Няма нищо по-коледно от рецепта за джинджифилови човечета – всеки ги е хапвал или гледал по трапезите в коледните филми, даже като герои в анимации. Те придават коледен дух и аромат на трапезата, а за децата са истинско събитие.
По наша традиция приготвяме тази вкусна рецепта за джинжифилови човечета без глутен и без захар, за да са подходящи за кето режима ни. Но, имайки предвид колко си хапваме по-празниците, колкото по-малко въглехидрати има, толкова по-добре, нали?
Запретнете ръкави и да започваме с приготвянето на тази ароматна, хрупкава и вкусна рецепта за джинджифилови човечета.
Кето рецепта за джинджифилови човечета
За приготвянето на кето рецепта за джинджифилови човечета ще са ви необходими формички за изрязване, както и сладкарски пош за декорация.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в порция |
---|---|---|
1 час и 20 минути | 26 бисквитки | 1,7 г |
Необходими продукти:
- 200 г бадемово брашно
- 3 с. л. кокосово брашно (около 35 г)
- 75 г стевиола на прах, фино смляна
- ½ ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. канела на прах
- 1 ч. л. джинджифил на прах
- ½ ч. л. индийско орехче
- 40 г крема сирене, меко
- 60 г разтопено краве масло Гхи
- 1 яйце
- 4 капки стевиола ванилия
За глазурата:
- 50 г стевиола на прах, фино смляна
- 2 белтъка
Начин на приготвяне:
Джинджифиловите човечета:
-
Смесете в голяма купа пресятото бадемово брашно, кокосовото брашно, смляната стевиола на прах, бакпулвера, канелата, джинджифила на прах и индийското орехче, разбъркайте.
- В друга купа смесете мекото крема сирене с разтопеното краве масло Гхи. Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес.
- Добавете яйцето и стевиола ванилията, хомогенизирайте.
- Изсипете сухите съставки в купата с мокрите и разбъркайте с помощта на шпатула.
- Трябва да получите лепкаво тесто, което да оформите на топка, след което увийте с фолио и приберете в хладилник за поне 2 часа или за 1 нощ.
- Разточете охладеното тесто между два листа хартия за печене до желаната дебелина.
- Изрежете фигурки с помощта на формички. От останалите изрезки оформете топка, която отново разточете и направете още човечета. Продължете да оформяте, докато свърши тестото.
- С шпатулка извадете внимателно формичките от хартията и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга.
- Изпечете в загрята до 180 градуса фурна за 5-7 минути или докато краищата придобият лек златистокафяв загар.
- Оставете да се охладят за около 10 минути.
Глазурата:
- Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер. След това внимантелно добавете стевиолата, като разбърквате с шпатула.
- Прехвърлете глазурата в сладкарски пош и декорирайте джинджифиловите човечета по ваш вкус.
- Поставете готовите бисквитки върху пергаментова хартия, за да стегне глазурата.
Можете да използвате рецептата и за други коледни фигурки – елхи, снежинки, ботушчета. Направете бисквитеното пиршество разнообразно и интересно.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга “Кето фантазии“.
Подарете преживяването от приготвянето им с нашия коледен комплект – с включена красива картичка с рецептата и необходимите продукти за изпълнението й.
Още от здравословната ни кухня

Едно предложение за разядка за коледната трапеза – лабне, мариновано с подправки.
Ако нашата рецепта за джинджифилови човечета ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит и Весели празници!
Оставете коментар