Кето яйца Бенедикт със сос Холандез

Обновена: 11.03.2024|
Кето яйца Бенедикт със сос Холандез.

Преди време включихме подобна рецепта за кето яйца Бенедикт в предложенията ни за 3 подходящи закуски за кето режим. Решихме да опитаме още един вариант, в който си приготвяме хлебчетата с кокосово брашно.

Това високомазнинно ястие е идеално за кето менюто ви. Не изисква специални кулинарни умения и се приготвя много бързо.

Ако се притеснявате за поширането на яйцата – подготвили сме ви стъпка по стъпка как да ги направите перфектни. Нека пристъпим към приготвянето на рецептата.

 

Рецепта за кето яйца Бенедикт

Опитайте нашата рецепта за кето яйца Бенедикт с домашен нисковъглехидратен сос Холандез. Всяка порция съдържа едва 7 г нетни въглехидрати.

keto 02
keto banner site 01
keto 02
keto banner site 01
Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
45 минути 2 7 г нетни въглехидрати, , 2 г фибри, 20 г протеини, 32 г мазнини, 401 калории

Необходими продукти за хлебчето:

За соса Холандез:

  • 1 жълтък
  • 1 ч. л. вода
  • 1 ч. л. прясно изстискан лимонов сок
  • 1 ч. л. сол
  • щипка червен пипер
  • 8 с. л. краве масло Гхи, разтопено

За завършека на вашите кето яйца Бенедикт:

  • 2 яйца
  • 1 с. л. оцет
  • 1 ч. л. сол
  • 2 слайса бекон

Начин на приготвяне на рецептата:

1-ва стъпка: Направете хлебчетата за основа

  1. Ако вече не сте, разтопете кравето масло Гхи в микровълнова фурна. Използвайте по-широка, огнеупорна купичка, тъй като в нея ще запечете хлебчето.
  2. Оставете го леко да се охлади, след което добавете едното яйце, щипка сол, 1 с. л. от кокосовото брашно и ¼ от бакпулвера. Разбийте внимателно до гладкост.
  3. Върнете купичката в микровълновата за 90 секунди. Бъдете внимателни, когато я изваждате, ще бъде нагорещена!
  4. Оставете хлебчето да се охлади и внимателно, с нож, го освободете по краищата. Обърнете го върху кухненска хартия или друга подходяща за целта повърхност.
  5. Повторете процеса с останалата част от продуктите, за да направите хлебчето за втората порция.

Може да си приготвите хлебчетата и директно в тигана, решението е изцяло ваше.

2-ра стъпка: Запечете хлебчетата на тиган

  1. Загрейте 1 с. л. краве масло Гхи в тиган и добавете двете хлебчета. Запечете ги леко, като обръщате внимателно с шпатула от двете страни, за около 3 минути на страна.
  2. Оставете ги настрани, когато са готови.

3-та стъпка: Направете соса Холандез

  1. В блендер смесете жълтъка, водата, лимоновия сок, солта и пипера.
  2. Включете го и бавно наливайте разтопеното масло през това време. Маслото ще емулгира с жълтъка и лимоновия сок и ще се образува гъст, кремообразен сос.

4-та стъпка: Поширайте яйцата

  1. Сложете вода в малка тенджерка и добавете 1 с. л. оцет и ½ ч. л. сол. През това време чукнете едното яйце в малка купичка, без да го разбивате.
  2. Когато водата закипи, с кръгови движения я завъртете с дървена лъжица (или друг прибор, по избор) в средата, за да образувате „торнадо“ и изсипете яйцето в средата.
  3. Така белтъка ще се завърти около жълтъка и ще се сготви, оставяйки втория полутечен и „забулен“.
  4. Необходими са около 3 минути и половина, за да се получи перфектното поширано яйце.
  5. Когато е готово, извадете го с решетъчна лъжица, за да се отцеди от водата.
  6. Повторете с яйцето за втората порция.

5-та стъпка: Запържете леко бекона

  1. В тиган сложете двете парчета бекон и ги запържете до хрупкавост от двете страни.

6-та стъпка: Сглобете вашите кето яйца Бенедикт

  1. Върху всяко хлебче поставете по слайс бекон.
  2. Върху тях внимателно сложете по едно поширано яйце.
  3. Залейте всяка порция кето яйца Бенедикт с 2 с. л. сос Холандез и поднесете на трапезата.

Надяваме се да сме успели да предадем стъпките максимално добре, за да си приготвите и вие тези страхотни яйца. Ако имате въпроси, на линия сме, за да ви съдействаме и да останете доволни от себе си и крайния резултат.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето яйца Бенедикт. Яйца по панагюрски - кето.

Друга любима наша рецепта с яйца – тези по панагюрски, съветваме ви задължително да ги опитате, ако сте на нисковъглехидратен-високомазнинен режим.

 

Ако това предложение за кето яйца Бенедикт със сос Холандез ви е харесало, можете да разгледате още подобни такива в секцията „Кето рецепти в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 11 март 2024 в 17:33 | Публикувана: 25 март 2022 в 14:40 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф