Фиеста рулца с маслини и сирена
Фиеста рулца с маслини и сирена са приготвени с меки кето тортили, лесни за приготвяне. Те са толкова привлекателни визуално, колкото и вкусни. Независимо дали искаме да впечатлим гостите си с цветно предястие или просто имаме желание за бързо и засищащо хапване – това е рецептата.
Рецепта за фиеста рулца с маслини и сирена
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
20 минути + 1-2 часа стягане | 4 | 391.9 калории 8.9 г нетни въглехидрати 20.2 г протеин 29 г мазнини |
Нашите фиеста рулца са ароматно предястие, идеално за всяко събиране, парти или ежедневно хапване. Комбинирайки богатите вкусове на сирена, пикантни чушки, пресни зеленчуци и букет от подправки – носят ударен усет на текс-мекс.
Необходими продукти:
- 4 бр BeKeto тортили
- 120 г крема сирене, меко
- 150 г кашкавал, настърган
- 60 г нарязани черни маслини, отцедени
- 50 г люти чушки Халапеньо, нарязани
- 50 г зелен лук, пера
- 2 с. л. заквасена сметана
- 1 1/2 ч. л. подправка за тако
Начин на приготвяне:
- В малка купа разбийте крема сиренето, заквасената сметана и подправката за тако до хомогенност.
- Към нея прибавете маслините, лютите чушки, кашкавала и зеления лук.
- Затоплете леко тортилите (на тиган, фурна или микровълнова).
- Разпределете сместа на четири и намажете всяка от тортилите с нея.
- Навийте ги на руло, покрийте ги с фолио и ги оставете в хладилник за 2 часа.
- Нарежете охладените фиеста рулца с маслини и сирена на колелца и ги сервирайте с домашна кето салца по избор.
Допълнителна информация:
- Ако не сте фенове на пикантните ястия, може да пропуснете лютите съставки в рецептата.
- Тако подправката обикновено съдържа: чили на прах, кимион, сол, черен пипер, червен пипер, чесън на прах, лук на прах, люспи от червен пипер и риган.
- Ако не сте фенове на салцата, може да сервирате рулцата с друга гарнитура.
Повече за фиеста рулцата
Фиеста рулца, или fiesta pinwheels, произхождат от Англия още през 10 век. Англичаните го хапвали като лека закуска, която комбинират с чаша горещ чай. Историята твърди, че фиеста рулцата приличали на сладкиш, наречен canapé (от Франция). Готварските книги адаптират рецептата през 1900 г. В началото фиеста рулца, или pinwheels сандвичи, се приготвяли с помощта на филийки хляб.
Намазаните филии се навивали на руло с плънка и се оставяли в хладилник, плътно покрити, за да стегнат. Тези рулца са страхотни както топли, така и по-студени.
Подходящото хлебно изделие за направата на фиеста рулца обикновено е бял хляб или тортили (пълнозърнести, кето или с бяло брашно). Тортилите са добър избор за начинаещи, тъй като се навиват лесно и нямат корички за подрязване.
Чайове, с които да комбинираме фиеста рулцата
Както споменахме по-горе, първоначално е било като “традиция“ фиеста рулцата да се хапват в компанията на топла и вкусна чаша чай. Ето няколко предложения за чайове, с които да ги комбинираме както за вкус, така и за набавянето на полезни вещества от напитката.
И още безброй други чайове, които може да разгледате в блога ни – категория „Билки и чайове“
Още от здравословната ни кухня
Може да комбинирате рулцата с различни салати, например салата с хамон и ягоди. Ако идеята за фиеста рулца ви е допаднала, може да разгледате още различни идеи в графата „Кето рецепти“ в блога ни. С тях ще може да разнообразите трапезата си, като в същото време не изневерявате на нисковъглехидратния си режим.
В този ритъм – каним ви да се присъедините и към споделената ни кухня във фейсбук, както и във вайбър групата ни – с ексклузивни и безплатни седмични менюта. За феновете на хартиените носители, приготвили сме 2 книги – „Кето фантазии 1 и 2“.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Кето френски тост от тортила е перфектна, бърза и лесна нисковъглехидратна закуска.
Приготвянето на кето тортили без брашно ни дава възможност да се насладим на мексиканската кухня – без въглехидрати.
Комбинираме мексиканска и италианска кухня с кето елемент в нашата рецепта за кето тортила пица.