерти при кетогенен режим, Кето рецепти|Публикувана: 16.05.2025|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

Популярни продукти

84b0d9718f97ecd590622ac66a21c5bdfa8cb27339245d7c9e6067d46b19ea20?s=96&d=mm&r=g

Санита Куцарова завършва специалност “Драматургия” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Има интереси в различни области на изкуството, но писането е най-голямата ѝ страст. Обича да съчетава здравословния начин на хранене с ежедневни тренировки и да прекарва свободното си време в природата или в четене на книги.

Свързани публикации

Оставете коментар