Кето рецепта за джинджифилови човечета
Няма нищо по-коледно от рецепта за джинджифилови човечета – всеки ги е хапвал или гледал по трапезите в коледните филми, даже като герои в анимации. Те придават коледен дух и аромат на трапезата, а за децата са истинско събитие.
По наша традиция приготвяме тази вкусна рецепта за джинжифилови човечета без глутен и без захар, за да са подходящи за кето режима ни. Но, имайки предвид колко си хапваме по-празниците, колкото по-малко въглехидрати има, толкова по-добре, нали?
Запретнете ръкави и да започваме с приготвянето на тази ароматна, хрупкава и вкусна рецепта за джинджифилови човечета.
Кето рецепта за джинджифилови човечета
За приготвянето на кето рецепта за джинджифилови човечета ще са ви необходими формички за изрязване, както и сладкарски пош за декорация.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в порция |
---|---|---|
1 час и 20 минути | 26 бисквитки | 1,7 г |
Необходими продукти:
- 200 г бадемово брашно
- 3 с. л. кокосово брашно (около 35 г)
- 75 г стевиола на прах, фино смляна
- ½ ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. канела на прах
- 1 ч. л. джинджифил на прах
- ½ ч. л. индийско орехче
- 40 г крема сирене, меко
- 60 г разтопено краве масло Гхи
- 1 яйце
- 4 капки стевиола ванилия
За глазурата:
- 50 г стевиола на прах, фино смляна
- 2 белтъка
Начин на приготвяне:
Джинджифиловите човечета:
-
Смесете в голяма купа пресятото бадемово брашно, кокосовото брашно, смляната стевиола на прах, бакпулвера, канелата, джинджифила на прах и индийското орехче, разбъркайте.
- В друга купа смесете мекото крема сирене с разтопеното краве масло Гхи. Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес.
- Добавете яйцето и стевиола ванилията, хомогенизирайте.
- Изсипете сухите съставки в купата с мокрите и разбъркайте с помощта на шпатула.
- Трябва да получите лепкаво тесто, което да оформите на топка, след което увийте с фолио и приберете в хладилник за поне 2 часа или за 1 нощ.
- Разточете охладеното тесто между два листа хартия за печене до желаната дебелина.
- Изрежете фигурки с помощта на формички. От останалите изрезки оформете топка, която отново разточете и направете още човечета. Продължете да оформяте, докато свърши тестото.
- С шпатулка извадете внимателно формичките от хартията и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга.
- Изпечете в загрята до 180 градуса фурна за 5-7 минути или докато краищата придобият лек златистокафяв загар.
- Оставете да се охладят за около 10 минути.
Глазурата:
- Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер. След това внимантелно добавете стевиолата, като разбърквате с шпатула.
- Прехвърлете глазурата в сладкарски пош и декорирайте джинджифиловите човечета по ваш вкус.
- Поставете готовите бисквитки върху пергаментова хартия, за да стегне глазурата.
Можете да използвате рецептата и за други коледни фигурки – елхи, снежинки, ботушчета. Направете бисквитеното пиршество разнообразно и интересно.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.
Подарете преживяването от приготвянето им с нашия коледен комплект – с включена красива картичка с рецептата и необходимите продукти за изпълнението й.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашата рецепта за джинджифилови човечета ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит и Весели празници!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Кето джинджифиловата къщичка ни предоставя възможността да се насладим на магията на страната на чудесата с ниско съдържание
Коледните десерти са нещо специално, затова се вдъхновихме да приготвим едни красиви кето коледни шапчици. Приготвяме ги без
Придържайки се към здравословната кухня сме ви приготвили една рецепта за нисковъглехидратен кето пудинг, разбира се, без никаква