Кето шоколадови бисквитки с лешници
Днешната рецепта за кето шоколадови бисквитки с лешници е отличен избор на хората на кето диета, които искат да се насладят на вкусни, здравословни сладки изкушения, без да използват захар и млечни продукти.
С използването на бадемов тахан и лешници си гарантираме полезни мазнини и протеини, а с какаото и какаовото масло придаваме интензивен шоколадов вкус на десерта. Сладостта, за която всеки копнее, идва от стевията и еритритола.
Кето шоколадови бисквитки с лешници
Време е да се потопим в събиране на нужните продукти и да научим какви са спецификите на приготвяне на шоколадови бисквитки с лешници.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
35 минути | 15 | 1,3 г нетни въглехидрати, 130 калории, 2,7 г протеин, 12 г мазнини |
Необходими продукти:
- 100 г лешников тахан
- 120 г лешници, на половинки или смлени на парченца
- 60 г какаова паста
- 15 г какаово масло
- 35 г бленд стевия и еритритол или 45 г еритритол
- 1 с. л. семена от чиа
- няколко капки ванилова есенция
Начин на приготвяне на кето шоколадови бисквитки с лешници:
- Вземете голяма тенджера и напълнете с вода до около 2 см дъното. Поставете малка купа или съд, която да не докосва водата в голямата тенджера.
- Загрейте водата на среден огън, докато започне да къкри. Тази топлина ще разтопи съставките, които ще добавят плътност и вкус на бисквитките.
- В малката купа добавете лешниковия тахан, какаовата паста и какаовото масло. Разбъркайте добре, докато всичко се разтопи и се хомогенизира в гладка и кремообразна смес.
- Когато сместа стане напълно хомогенна, добавете бленд от стевия и еритритол (или само 45 гр еритритол, ако предпочитате по-сладък вкус). Разбъркайте, за да се разтвори подсладителят равномерно в сместа.
- Добавете и няколко капки ванилова есенция, за да подсилите вкуса.
- Свалете купата от водната баня и оставете за кратко да се охлади. След това добавете лешниците.
- Добавете 1 с. л. семена от чиа и разбъркайте добре всички съставки.
- Подгответе форма за бисквитки, като я застелете с хартия за печене. Може да я поставите във фризера за малко, за да бъде студена, преди да започнете да разпределяте сместа.
- Използвайте мерителна супена лъжица (15 мл), за да разпределите сместа на малки порции. Прехвърлете върху хартията за печене и леко притискайте, за да оформите бисквитките.
- След като сте оформили всички бисквитки, поставете в хладилник или фризер, за да стегнат. Това им помага да запазят формата си.
Готовите и вече охладени и стегнали шоколадови бисквитки с лешници могат да се съхраняват в херметически затворен съд в хладилник до 5 дни.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарните ни книги „Кето фантазии“ и в „Кето фантазии 2“.
Защо лешниците са перфектната съставка за здравословен десерт?
Още от здравословната ни кухня
Ако тази рецепта за кето шоколадови бисквитки с лешници ви е удовлетворила, можем да ви предложим още вкусни изкушения:
- Рецепта за кето бисквитки “ден и нощ“ без захар
- Бишкоти в кето стил
- Таханови бисквити с орех и канела
- Тирамису брауни с маскарпоне крем
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти. Абонирайте се и за нашия YouTube канал, в който ще може нагледно да видите как приготвяме някои от любимите ни ястия, както и съвети и насоки за кето диетата.
Най-различни кето предложения може да разгледате и в блога ни.
Насладете се на вкусните шоколадови бисквитки и до нови срещи!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Пригответе си кето домашни бисквити, за да имате винаги готов десерт и да не прибягвате към нездравословните и
Рецептата за ореховки е една от най-семплите, които познаваме – белтъци, орехи и пудра захар (в нашия случай
Кето шоколадови бисквити е нисковъглехидратен десерт, който не съдържа захари и все пак е толкова вкусен. Те са