Кето брауни с малини

Обновена: 31.07.2024|
кето брауни с малини

Кето брауни с малини е идеалният десерт за всеки, който иска да се наслаждава на сладкиши, докато следва кето диета. Комбинацията от богатия вкус на шоколад и свежестта на малините прави този десерт неустоим.

Малините добавят не само вкус, но и редица здравословни ползи, което прави този десерт едновременно вкусен и полезен. Нека ви предложим нашата рецепта за кето брауни с малини. Насладете се на всяка хапка от този здравословен десерт!

 

Рецепта за кето брауни с малини

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
30 минути 9 парчета 2.1 нетни въглехидрати
246 калории

 

Необходими продукти:

  • 240 г кето брауни микс Forlife
  • 100 г краве масло
  • 65 мл вода
  • 3 яйца
  • 100 г малини

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180°C .
  2. Застелете форма с размер 20х20 см или 18х22 см с хартия за печене.
  3. Разтопете 100 г краве масло на слаб огън. След като се разтопи, махнете го от котлона и добавете 65 мл вода. Разбъркайте добре.
  4. Изсипете маслената смес в готовия микс за кето брауни.
  5. Добавете 3 яйца едно по едно, като разбърквате с помощта на миксер. Внимавайте да не прекалявате с разбиването на сместа, за да не стане твърде въздушна.
  6. Внимателно разбъркайте малините в сместа, като запазите част от тях за декорация, ако желаете.
  7. Изсипете готовата смес във формата, застлана с хартия за печене, и разпределете равномерно.
  8. По желание, добавете останалите малини върху сместа за декорация.
  9. Печете в предварително загрята фурна за около 15-17 минути или докато браунито стане готово. Можете да проверите с клечка за зъби – ако излезе чиста, браунито е готово.
  10. Оставете да се охлади напълно във формата.
  11. След като изстине, разрежете на 9 порции и сервирайте.

 

Насладете се на вкусното кето брауни с малини! Още здравословни кето ястия може да откриете в нашата поредица „Кето Фантазии“ и „Режимът 2: Еволюция“.

 

Ползите от малините

 

кето брауни с малини

 

Малините не само добавят вкус и свежест към различни десерти, но също така са изключително полезни за здравето.

Витамини и минерали

Те са богати на витамин С, който е важен за имунната система и здравето на кожата. Те съдържат също и витамин К, който подпомага кръвосъсирването и здравето на костите. Манганът, присъстващ в малините, е важен за метаболизма и костната структура.

Антиоксиданти

Малините са източник на антиоксиданти като кверцетин и елагова киселина. Тези съединения помагат в борбата със свободните радикали в тялото, които могат да доведат до хронични заболявания като сърдечни болести и рак.

Фибри

Също така са отличен източник на диетични фибри. Фибрите подпомагат храносмилането и поддържането на здравословно тегло. Те също така помагат за регулирането на кръвната захар и могат да намалят риска от диабет тип 2.

 

История на сладкиша брауни

Браунито е един от най-популярните десерти в американската кухня и е обичан по целия свят, като има няколко версии за неговия произход.

Една от тях е, че кулинарът на известния хотел Palmer House е трябвало да приготви десерт за изложение през 1893 година. Съпругата на известния бизнесмен и хотелски магнат Бъртън Уитни Браун – Берта Палмър, поискала от сладкарите на хотела Palmer House да създадат лесно преносим десерт за дамите, присъстващи на Световното колумбийско изложение в Чикаго.

Тя искала нещо, което да е по-малко и лесно за консумация от стандартния кекс, но също така богато и вкусно. Резултатът бил шоколадов десерт, обогатен с орехи и покрит с кайсиева глазура. Palmer House Brownie все още се сервира в хотела и днес.

Първата печатна рецепта за брауни се появила през 1896 година в книгата „Boston Cooking-School Cook Book“ на Фани Мерит Фармър.

Въпреки това тази рецепта е доста по-различна от това, което познаваме днес като брауни. През годините рецептите за брауни се променяли и развивали.

През 1907 г. рецептата за брауни с името „Bangor Brownies“ се появява в „Lowney’s Cook Book“ на Мария Уилкес. Смята се, че рецептата е кръстена на град Бангор, Мейн, където живеела жена, за която се твърди, че е създала рецептата.

Браунито бързо се разпространило в цяла Америка и станало любимо на всички възрасти. Днес съществуват безброй варианти на браунито – от класическото шоколадово брауни до версии с различни добавки като орехи, карамел, крема сирене или плодове, като нашето предложение за кето брауни с малини.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Тирамису брауни.

Може да опитате и още едно наше предложение за кето брауни тирамису.

 

Ако нашето предложение за кето брауни с малини ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук. Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front

Популярни продукти

7d2ec359d2302ea5ef2e3d9afb925967e1de9eb2ebc15ebd3c8ff2f85a8b148c?s=96&d=mm&r=g

Калина Петкова притежава специализирани познания в сферата на медицината, фармацията и ботаниката, като нейните интереси са насочени главно в холистичните методи на лечение, билколечението и астрологията.

Свързани публикации

  • Кето лазаня с пилешко. Кето бишкоти с шоколад.

    Традиционните бишкоти, познати от детството ни, са мекички и пухкави, но се приготвят с високовъглехидратни съставки. Именно затова

  • Домашен кето шоколад.

    Изключително лесно и бързо можем да си приготвим домашен кето шоколад. Можем да го използваме за приготвяне на

  • Комплект Кето фантазии. Бързо кето десерт-фъдж.

    Сладките изкушения дебнат отвсякъде, затова днес сме ви подготвили едно такова – кето фъдж, който с няколко продукта

Оставете коментар