Кето пудинг с бадемово брашно
Придържайки се към здравословната кухня сме ви приготвили една рецепта за нисковъглехидратен кето пудинг, разбира се, без никаква захар. С него можете да очаровате вашите гости и да дори внесете празничен вкус и настроение.
Кето пудинг с горски плодове и течен шоколад
Вкусен, ароматен и сочен кето пудинг с малини, хрупкави орехи, канела и аромат на коледа. Перфектният десерт, с който да се насладите на топлина и уют у дома с любимите си хора.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати |
---|---|---|
45 минути | 6 | 7,2 г |
Необходими продукти за приготвяне на кето пудинг:
- 100 г замразени малини (или микс бери плодове по избор)
- 10 г натрошени орехи
- 100 г бадемово брашно
- 1 с. л. бакпулвер
- 1 с. л. какао на прах
- 2 с. л. канела
- 1 яйце
- 2 с. л. стевиола на прах, фино смляна
- 2 с. л. краве масло Гхи + още за намазняване
- 2 с. л. готварска сметана, 20% масленост
За гарниране (по желание):
- 30 г черен шоколад със стевия или 1 с. л. кето течен шоколад
- кората на един лимон
Начин на приготвяне на кето пудинг:
- Намажете формата за пудинг с краве масло Гхи и оставете настрана.
- Нарежете или използвайте цели горските плодове. Смесете ги в купа заедно с натрошените орехи.
- Разбъркайте в друг съд яйцето със стевиолата на прах, като регулирате количеството на подсладителя за получаване на желаната сладост.
- Смесете в отделна купа сухите съставки – бадемовото брашно, бакпулвера, какаото и канелата. Добавете разтопеното краве масло Гхи и разбъркайте.
- Смесете всичко в една купа, добавете готварската сметана и разбъркайте добре.
- Изсипете получената смес в подготвената форма за пудинг и изпечете за около 20-25 минути на 180 градуса.
- Ако разполагате с термоустойчив съд и бързате да приготвите сладкиша, поставете го в микровълнова фурна за 10 минути или до готовност.
- След като се охлади пудингът, извадете го от формата.
- Поднесете готовия коледен пудинг като го гарнирате с разтопен кето шоколад със стевия или с кето течен шоколад и настъргана лимонова кора.
От къде идва наименованието „пудинг“?
Пудингът произлиза от английската кухня, като ястието може да е и сладко, и солено. Счита се, че думата пудинг произлиза от френското boudin , което пък, от своя страна, е взело корените от латинското botellus. Последното означава „малка наденица“, което през Средновековието се е отнасяло за тестени ястия, чийто пълнеж е бил от месо.
Интересно е, че понякога като вид пудинг е категоризиран и познатия ни сутляш.
В нашата рецепта за кето пудинг отново сме използвали здравословен микс от ароамтни съставки. Освен това той се приготвя изключително лесно и бързо – необходими са само 10 минути в микровълновата или около 20 минути при 180°C във фурната, като следите за желаната от вас степен на изпичане.
Пресъздайте зимния дух с чудесен коледен кето пудинг
След като извадите вече готовия кето пудинг, обърнете формата и извадете сладкиша. Можете да го покриете с готварска сметана, за да създадете усещането за снежна покривка и да настържете върху нея желаното от вас количество лимонова кора. По желание украсете с канелени пръчици за аромат.
Нашия кето пудинг е готов – четири лесни и бързи порции, с които да изненадате вашите близки и приятели на трапезата.
Още от здравословната ни кухня
Пригответе си вкусни кето сурови бонбони, за да почерпите с повод или без повод с нещо вкусно и нисковъглехидратно.
Ако нашето предложение за кето пудинг, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии“.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит от екипа на forlife.bg
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Спомняте ли си домашните сладки на баба от детството? Днес ще си направим едни от любимите ни –
Коледните десерти са нещо специално, затова се вдъхновихме да приготвим едни красиви кето коледни шапчици. Приготвяме ги без
Празниците вече са на прага ни, а ние днес ще ви разкажем в няколко лесни стъпки как да
Един Коментар
Благодаря от сърце за хубавите рецепти!
Желая Ви Весели Празници!