Кето фъдж маслени бомби

Обновена: 12.12.2024|
кето фъдж маслени бомби

Кето фъдж маслени бомби са лесен десерт, който бързо можем да приготвим у дома. Това сладко изкушение е с много ниско съдържание на нетни въглехидрати и лесно може да се добави в кето хранителната диета.

С него може да се насладим на десерт с наситен какаов и лешников вкус, който може да се добави към всяко хранене, без никакви угризения. Това е един алтернативен десерт, който може да предложим и на най-малките членове на семейството.

 

Рецепта за кето фъдж маслени бомби

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности за 1 порция
30 минути 16 155, 5 калории
0,9 г нетни въглехидрати
2 г протеин
16,6 г мазнини

 

За направата на кето фъдж маслени бомби са необходими продукти, които всеки кето ентусиаст притежава.

Необходими продукти:

  • 165 г лешников тахан
  • 140 г кокосово масло
  • 26 г сурово какао на прах
  • 30 г кокосово брашно
  • 4 с.л. еритритол 
  • щипка сол 

 

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете кокосовото масло на умерен огън, докато разбърквате непрекъснато.
  2. Прибавете лешниковия тахан към него и продължете да разбърквате, докато и той се разтопи и се получи хомогенна смес.
  3. Свалете сместа от котлона и добавете сухите съставки.
  4. Разбъркайте добре и оставете сместа да изстине.
  5. Когато се нормализира температурата на кето фъдж маслените бомби сместа може да започнете да оформяте топчета
  6. Разделете сместа на 16 равни части. 
  7. Оставете вече готовите кето фъдж маслени бомби да се стегнат в хладилник за 10 минути, преди консумация.

 

Ще отриете повече от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които са подходящи за подарък за някой кето ентусиаст или за лично кулинарно вдъхновение.

 

 

Допълнителни стъпки и съвети:

  • За по-наситен какаов вкус и привлекателна визия може да отъркаляте кето фъдж маслени бомби в какао
  • Друг вид обвивка, която може да използвате за кето фъдж маслени бомби са кокосовите стърготини. Те ще освежат вкуса и ще допринесат за текстурата на вече готовия ви десерт. 
  • Може да направите кето бъдж маслени бомби и по-дребни при оформянето, ако предпочитате да са с размера на бонбони. 

 

Имайте предвид, че хранителните стойности на десерта може да се променят малко по този начин.

 

История на основата на кето фъдж маслени бомби – фъджът

Точното място на създаването на фъджа е кулинарна загадка, но се смята, че за първи път е произведен в края на 19 век в САЩ. Историята за създаването на фъдж често се свързва с партида карамел, която не е била приготвена правилно.

Следователно терминът „fudge“ се използва в смисъл на злополука или гаф. Тази щастлива случайност създава мека, кремообразна конфекция, различна от другите сладкиши по него време.

Докато точното родно място на фъджа е донякъде неясно, неговите корени са здраво засадени в американската кулинарна история, откъдето се е разпространил, за да се превърне в глобална сладка сензация, популярна до днес.

 

В комбинация с топла напитка

 

инка, рецепти с ниски нетни въглехидрати

 

В случай, че рецептата ни за кето фъдж маслени бомби ви е заинтригувала и нямате търпение да запретнете ръкави и да опитате да я приготвите, може би ще се зачудите с каква напитка да я комбинирате?!

Имаме предложение за топла напитка, която би се съчетала чудесно с вкуса на изтънчения ни десерт. За почитателите на вкуса на кафе отново ви предлагаме един алтернативен вариант как да се насладите на сгряваща напитка с близка до кафето вкус, която не съдържа кофеин и може да консумирате по всяко време на деня.

А това предложение е именно инка кафето. Споделяме с вас две рецепти за инка кафе, едната с кокосово мляко, другата с бадемово мляко, които са изключително ниско въглехидратни – под 1 г нетни въглехидрати на чаша

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето горещ шоколад.

 

За феновете на наситения какаов шоколадов вкус имаме още едно предложение. Може да си приготвите кето горещ шоколад като допълнение на кето фъдж маслени бомби. 

Това е една страхотна комбинация на сладък и изтънчен десерт с една от любимите топли напитки, която е достойна дори за посрещането на празнични утрини или за малко подслаждане на деня – като следобедна закуска. 

За още интересни и разнообразни идеи, може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.

 

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front
478a693c5e3c6e7d8930f30107424ec9?s=96&d=mm&r=g

Санита Куцарова завършва специалност “Драматургия” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Има интереси в различни области на изкуството, но писането е най-голямата ѝ страст. Обича да съчетава здравословния начин на хранене с ежедневни тренировки и да прекарва свободното си време в природата или в четене на книги.

Свързани публикации

Оставете коментар