Запечени вегетариански рулца от тиквички по италиански

Обновена: 11.07.2024|
вегетариански рулца от тиквички

Вегетариански рулца от тиквички се приготвят лесно, но имат някои тънкости, които сме готови да ви разкрием. Отдайте се на вкусно хапване, без да нарушавате нисковъглехидратния режим.

 

Рецепта за запечени вегетариански рулца от тиквички по италиански

Няма да сбъркате, ако приготвите тези запечени вегетариански рулца от тиквички. Може да се хапват като предястие или леко основно. Издържат в хладилника за следващия ден или в кутия за обяд на работното място.

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
40 минути 4 100 калории
7 г нетни въглехидрати
10 г белтъчини
3 г мазнини

 

Необходими продукти:

chrevno 400
rejimat kniga 600
chrevno 400
rejimat kniga 600
  • 3 броя тиквички (~450 г)
  • 250 г котидж сирене или рикота
  • 150 г пресен спанак
  • 150 г доматено пюре, без захар
  • 1 ч. л. краве масло Гхи (~5 г)
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1/2 ч. л. сушен босилек
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Махнете двата края на тиквичките и ги нарежете на много тънки парчета по дължина.
  2. Посолете нарязаните тиквички и ги оставете за 10 минути настрана, за да се изцедят.
  3. Преди да използвате тиквичките, попийте водата от тях с кухненска хартия.
  4. В отделна купа смесете сиренето и ситно нарязания спанак.
  5. Добавете към тази смес подправките и разбъркайте добре.
  6. В плитка тава изсипете доматения сос.
  7. Върху плоска повърхност поставете едно парче тиквичка и го сгънете през средата по ширина. Така това парче тиквичка ще стане по-късо, но и по-стабилно, за да задържи плънката.
  8. С лъжичка нанесете част от сместа рикота и спанак върху сгънатото парче тиквичка.
  9. След това вземете друго тънко парче тиквичка и започнете да го увивате през основата и сместа, за да се получи рулцето.
  10. Ако сте сложили повече плънка или рулцето не ви се струва стабилно, може да използвате и 2 парчета за увиване.
  11. Сложете рулцето върху доматения сос в тавичката.
  12. Повторете стъпките, докато свършат тиквичките и сместа рикота и спанак.
  13. Разтопете краве маслото и с четка намажете рулцата от тиквички с него.
  14. Печете на 18 градуса за 15 минути, докато тиквичките придобият златист цвят.
  15. Сервирайте топлите вегетариански рулца от тиквички, като декорирате с пресен босилек за свежест и допълнително вкус.

Свежи предложения ще откриете и на страниците на кулинарната ни поредица „Кето фантазии„.

 

Хранителни стойности

 

тиквички за приготвянето на вегетариански рулца от тиквички

 

Тази рецепта е нисковъглехидратна и нискокалорична, но това не означава, че не съдържа в себе си ценни вещества. В 1 порция запечени вегетариански рулца от тиквички по италиански се откриват следните витамини и минерали:

  • <200% витамин К
  • 46% витамин А
  • 43% витамин Ц
  • 37% манган
  • 30% калий
  • 30% витамин Б9

*Процентите са калкулирани спрямо препоръчителната дневна доза.

Други полезни вещества в запечените вегетариански рулца от тиквички са витамини от Б група, мед, магнезий, фосфор, селен, цинк и други.

 

Тиквички в Италия

Тиквичките добиват популярност в много държави по света – в това число и любимата Италия. Освен като вегетариански рулца от тиквички в италианската кухня могат да се разгледат различни вариации на ястия, включващи вкусния зеленчук. Най-често се откриват под формата на:

  • Карпачо – традиционното карпачо представлява тънко нарязани парчета сурово месо или риба, най-често говеждо филе. В днешни дни можем да открием карпачо от тиквички в комбинация на прошуто или друго класическо за Италия месо.
  • Тиквички пармиджана – класическата пармиджана се приготвя с патладжан, но италианците понякога го заместват с тиквички за по-лек резултат и разнообразие на трапезата.
  • Спагети ала Нерано – този зеленчук често открива място в любимата италианска паста. В спагети ала Нерано тиквичките се запържват и се добавят към спагетите. Овкусява се с масло и сирене проволоне.

Тиквички се добавят и към други ястия с паста, както и участват в приготвянето на солени пайове.

Още от нашата здравословна кухня

 

хапки с тиквички и крема сирене

 

Тиквичките са един от любимите зеленчуци на последователите на кето режима, тъй като съдържат много малко въглехидрати и могат да се приготвят по стотици различни начини. Затова ние можем да предложим още няколко апетитни ястия с тиквички, от които да се вдъхновите за следващата си трапеза:

 

Потопете се в кухнята на различни народи, докато следвате кето режима, като се присъедините към нашата споделена кухня във Фейсбук. В групата ще откриете хиляди кето съмишленици, които разкриват тънкостите на кето готвенето. Там ще може да споделите своите впечатления от приготвянето на запечените вегетариански рулца от тиквички по италиански и да съберете вдъхновение за следващото си кулинарно приключения.

А за още по-приятен кето режим може да се възползвате от нашето Вайбър меню – присъединявайки се към нашия канал, ще получавате безплатно кето меню за цялата следваща седмица заедно с удобен списък за пазаруване. Очакваме ви!

 

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 11 юли 2024 в 17:21 | Публикувана: 1 юли 2024 в 14:27 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф