Яйчено руло с гъби и майонеза

Обновена: 02.01.2025|
Яйчено руло с гъби и майонеза.

Яйчено руло е вкусно и лесно ястие, подходящо за лек обяд или вечеря. То представлява пухкав омлет, който се приготвя на тънък пласт и се навива на руло с разнообразни плънки като сирене, шунка, зеленчуци или гъби.

Комбинациите за едно яйчено руло може да бъдат персонализирани според предпочитанията на човек. Може да се приготви както сладко, така и солено.

 

Рецепта за яйчено руло с гъби и майонеза

Идеята ни за яйчено руло с майонеза и гъби е още един вариант, по който може да приготвим яйцата.

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
40 минути 2 1056.5 калории
6.7 г нетни въглехидрати
40.1 г протеин
87.5 г мазнини

 

Необходими продукти

За омлета:

  • 6 яйца
  • 150 г крема сирене
  • 1 ч. л. краве масло Гхи
  • Сол на вкус

 

За плънката:

  • 100 г кето майонеза
  • 100 г крема сирене
  • 250 г гъби, печурки
  • 2 с. л. магданоз, пресен
  • ½ с. л. краве масло Гхи
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Извадете крема сиренето да омекне на стайна температура.
  2. Разбийте яйцата с миксер, след което прибавете към тях 150 г крема сирене и сол на вкус и разбийте отново.
  3. В тавичка сложете хартия за печене и я намазнете с кравето масло.
  4. Печете на 200°C за около 20 минути.
  5. Оставете омлетът да се охлади.
  6. Измийте и нарежете гъбите на ситно.
  7. Запържете ги в ½ с. л. краве масло Гхи.
  8. Смесете майонезата с останалото крема сирене.
  9. Добавете гъбите и разбъркайте с лъжица.
  10. С плънката намажете омлета и го навийте на руло.
  11. Нарежете готовото яйчено руло на колелца и сервирайте.

 

Други интересни кето рецепти може да откриете в книгите ни „Кето фантазии 1 и 2“. В блога ни може да видите лесна рецепта за домашна кето майонеза.

 

Видове плънки за яйчено руло

 

Яйчено руло.

 

Както споменахме, може да приготвим яйчено руло както със сладки, така и със солени продукти. Изброяваме няколко вида, подходящи за нисковъглехидратен режим.

1. Солени плънки

Ето няколко идеи, с които може да разнообразим солените пълнежи:

  • Сирене, авокадо и пресни подправки
  • Пушена сьомга и крема сирене с лимонова кора
  • Спанак и сирене чедър
  • Печени гъби и пармезан

 

Всички тези избори съдържат плътни и отчетливи вкусове.

2. Сладки плънки

За да подсладим яйченото си руло може да използваме тези идеи:

  • Кокосов крем и къпини
  • Маскарпоне и канела
  • Лешников тахан и боровинки
  • Кето бял шоколад с макадамия и хрупкави ядки

 

Освен с бял шоколад може да използвате и друг любим ваш вид, стига да бъде без захар, ако държите на кетогенния си режим или нямате възможност да консумирате захар.

 

Популярни ястия с яйца

 

Яйца за яйчено руло.

 

Яйцата са основна съставка в кулинарията и присъстват в разнообразие от популярни ястия по цял свят. Сред класическите предложения е омлетът, който може да се приготви с различни добавки – сирена, зеленчуци и колбаси. Яйцата Бенедикт са друга любима закуска, съчетаваща поширани яйца върху препечен хляб, шунка и богат холандски сос.

В Азия яйчените рулца и оризът с яйце са често срещани специалитети, които съчетават лекота и хранителност. Кишът и фритатата са перфектни за обяд или вечеря, като съчетават яйца със зеленчуци и месо. В десертите яйцата присъстват като основа за кремове и сладкиши като пудинги и суфлета.

 

Още от здравословната ни кухня

 

фиеста рулца

 

Ако идеята ни за яйчено руло с гъби и майонеза ви е допаднала, може да се вдъхновите за други кулинарни вкусотии от секцията ни „Кето рецепти“ в нашия блог. За друг вид руло ви приканваме да видите рецептата ни за фиеста рулца с маслини и сирена.

С тези идеи ще може да разнообразите масата си, като в същото време не изневерявате на кето режима си. В този ред на мисли, каним ви да се присъедините и към споделената ни кухня във фейсбук, както и във вайбър групата ни – с ексклузивни и безплатни седмични менюта за още по-лесен и приятен кето режим.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар