Великденски кето предястия и гарнитури – 5 свежи рецепти

Обновена: 06.03.2024|
агнешко за Великден. Великденски кето предястия и гарнитури.

Споделяме с вас 5 рецепти за великденски кето предястия и гарнитури, за да не нарушите кето режима си, доколкото това е възможно, през предстоящите празници.

Вижте какви продукти е необходимо да си набавите, за да направите трапезата си още по-богата и да изненадате цялото си семейство със свежи ястия.

 

  1. Великденски кето предястия и гарнитури: Зелена кето салата

Една от любимите великденски кето предястия и гарнитури е зелената салата, приготвена със свежи пролетни зеленчуци и подправки. Поднесена като гарнитура към основно ястие, тя е чудесно здравословно допълнение към кето празничната трапеза.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
15 минути 4 7 г нетни въглехидрати
285,17 калории

Необходими продукти:

  • 1 бр. маруля (около 300 г)
  • 2 връзки зелен лук
  • 500 г спанак
  • 2 бр. варени яйца
  • 10 бр. черни маслини (около 50 г)
  • 30 г пармезан, настърган
  • 2 слайса бекон
  • 1 с. л. ленено семе
  • 2-3 с. л. екстра върджин зехтин
  • 1-2 с. л. оцет (по желание)

Приготвяне:

  1. Сгответе бекона на тиган в зехтин до хрупкавост.
  2. Нарежете зелената салата и зеления лук. Смесете ги с измитите и подсушени спаначени листа. Сложете и нарязаните маслини.
  3. Нарежете или начупете бекона върху тях, поръсете с пармезана и лененото семе, овкусете със зехтин, оцет, сол и пипер и разбъркайте добре.
  4. Нарежете яйцата на четвъртинки и декорирайте порциите с тях по ръба на чиниите, или пък ги добавете директно към салатата.

Зелената салата най-често се сервира като гарнитура към агнешкото.

 

  1. Разядка с коприва

 

Великденски кето предястия и гарнитури.

 

Пригответе тази година вкусни великденски кето предястия и гарнитури, като използвате ароматната и толкова вкусна коприва. Поднесете с хрупкави крекери или кето хляб с бадемово брашно.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
20 минути 4 6,9 г нетни въглехидрати

Необходими продукти:

  • 400 г коприва
  • 1 връзка пресен чесън
  • 1 връзка зелен лук
  • 50 г орехи
  • 50 г пармезан
  • 2-3 листенца пресен джоджен
  • 100 г сирене
  • 1 ч. л. червен пипер

Приготвяне:

  1. Почиствате копривата, измивате я добре и задушавате в около 200 мл вряща вода за 1-2 минути. Изваждате я, отцеждате до колкото е възможно, и нарязвате.
  2. В зехтин сотирайте пресния чесън и зелен лук до омекване. Когато са готови, добавете ги към копривата и разбъркайте.
  3. Блендирайте или натрошете орехите и ги добавете към копривената смес, заедно с пармезана и накълцания джоджен. Овкусете с червен пипер, сол и черен пипер.
  4. Натрошете сирене при сервиране.

Съвети

  • Комбинирайте с кето крекери с пармезан – вкусът ще ви спечели комплименти.
  • Ако спазвате по-строг кето режим на хранене, не прекалявайте с количествата ядки и порциите на разядката, която ще поднесете на празничната трапеза.

 

  1. Великденски кето предястия и гарнитури: Сирене с подправки във фолио

 

Великденски кето предястия и гарнитури.

