Шоколадова трилогия Forlife без захар

Обновена: 02.01.2025|
Шоколадова трилогия без захар Forlife.

В рецептата за шоколадова трилогия съчетаваме чудесните вкусове на трите вида течен шоколад на Forlife без захар. Десертът е подходящ за хора на нисковъглехидратен режим, както и за тези, които трябва да избягват захарта поради здравословни причини.

Нашата шоколадова трилогия е подходяща за приготвяне както без, така и по някакъв повод, тъй като се получава доста визуално привлекателна. С нея може да поглезим и малчуганите, без да се притесняваме, тъй като дори половин парче може да засити глада им за сладко.

 

Рецепта за шоколадова трилогия Forlife без захар

Време за приготвяне Порции Хранителна информация в 1 порция
50 минути 12 292.4 калории
2.3 г нетни въглехидрати
7.8 г протеин
25 г мазнини

 

Представяме оригинална Forlife рецепта за шоколадова трилогия – без захар. От тортата се получават 12 парчета както вкусни, така и красиви.

Необходими продукти

За браунито:

  • Смес за кето брауни Forlife
  • 3 яйца
  • 65 мл вода
  • 100 г краве масло

 

За кремовете:

  • 120 г кето течен млечен шоколад
  • 120 г кето течен шоколад
  • 120 г кето течен бял шоколад
  • 300 г кокосов йогурт, без захар
  • 300 г крема сирене
  • 30 г желатин
  • 25 г краве масло Гхи
  • 90 мл вода
  • 6 с. л. еритритол

 

Начин на приготвяне

  1. Извадете крема сиренето от хладилника. Уверете се, че шоколадите също са на стайна температура (по-втечнени).
  2. Пригответе кето брауни сместа Forlife, както е показано на опаковката.
  3. Разтопете 25 г масло и ги смесете с 275 г готово кето брауни.
  4. Разбъркайте добре и оформете основа в тавичка с падащо дъно (към 18-20 см).
  5. Оставете тавичката в хладилник.
  6. В купа разтворете 10 г желатин в 30 мл гореща вода.
  7. Вземете още три купички. В едната сложете 120 г кето течен шоколад, 100 г крема сирене, 2 с. л. еритритол и 100 г кокосов йогурт.
  8. Добавете разтопения желатин и разбъркайте с миксер до хомогенност.
  9. Излейте сместа върху основата и върнете тавичката в хладилника, за да стегне.
  10. През това време повторете стъпки 7 и 8, но с кето течния млечен шоколад.
  11. Изсипете сместа върху вече стегналия слой от шоколадовата трилогия.
  12. Върнете в хладилника и повторете стъпките 7 и 8, но с кето течния бял шоколад.
  13. Изсипете последния слой в тавичката и оставете в хладилник за още 30 минути.
  14. Извадете готовата шоколадова трилогия и премахнете ринга.

По желание може да украсите готовата шоколадова трилогия с мента или различни бери плодове, но имайте предвид, че това ще завиши въглехидратните стойности. Особено подходящо за тази рецепта, е промоционалният ни комплект от трите неустоими вкуса кето течни шоколади.

 

Предимствата на шоколадите без захар

 

Шоколадова трилогия шоколади без захар.

 

Течните шоколади, направени без добавени захари, са по-здравословни в сравнение с традиционния шоколад. Те съдържат по-малко въглехидрати, което ги прави идеални за тези на нисковъглехидратни или кетогенни диети. Течният шоколад също така позволява по-голяма гъвкавост при употреба – независимо дали като топинг, дип или съставка в напитки.

С по-богати, по-интензивни вкусове на какао, течните шоколади без захар осигуряват удоволствие без скоковете на кръвната захар, свързани със сладките версии. Това е особено добър избор за хора, страдащи от диабет, да се подсладят.

1. Кето течен шоколад

Кето течният шоколад, използван в десерта ни за шоколадова трилогия, е перфектен за хора на режим, тъй като съдържа минимални количества захар и се приготвя с нисковъглехидратни подсладители като стевия или еритритол. Основната съставка е висококачествено какао, което придава наситен и автентичен шоколадов вкус.

Благодарение на течната си консистенция, кето шоколадът може лесно да се използва като топинг за десерти или добавка към напитки. Това го прави универсален избор за почитателите на кето режима, търсещи здравословен, нисковъглехидратен вариант на любимия си шоколадов вкус.

2. Кето течен млечен шоколад

 

Млечен шоколад без захар за шоколадова трилогия.

 

Кето течният млечен шоколад запазва кремообразната текстура на традиционния такъв, но с минимално количество въглехидрати. Той обикновено се прави с пълномаслено какао на прах, лешници и нисковъглехидратни подсладители като еритритол и екстракти от стевия. Кето течният млечен шоколад е чудесен за хора, които предпочитат по-мек и сладък продукт, без да жертват вкуса или да рискуват увеличени нива на кръвната захар

3. Кето течен бял шоколад с макадамия

Кето течният бял шоколад е отлична опция за любителите на по-нежни, кремообразни текстури. За разлика от стандартния бял шоколад, кето версията е с без вредната бяла захар и въглехидрати, обикновено приготвена от естествени подсладители, протеин на прах, макадамия, растителни фибри и други.

Леката текстура и естественият вкус на макадамията – царицата на ядките, придават на белия шоколад една уникалност, правейки го подходящ избор за добавяне към кафе, други топли напитки или десерти, без да се нарушава хранителният баланс на кето диетата ни.

Още от здравословната ни кухня

 

пица с тортила

 

Преди да се подсладим с десерта, а именно шоколадова трилогия ForLife без захар, може да хапнем една пица с тортила ForLife. За други интересни идеи, може да разгледате секцията в блога ни „Кето рецепти“.

А като физически подарък или за лична употреба, препоръчваме книгите ни „Кето фантазии 1 и 2“. За да обменяме опит, да покажете вашите кето творения и идеи, каним ви да се присъедините към споделената ни кухня във фейсбук. В безплатната ни Вайбър група ще откриете интересни рецепти и списъци за пазаруване.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front
f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар