Кето хапки с бекон, яйца и чедър
Кето диетата е богата на животински продукти, които са любима и често срещана храна в целия свят. Беконът е незаменима част от диетата на западния свят и много хора не могат да си представят живота без него.
Нашето предложение за кето хапки с бекон без съмнение ще се хареса на любителите на бекона и солените предястия.
Кето хапки с бекон, яйца и чедър
Това вкусно предястие е особено бързо и лесно за приготвяне.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
20 минути | 4 | 3 г нетни въглехидрати, 489 калории, 30 г белтъчини, 39 г мазнини |
Нужни продукти:
- 3 яйца
- 2 с. л. готварска сметана, 30%
- 12 дълги парчета бекон (слайс)
- 1 чаша (около 200 г) настърган чедър
- 1 с. л. масло
- 1 ч. л. чесън на прах
- Сол на вкус
- ½ ч. л. черен пипер
- 1 ч. л. риган
Начин на приготвяне:
- В купичка смесваме яйцата, сметаната, черния пипер, солта и чесъна. Разбъркваме добре.
- В нагрят тиган разтапяме маслото. Когато то се нагрее, към тигана добавяме яйцата, сметаната и смесените подправки. От тази смес правим бъркани яйца.
- На равна повърхност нареждаме слайсовете бекон по дължина, като ги застъпваме до половината.
- Върху бекона нареждаме ¼ от сиренето чедър и отгоре добавяме ¼ от бърканите яйца. Тези две съставки се разпределят по дължина. Върху тях може да сложим и щипка риган.
- Стегнато навиваме бекона до края, за да се образува мини руло, в чиято вътрешност са яйцата и сиренето чедър.
- След като успешно навием рулото, поставяме го в нагрят тиган, за да се запечата.
- Обръщаме рулото няколко пъти, докато всички страни се опържат и станат хрупкави.
- Нашите кето хапки с бекон са готови за сервиране.
Готовите кето хапки с бекон ще бъдат по-вкусни, ако се поднесат топли. Може да се комбинират с кето салата или подходяща разядка.
За още кето вдъхновения може да разгледате нашите кулинарни книги.
Какво трябва да знаем за бекона?
Беконът най-често се прави от свинско месо. Открива се и бекон от телешко, агнешно, пилешко и пуешко месо. В днешно време може да се открие и безмесен продукт за вегетарианци, който имитира бекона.
Зад страхотния вкус обаче се крият някои нездравословни черти. Поради това не трябва да консумираме бекон всеки ден и да ограничаваме количеството, което хапваме.
Голямото количество мазнини, холестерол и сол може да навредят на организма ни.
Ако ядем бекон в умерени количества, няма повод за притеснение за здравето ни. Чрез него може да си набавим желязо, магнезий, фосфор, калий, както и нужни за правилното ни функциониране калории.
Сушеното месо е познато на човека от хилядолетия. Преди употребата на хладилници месото е сушено по различни начини с цел да се запази възможно най-дълго. През 20-те години беконът е център на силна рекламна кампания, която значително засилва неговата популярност.
През 90-те години се появяват различни високомазнинни и високопротеинни диети, които повишават популярността на бекона.
С какво да комбинираме кето хапки с бекон?
Тъй като кето хапките с бекон са по-тежко и калорично предястие, може да продължим с по-леко основно, което да е подходящо за нашата кето диета.
Ако смятате, че нашите кето хапки с бекон са добро и вкусно предложение, може да разгледате още подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Ако имате предложения за вкусни кето рецепти, ще се радваме да ги чуем и опитаме. След като опитате нашите кето хапки с бекон може да споделите впечатленията си от тях с нас.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
В тази рецепта ще научим повече за тънкостите при приготвянето на скариди с бекон – едно лесно, но изкусително предястие.
Съчетанието на нисковъглехидратен, но богат на мазнини бекон и кето диета е не само подходящо, но и препоръчително.