Панирано сирене в еър фрайър или тиган
Рецептата за панирано сирене на еър фрайър се вписва прекрасно в кето и други различни нисковъглехидратни режими. Сиренето е един от любимите български продукти, което може да комбинираме с почти всичко, независимо дали е сладко или солено.
Рецепта за панирано сирене в еър фрайър
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
20 минути | 2 | 465.9 калории 5 г нетни въглехидрати 31.4 г протеин 42.3 г мазнини |
Освен на еър фрайър, панираното сирене с хуск може да се направи и на тиган с малко зехтин. Този вариант сме описали след начина на приготвяне на панирано сирене в еър фрайър. Рецептата може да се изпълни със сирене, нарязано на малки кубчета, оформено на кръгчета или цяла плочка.
Необходими продукти:
- 250 г краве сирене
- 2 с. л. хуск (~30 г)
- 2 с. л. бадемово брашно (~30 г)
- 2 бр. яйца
Начин на приготвяне:
- Нарежете сиренето на квадратчета или оформете кръгчета (около 1 см дебелина). Може да панирате сиренето и като цяло парче, а ако е по-дебело, може да го разрежете на 2.
- Разбийте яйцата в дълбока чинийка и смесете хуска и бадемовото брашно в друга.
- Потопете всяко парче сирене първо в яйце и след това в сухата смес.
- По желание може да сложите приставката за скара в еър фрайъра.
- Поставете хартия за печене в уреда и върху нея наредете оваляното в сместа сирене.
- Печете на 200 градуса за 15 минути на програма Air Fry.
Може да сервирате готовото панирано сирене с любим сос или вкусна салата.
Рецепта за панирано сирене на тиган
Към необходимите продукти за направата на панирано сирене добавете и 2 с. л. зехтин Екстра Върджин.
Начин на приготвяне:
- Нарежете сиренето на квадратчета или оформете кръгчета (около 1 см дебелина).
- Разбийте яйцата в дълбока чинийка и смесете хуска и бадемовото брашно в друга.
- Потопете всяко парче сирене първо в яйце и след това в сухата смес.
- Загрейте зехтина в тиган и поставете парчетата в него, докато се запържат до златисто и от двете страни.
Бялото българско сирене и други видове
Бялото сирене е традиционен балкански млечен продукт. Може да се произведе от краве, овче, козе или друг вид мляко. Повечето имат ронлива текстура и остър, солен вкус. Сиренето е основна храна в българската кухня, често се използва в салати, различни сладкиши или мезе.
Сиренето се предлага в широка гама от видове и текстури, от кремообразното и меко Бри във Франция до острия и отлежал Чедър в Англия. Всяко сирене отразява своя произход, с различни вкусове, повлияни от местни съставки и традиционни методи.
Различни видове панирано сирене
Панираното сирене е възхитително кулинарно удоволствие, съчетаващо богатата, кремообразна вътрешност на сиренето с хрупкава, златиста външност. Една популярна разновидност са панирани пръчици моцарела, любима закуска, при която моцарелата се покрива с галета и се пържи, докато външността стане хрупкава, а вътрешността сочна и еластична.
Друг вариант е паниран камамбер, където резенчета от това меко, маслено френско сирене се покриват с галета и се пържат, предлагайки контраст между хрупкавата коричка и гладката, топяща се вътрешност.
Халуми, полутвърдо сирене от Кипър, също често се панира и пържи. Неговата твърда текстура го прави идеален за пържене. У нас често се предлагат и панирани топени сиренца със сладко от боровинки.
Тези панирани сирена често се сервират като предястия, съчетани със сосове като маринара, червена боровинка или мед, подобрявайки техния вкус и текстура. Също така панираното сирене се комбинира чудесно с чаша вино и плодове като смокини.
Още от здравословната ни кухня
Въпреки че е предястие, с което да “загреем“ за основното, може да комбинираме сочното панирано сирене с лека зелена салатка с лимонов дресинг или любим сос.
Интересни идеи за кето традиционни български ястия, както и такива от световната кухня може да получите от блога в нашия сайт в категорията „Кето рецепти“. Между страниците на книгите ни Кето фантазии 1 и 2 ще може да откриете нисковъглехидратни рецепти, с които безпроблемно ще може да разнообразите нисковъглехидратното си хранене.
Отправяме ви покана и да се присъедините към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще може да споделяте вашите резултатите от приготвянето на режимните си рецепти както с нас, така и с другите участници в групата. Също така ще откриете чудесни ексклузивни седмични кето менюта в безплатната ни Вайбър групата.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Печен камембер с домашно сладко - изискано френско предястие, с което да си спретнем една хубава вечеря.
Бяло вино - приятна и освежаваща алкохолна напитка, която ни предоставя чудесни вкусове и ползи за организма.
Кашкавал е млечен продукт, вкусен и, при нормален прием, предоставящ някои важни ползи за цялостното здраве на организма.