 

Вкусът на нежно топящо се в устата печено сирене е толкова уникален сам по себе си, че ще ви се искате да си го приготвяте всеки ден. Ето това е едно от нашите любими кето предложения за великденски кето предястия и гарнитури, с които да спечелите своите гости на празничната трапеза.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
25 минути 2-4 3-6 г нетни въглехидрати

Необходими продукти:

  • 200 г сирене (по избор, може и фета)
  • 2-3 с. л. екстра върджин зехтин + още за намазняване
  • 10 стръкчета див лук (или пресен)
  • 1 стрък пресен чесън (или див чесън)
  • 1 ч. л. розмарин
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л. мащерка
  • 1 ч. л. червен пипер
  • Щипка лют пипер – по желание

Приготвяне:

  1. Вземете един лист фолио и намазнете средата със зехтин. Поставете отгоре плочката сирене и я напръскайте с още малко от мазнината.
  2. Накълцайте пресния лук и чесън, и ги поръсете върху сиренето.
  3. Смесете останалите подправки с малко зехтин и натрийте добре сиренето с тях.
  4. Опаковайте го във фолиото и печете на предварително загрята на 200°C фурна около 10-15 минути.

 

 

  1. „Лалета“ от чери домат и крема сирене

Няма как да не приготвим и тези цветни, пъстри и много вкусни „лалета“ от чери домати за Великден. Тази красота влиза в нашата графа за любими предложения за великденски кето предястия и гарнитури.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
30 минути 4 7 г нетни въглехидрати

Необходими продукти:

  • 16 бр чери домати
  • 16 перца зелен лук
  • 220 г крема сирене
  • 1 краставица
  • 1 ч. л. сушен босилек
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Направете кръстосан разрез от върха на всяко чери доматче и с чаена лъжичка издълбайте вътрешността.
  2. С грил шиш или друг подходящ уред направете дупчица от обратната на разреза страна, за да направите място за стъблото на „лалето“.
  3. Настържете краставицата и я смесете с крема сиренето и босилека. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  4. С чаена лъжичка напълнете доматчетата със сместа.
  5. Поставете перцата лук в издълбаните дупчици. Почистете с кухненска хартия излишната смес от крема сирене по „чашките“ на вашите доматени лалета.
  6. Наредете „букета“ в широка, плоска чиния, като можете да използвате едно перце лук, за да завържете стебълцата.

Един лесен, но много ефектен „пролетен“ акцент на великденската трапеза.

 

  1. Великденска билкова кето фритата

Споделяме с вас още една от всичките ни тайни рецепти за великденски кето предястия и гарнитури. И не на последно място, но все толкова вкусна и апетитна, е тази рецепта за билкова кето фритата. Само я опитайте и ще искате отново да си я приготвите.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
35 минути 4 4,83 г нетни въглехидрати

Необходими продукти:

  • 50 г крема сирене
  • 2 с. л нарязан див лук
  • 6 яйца
  • 6 стръка зелен лук
  • 200 г пресен магданоз
  • 200 г пресни листа кориандър
  • 100 г пресен копър
  • 2 с. л. листа естрагонови листа
  • 4 с. л. екстра върджин зехтин
  • Сол и черен пипер за поръсване

Приготвяне:

  1. Подгответе съставките, като си нарежете подправките.
  2. Загрейте фурната на 175°C.
  3. В малка купичка смесете крема сиренето и дивия лук. Оставете настрани
  4. В по-голям съд разбийте яйцата. В кухненски робот блендирайте зеления лук, магданоза, кориандъра, копъра, естрагоновите листа с 2 с. л. зехтин. Добавете сместа към яйцата. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
  5. Загрейте останалите 2 с. л. зехтин в тиган с незалепващо покритие и изсипете яйчената смес. Гответе, докато се стегне, и след това преместете с шпатула върху хартия за печене. Ако тигана е подходящ, може да го пъхнете директно във фурната.
  6. Печете 15 до 20 минути, докато центърът на фритата се стегне.
  7. Когато е готова, оставете 5 минутки да се охлади и сервирайте всяка порция със сместа от крема сирене и див лук.

Можете да я сервирате като гарнитура към агнешкото или да я използвате като предястие.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Великденски кето предястия и гарнитури. Тесто за козунак и брашно на масата, подготовка за приготвянето на тестено ястие.

Опитайте и рецептата за кето козунак – акцентът на великденската трапеза.

 

Ако тeзи рецепти за великденски кето предястия и гарнитури са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

 

Приятен апетит и Весели празници!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар