Дубайски шоколад без захар – как да си го приготвим вкъщи?

Обновена: 13.11.2024|
Кето дубайски шоколад без захар.

Кето дубайски шоколад е изискана и нисковъглехидратна версия на традиционното шоколадово изкушение, съчетано с принципите на кетогенната диета. Тази рецепта черпи вдъхновение от богатите вкусове на висококачествени какаови продукти и ядки.

Едно от основните предимства на кето дубайския шоколад е, че предлага наситен шоколадов вкус, но с минимално количество въглехидрати, което го прави идеален за хора, които искат да се насладят на сладостта, без да нарушават своето кето меню.

 

Рецепта за дубайски шоколад без захар

 

Време за приготвяне Порции Хранителна информация за 1 порция
35 минути 2 784.3 калории
8.9 г нетни въглехидрати
18.5 г протеин
71.8 г мазнини

 

Представяме кето интерпретация на дубайския шоколад, готов за отрицателно време.

Необходими продукти:

  • 100 г кето течен млечен шоколад
  • 50 г шам фъстъци, сурови, без черупките
  • 35 г какаово масло, без захар
  • 60 г филирани бадеми
  • 2 с. л. еритритол

 

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете шоколада.
  2. 50 грама от него разстелете на дъното на пластмасова кутия (~25 см дължина) и малко по стените, за да се получи ръбче, което да обхване плънката (желателно е да е тънка и мека пластмаса, като кутиите за еднократна употреба).
  3. Оставете го в хладилник или фризер да стегне.
  4. Сложете шам фъстъците в блендер и блендирайте до получаването на брашно.
  5. Добавете еритритола, какаовото масло и блендирайте.
  6. Запечете бадемите на слаб огън, след което ги смесете с получената паста от шам фъстък.
  7. Извадете шоколада и плътно напълнете формата със сместа от шам фъстък и го оставете за 10-15 минути в хладилник, за да стегне.
  8. Извадете го и залейте с останалата част от шоколада.
  9. След още 10 минути в хладилник ще имаме готов дубайски шоколад.
  10. Извадете го от формата и хапвайте с наслада.

 

Ще отриете повече от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които са подходящи за подарък за някой кето ентусиаст или за лично кулинарно вдъхновение.

Допълнителни съвети:

  • Може да замените филираните бадеми с кокосови стърготини.
  • Може да замените какаовото масло с кокосово такова.
  • Може да използвате кето течен шоколад, кето течен бял шоколад с макадамия или шоколад със стевия.

 

Имайте предвид, че заменянето на някои продукти може да промени леко хранителните стойности.

 

Сара Хамуда: Създателката на дубайския шоколад

 

Сара Хамуда - дубайски шоколад.

 

Твърди се, че зад изобретяването на популярния дубайски шоколад стои Сара Хамуда. Тя е британка с египетски произход, която живее в Дубай от дълго време (9 години тогава).

Тя създава собствена фирма за десерти през 2021 г с идеята, че това ще бъде малък семеен бизнес. Вдъхновението за амплоато на фирмата е дошло, когато тя е била бременна с втората си дъщеря. Както знаем, в този период жените имат най-силни предпочитания към храната и различни вкусови желания под формата на всевъзможни комбинации.

Въпреки че Сара често изпращала мъжа си да търси шоколади и други десерти из Дубай, те не успявали да заситят глада й за сладко. Копнежът й обаче е бил съвсем прост и донякъде носталгичен. Тя искала кюнефето, което майка й е правила, когато Сара била малка. А основната съставка на този десерт е именно кадаифът, който е част от успешния й дубайски шоколад.

 

Как става популярен дубайският шоколад?

 

Дубайски шоколад.

 

Един ден Сара Хамуда с изненада забелязва как хора от различни краища на света започват да споделят нейните десерти, които инфлуенсърите наричат просто „дубайски шоколад“. Като старт на всичко това се смята, че дава Мария Вехера.

Тя пуска видео в популярна социална мрежа, на което показва реакцията си, след като опитва за пръв път дубайски шоколад. Видеото съответно събрало милиони гледания.

Сара Хамуда споделя, че не е очаквала, изобретението й да жънe такъв успех по цял свят. Твърди, че дори е получавала обратна връзка, под формата на съобщения и видеа, от хора от Аржентина, Румъния, Канада и други страни.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Чай от рози.

 

Ако идеята ни за дубайски шоколад без захар ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“. Може да комбинирате кето дубайския шоколад с чай от рози. Освен рецептата, в статията, посветена на розите, ще откриете интересна информация за качествата на цветето.

За още интересни и разнообразни идеи, може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

  • кето брауни с малини

    Опитайте нашето предложение за кето брауни с малини, като използвате готовата смес на Forlife.

  • Тирамису брауни.

    Тирамису брауни с маскарпоне крем приготвихме с нашия кето брауни микс – нисковъглехидратен, бърз за приготвяне десерт с чудесен вкус.

  • Мед. Хранене при рефлукс. Домашен кето шоколад.

    Изключително лесно и бързо можем да си приготвим домашен кето шоколад. Можем да го използваме за приготвяне на […]

Оставете коментар