Кето хлебчета с бекон

Обновена: 05.08.2025|
3 мин. четене
Кето хлебчета с бекон.

За всеки, който обича тестените солени закуски, днес сме приготвили вкусни кето хлебчета с бекон. Те се приготвят бързо и може да се похапват и навън. Рецептата е лесна, безглутенова и е чудесен вариант за кето диета. Тя обаче със сигурност ще получи одобрението и на хора, които не спазват режим, а просто се наслаждават на вкусната храна.

 

Рецепта за кето хлебчета с бекон

Тези кето хлебчета с бекон са истинска експлозия от вкусове и най-хубавото е, че може да се консумират на вечеря, на пикник или дори на работа.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
20 минути 9 хлебчета 1 г нетни въглехидрати
158 калории
8 г протеин
13 г мазнини

 

Необходими продукти:

  • 35 г бадемово брашно
  • 15 г кокосово брашно
  • ¼ ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • щипка черен пипер
  • 100 г ситно нарязан бекон
  • 120 г настърган чедър
  • 50 г крема сирене (~2 с.л.)

 

Приготвяне:

  1. Смесете двата вида брашно, бакпулвера, щипката сол и черния пипер.
  2. Добавете настъргания чедър, ситно нарязания бекон и 2 супени лъжици крема сирене.
  3. Разбъркайте всичко заедно, докато се получи смес, подобна на тесто.
  4. Притиснете тестото върху хартия за печене и го печете на 180°C за 10-20 минути или докато се изпече.
  5. Когато се изпече, оставете го да почине няколко минути, докато сиренето се втвърди. След няколко минути охлаждане го нарежете на 9 равни по големина парчета с формички или със стъклена чаша.

 

Интересни и вкусни рецепти може да откриете и в кулинарните ни книги „Кето фантазии” 1 и 2.

 

 

Допълнителни съвети

Можете да ги нарежете в различни весели форми – това ще се хареса, особено ако от хлебчетата си похапват и деца. Ако нямате специални метални формички, може да използвате и обикновена стъклена чаша, както правим ние – така ще получите кръгли малки питки.

По желание е възможно да се нарежат и във формата на солени хлебни кето пръчици, но трябва да се има предвид, че тогава ще се променят макросите.

Тези хрупкави и вкусни кето хлебчета с бекон може да се затоплят леко и ще бъдат все така вкусни и на следващия ден, а няма проблем да се консумират и студени. Могат дори да се замразят и да се съхраняват във фризера за няколко седмици.

 

Идеи за гарниране на кето хлебчета с бекон

Нашите кето хлебчета с бекон са превъзходни и достатъчно питателни, за да се консумират самостоятелно. Те обаче могат да се съчетават и с различни сосове и поръски, а също и да послужат за идеална основа за здравословни кето сандвичи.

Хрупкавите и вкусни кето хлебчета с бекон се съчетават фантастично с кисело мляко, кефир или сос от заквасена сметана.

Сложете отгоре лист маруля, домат или краставица, резен шунка и си имате готов свеж мини сандвич – идея за бързо и режимно похапване.

По желание нашите кето хлебчета с бекон могат да се поръсят и със ситно нарязани зелени подправки, например магданоз.

Най-хубавото е, че могат да се похапват и извън дома – просто ги поставете в кутия и вече имате нещо домашно приготвено и полезно на разположение. Така няма да се налага да търсите алтернативи или да нарушавате своя кето режим.

Още от здравословната ни кухня

 

солени мъфини с пъдпъдъчи яйца

 

Ако идеята ни за кето хлебчета с бекон ви е харесала, предлагаме още един вкусен вариант за солена тестена закуска, а именно – солени мъфини с пъдпъдъчи яйца. Те се вписват чудесно в кето режима и ще поглезят небцето на всеки, който ги опита, при това с чиста съвест.

В секцията ни „Кето рецепти“ имате възможността да откриете още редица разнообразни варианти за приготвяне на други нисковъглехидратни ястия.

Можем да обменяме ценен опит, да споделяме своите кето творения и хрумвания, затова ви каним да се присъедините към споделената ни кухня във фейсбук. Също така в безплатната ни Вайбър група ще откриете интересни рецепти и списъци за пазаруване.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

Популярни продукти

675c056b8bbace69ddea5816335e49ada21a72c55c535436b8f05f1fc3bea9f4?s=96&d=mm&r=g

Мария Тенева е дипломиран журналист и филолог с дългогодишен опит. Има интереси в сферата на здравето, медицината и чуждите езици. Автор е на стотици статии и интервюта на здравна тематика.

Свързани публикации

Оставете коментар