Тосканска кето супа с бекон и наденица

Обновена: 29.03.2024|
Тосканска супа с бекон и наденица

Днес ще ви представим рецепта от слънчева Тоскана за питателна и кадифена кето супа с бекон и сочна наденица. Уверяваме ви, че е точно толкова вкусна, колкото звучи, а почитателите на италианската кухня ще останат доволни.

Изключително хранителна, вкусна и с топящи се в устата съставки, тя ще удовлетвори всеки вкус и няма да ви отнеме много време. Освен това е чудесна опция за хората, спазващи кето диета.

 

Рецепта за тосканска кето супа с бекон и наденица

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
45 минути 8 5 г

 

Необходими продукти:

  • 60 г бекон (нарязан на парчета по 1-2 см)
  • 450 г италианска наденица (можете да замените с домашна, без захар)
  • ½ ч.л. червен пипер на люспи
  • 350 г карфиол, пресен или замразен
  • 1 л пилешки бульон (най-добре домашен, без захар)
  • 300 г къдраво зеле (кейл)
  • 150 мл готварска сметана
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Обелете наденицата и накъсайте месото й на малки парченца. Запържете в голяма тенджера на среден огън, докато покафенее.
  2. Прибавете към накълцаната наденица червения пипер. След като е вече готова, я извадете и оставете настрана.
  3. Запържете нарязания на ситни парчета бекон в същата тенджера на среден огън. Гответе до хрупкавост за около 5 минути, след което го извадете и оставете настрана.
  4. Изсипете пилешкия бульон в тенджерата. Оставете да заври на силен огън. Добавете начупения на малки розички карфиол. Варете, докато той омекне, приблизително 5 минути. Имайте предвид, че времето варира в зависимост от това дали карфиолът е замразен или пресен.
  5. Намалете температурата на котлона до средна. Добавете в тенджерата вече сготвената наденица и сметаната.
  6. Прибавете в бульона вече приготвения бекон и нарязания кейл. Гответе още няколко минути, докато той стане яркозелен и омекне. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
  7. Сервирайте ароматната кето супа с бекон топла. По желание гарнирайте с настърган пармезан или допълнителни хрупкави парченца бекон.

Тази супа може да се съхранява в хладилник до 3 дни, но не е добре да се замразява поради наличието на сметана в нея.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в дългоочакваното й продължение „Кето фантазии 2“.

 

Какво прави тази кето супа с бекон толкова добра?

 

Кето супа с бекон и наденица

 

На първо място тя е много вкусна и нисковъглехидратна. Това я прави добър вариант за хора, които спазват кето диета и са ограничили приема на въглехидрати в желанието си за отслабване и здравословен начин на хранене.

Благодарение на комбинацията от месо, сметана и зеленчуци, тази кето супа с бекон и наденица е много питателна. Някои супи не засищат толкова добре, но тази наистина ще удовлетвори стомаха и небцето ви.

  • Използвате един съд, което означава, че няма да миете цяла дузина съдове. Правите всичко в една голяма тенджера и ще са ви нужни само купи за наденицата и бекона, докато накрая смесите всички съставки.
  • В оригиналната рецепта са включени картофи, но тъй като те са високовъглехидратна храна, тук сме ги заместили с карфиол.
  • Ако не обичате много кейл или ви е трудно да го намерите, пробвайте да го замените със спанак. Със сигурност вкусът на супата отново ще е на ниво, а спанакът е по-лек, съдържа по-малко въглехидрати от кейла и се готви почти моментално.

Тази кето супа с бекон и наденица затопля сърцето така, както приказните пейзажи от Тоскана с вековни кипариси, лозя и маслинови горички.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Тосканска кето супа с бекон и наденица

Към тази вкусна супа с кадифена текстура идеално вървят нашите кето брускети от нисковъглехидратен хляб с бадемово брашно.

 

Като един от кулинарните символи на Италия, кето брускетите се вписват чудесно към купичка „zuppa toscana“, както се нарича тя на италиански.

Ако нашите предложения са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Категории: Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф|Публикувана: 21.03.2022|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

3074eef98144720f31c7a7be8ea79f57?s=96&d=mm&r=g

Мария Тенева е дипломиран журналист и филолог с дългогодишен опит. Има интереси в сферата на здравето, медицината и чуждите езици. Автор е на стотици статии и интервюта на здравна тематика.

Свързани публикации

  • Супа с киселец и наденица.

    Супа с киселец и наденица – вкусно ястие, с лека киселинност и сочно месо.

  • Пиле по тоскански.

    Пиле по тоскански е ястие, което черпи вдъхновение от кухнята на региона Тоскана в Италия. Днес ще го приготвим.

  • Пилешки дробчета с бекон - рецепта.

    Пилешки дробчета с бекон е едно засищащо ястие, което ни предоставя комбинация от текстури и вкусове.

Оставете коментар

Обновена: 29 март 2024 в 16:14 | Публикувана: 21 март 2022 в 17:27 | Категория: Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф