Патешка супа със зеленчуци и Конджак

Обновена: 12.04.2024|

Патешката супа може да бъде приготвена по много различни начини. Избрали сме да споделим с вас една вкусна рецепта с патешко месо, която да се впише в кетогенния и нисковъглехидратен режим.

За приготвянето й основно ще е нужен пакет набор за патешка супа, който ще бъде напълно достатъчен и доста бюджетен.

 

Рецепта за патешка супа със зеленчуци и Конджак

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
1 час и 45 минути 4 193 калории
7 г нетни въглехидрати
20,36 г протеин
6,5 г мазнини

С приготвянето на тази вкусна кето патешка супа ще може да се сдобием с витамини, минерали, естествени животински мазнини и дори може да си набавим колаген при варенето на необезкостено патешко месо.

zink 400
keto 01

Необходими продукти:

zink 400
keto 01
  • Патешки набор за супа, приблизително 1 кг (обикновено включва патешки фенер, шия и крило)
  • 150 г гъби, печурки
  • 200 г чушки, червени (около 2 броя)
  • 100 г целина ( 2-3 стръка)
  • 100 г спагети/фетучини Конджак
  • 2 бр дафинов лист
  • 50 г магданоз
  • 40 г зелен лук, пера
  • 1 стрък девесил, пресен
  • Сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Сложете патешкия набор за супа да се вари в тенджера с вода (малко над нивото на патицата) и дафиновия лист, до готовност на месото (около 1 час и 30 минути).
  2. Нарежете чушките, целината и магданоза на дребно.
  3. Извадете готовото месо, обезкостете го и го накъсайте.
  4. Върнете го в тенджерата, добавете гъбите, целината, чушките и варете до омекването им (около 10 минути).
  5. Начупете спагетите/фетучините Конджак в тенджерата с патешката супа и подправете със сол, пера зелен лук и девесил.
  6. Разбъркайте и оставете още 2-3 минути на котлона, докато спагетите/фетучините се сварят.
  7. Когато е готова, свалете патешката супа от котлона, поръсете с магданоз и сервирайте.

 

Допълнителни съвети:

  • По желание може да добавите и застройка, но имайте предвид, че това леко ще промени хранителните стойности.
  • Със супата може да хапнете и 1 филийка кето хляб.

 

Повече за патешката супа

 

Тайландска патешка супа.

 

Корените на патешката супа се проследяват до древни цивилизации като Китай и Рим. В китайската кухня тя се смята за деликатес, който често се сервира по време на специални поводи и фестивали.

Ястието е много гъвкаво и може да се приготвя по различни начини в различните култури. Може да се направи с бистър бульон, със зеленчуци и вид паста или обогатен с подправки и билки. По този начин патешката супа предлага широка гама от вкусове и разновидности.

Освен вкусна, патешката супа е и питателна. Нейното месо е добър източник на протеини, витамини и минерали, включително:

  • Желязо
  • Цинк
  • Витамини от група В

Освен това бульонът от патешка супа може да бъде богат на колаген, който е полезен за кожата, косата и здравето на ставите.
Ароматният профил на този вид супа е сложен и удовлетворяващ. Патешкото месо е сочно с нотка на сладост. Бульонът развива по-наситен вкус, докато къкри с ароматни зеленчуци и подправки.

 

Патешкото в различни култури и традиции

 

Рецепти с патешко.

 

В някои култури се смята, че патешката супа има лечебни свойства и често се сервира на хора, които се чувстват зле или се възстановяват от болест.

Нейната топлина и подхранващи съставки я правят популярен избор за успокояване както на тялото, така и на душата.

Традиционните методи за приготвяне на патешка супа често включват бавно готвене на патицата със зеленчуци, билки и подправки, за да се извлече максимален вкус.

Този бавен процес на готвене позволява на вкусовете да се слеят в хармония.

Патешката супа се консумира под различни форми по целия свят. Във Франция, например, често се сервира като ястие, наречено „Canard à l’Orange“. В този случай патицата се задушава с портокали и ароматни билки.

В Тайланд е позната пикантната патешка супа, която е с по-остър вкус, овкусена с лимонова трева, чили и листа от лайм.

Главните и хоби готвачите обичат да експериментират с различни съставки и вкусови комбинации, за да придадат свой собствен уникален привкус и почерк на патешката супа.

От добавяне на екзотични подправки до включване на сезонни зеленчуци, възможностите са безкрайни, когато става въпрос за създаване на персонализирана версия на това класическо ястие.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето шоколадов мус с авокадо - рецепта.

 

След една вкусна патешка супа, може да се поглезим с бърз и вкусен десерт – Кето шоколадов мус с авокадо.

Ако това предложение за патешка супа ви е харесало, можете да разгледате още много подобни и различни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог и в книгите ни „Кето фантазии“.

Заповядайте в здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти, да обменяме опит и идеи.

Каним ви да станете част и от нашата Вайбър група, в която редовно споделяме седмични кето менюта, актуални теми и рецепти.

Приятен апетит!

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Диляна Илиева
Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 12 април 2024 в 16:33 | Публикувана: 29 март 2024 в 17:21 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф