Кето шоколадови барчета

Обновена: 27.02.2024|
Кето шоколадови барчета.

Няма нищо по-приятно от домашно приготвените десерти, като тези кето шоколадови барчета. Хрупкаво шоколадово покритие, а под него вкусни шоколадови бисквитки с пълнеж от шоколадов крем, разбира се.

Тройна шоколадова радост за вашите деца, а и за порасналите! Имайте предвид, че всяко едно от тези шоколадови барчета има 9 г нетни въглехидрати, затова хапвайте умерено и съобразно вашия кето режим.

 

Кето шоколадови барчета

Две хрупкави шоколадови бисквити, слепени с шоколадов крем и за да е още по-пълно удоволствието, ги потапяме в черен шоколад. Може ли този десерт да е с ниско съдържание на въглехидрати? Разбира се! Ето как да си приготвите кето шоколадови барчета.

 

keto 02
choko 01 600
keto 02
choko 01 600

Време за подготовка: 1 час и 40 минути

Време за приготвяне: 20 минути

Порции: 12 броя кето шоколадови барчета

Хранителен състав в 1 порция: 9 г нетни въглехидрати, 32 г мазнини, 6 г протеин и 353 калории

Необходими продукти:

За бисквитите:

  • 200 г бадемово брашно
  • 20 г какао на прах
  • 70 г фино смлян еритритол, пресят
  • 85 г разтопено краве масло Гхи

За шоколадовия крем:

  • 100 г краве масло Гхи, на стайна температура (7 с. л.)
  • 130 г еритритол на прах
  • 2 с. л. какао на прах
  • 2 капки стевиола сироп

За шоколадовото покритие:

  • 260 г тъмен кето шоколад със стевия
  • 1 с. л. кокосово масло (по желание)

Начин на приготвяне на кето шоколадови барчета:

Бисквитите:

  1. Смесете в купа бадемовото брашно с какаото и фино смляния подсладител еритритол. Разбъркайте и отстранете всички бучки.
  2. Разтопете кравето масло Гхи и го изсипете в купата със сухите съставки. Разбъркайте до образуване на рохкаво тесто.
  3. Поставете стреч фолио върху плота и сложете тестото в него. Оформете правоъгълник с дължина около 25 см и широчина 7 см.
  4. Увийте плътно и поставете тестото във фризер за 30 минути.
  5. Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тава за печене с пергаментова хартия.
  6. Извадете тестото от фризера и премахнете фолиото.
  7. С остър нож нарежете на 24 филийки и внимателно ги поставете в тавата за печене на разстояние една от друга.
  8. Изпечете за 10-12 минути, извадете от фурната и охладете в тавата за около 25 минути.
  9. Бисквитите ще изглеждат меки, но след като изстинат, ще се втвърдят.

Шоколадовия крем:

  1. Смесете разтопеното краве масло Гхи с фино смления подсладител еритритол в голяма купа.
  2. Разбийте с електрически миксер за няколко минути, докато сместа стане пухкава.
  3. След това бавно добавете какаото на прах и стевията, като разбивате, докато се смесят.
  4. Напълнете пош с шоколадовия крем.
  5. Намажете половината от бисквитите с крема. Поставете тези бисквити без пълнеж върху тези, които сте намазали с крема и леко ги притиснете.
  6. Приберете в хладилник за 15-20 минути.

Шоколадовото покритие:

  1. Нарежете шоколада на малки парченца, след което го разтопете на водна баня. Разбърквайте от време на време, докато стане течен.
  2. Ако шоколадът е твърде гъст, добавете малко кокосово масло и разбъркайте.
  3. Потопете всяка охладена бисквита в шоколада и покрийте от всички страни.
  4. Поставете след това в тава, покрита с хартия за печене.
  5. С помощта на вилица направете вълнообразни шарки върху бисквитите и поставете в хладилник за 30 минути.
  6. Поднесете охладени кето шоколадови барчета и им се насладете.

Съвети:

  • Може да съхраните десерта до 1 седмица на сухо и хладно място.
  • Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

 

Още няколко идеи за кето барчета:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето шоколадови барчета. Кето сладък салам.

Пригответе още един десерт, но с относително ниско съдържание на въглехидрати в парче (1 г нетни) – кето сладък салам.

 

Ако нашето предложение за кето шоколадови барчета ви е харесало, можете да разгледате още много подобни рецепти, подходящи за спазване на кето диета, в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 27 февруари 2024 в 12:42 | Публикувана: 14 януари 2022 в 17:58 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти