Панирано авокадо с кремообразен сос

Обновена: 25.07.2024|
Рецепта за панирано авокадо.

Панирано авокадо може да приготвим много бързо и лесно, като голям плюс е това, че не е необходимо да го изчакваме да омекне напълно.

 

Рецепта за панирано авокадо с кремообразен сос

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
20 минути 3 680.4 калории
6.8 г нетни въглехидрати
17.81 г протеин
91.1 г мазнини

Ето лесна рецепта, с която ще се заредим с полезни мазнини за целия ден и то само с едно хранене.

Необходими продукти:

  • 3 бр авокадо, току-що узряло/не меко (~408 г)
  • 50 г бадемово брашно
  • 70 г пармезан, настърган
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. сух магданоз
  • ½ ч. л. сух босилек
  • ½ ч. л. сух риган
  • ½ ч. л. чесън на прах
  • ½ ч . л. сол
  • 3 с. л. зехтин, за пържене

 

За соса:

  • 150 г кето майонеза
  • 2 с. л. кисело мляко
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1 с. л. сок от лимон

 

Начин на приготвяне:

  1. Добавете всички съставки за соса в купа и разбийте, докато се смесят добре. Оставете го в хладилник да се охлади.
  2. Разрежете всяко авокадо наполовина, отстранете костилките и обелката.
  3. Нарежете авокадото на 8 равни парчета – по дължина.
  4. В плоска чинийка или купичка смесете бадемовото брашно, пармезана и подправките.
  5. В отделна купичка сложете яйцето и го разбийте.
  6. Потопете едно парче авокадо в яйцето, след това в сместа за паниране. Отърсете излишната панировка и оставете настрана.
  7. Добавете зехтина в тиган (с незалепващо покритие) и го загрейте на средно висока температура.
  8. Пържете авокадото на малки порции за няколко секунди до получаване на златисто кафяво.
  9. Поставете готовите парчета панирано авокадо върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
  10. Сервирайте готовото панирано авокадо с кремообразния сос и се насладете на вкуса.

 

Видове панировки

 

Темпура панировка.

 

Историята на панирането датира от векове, обхващайки различни култури и кулинарни традиции. Панирането включва покриване на хранителни продукти със смес, обикновено включваща брашно, галета или други сухи съставки, преди да бъдат приготвени, обикновено чрез пържене или печене.

Тази техника се използва за добавяне на текстура, вкус и запазване на сочността в храната.

Смята се, че тази практика е възникнала като средство за удължаване на срока на годност на храната, правейки я също по-вкусна.

Има теории, че древните цивилизации, включително римляните и египтяните, са използвали ранни методи на паниране. Римляните например често покривали месото и зеленчуците със смеси от зърна и подправки преди готвене. В средновековна Европа панирането се развива допълнително.

Готвачите използвали остарял хляб, изобретателен начин за оползотворяване на остатъци от продукта.

Тази практика не само добавила хрупкава текстура, но и осигурила допълнителен слой вкус чрез билките и подправките, смесени с нея. Японската кухня представила на света панировката панко галета, получена от изпечен хляб, и така тя станала неразделна част от ястия като темпура и тонкацу.

В съвремието техниките за паниране са разнообразни, като включват съставки като ядки, зърнени храни и сирена, като панировката ни за панирано авокадо. Всяка култура е адаптирала метода към своите уникални кулинарни нужди и предпочитания.

 

Популярни ястия с авокадо

 

Панирано авокадо и тост.

 

Последните години авокадото се е превърнало в предпочитам продукт както у нас, така и по целия свят. Здравословните мазнини, които съдържа го правят любимец на хората, опитващи се да водят по-пълноценен начин на живот.

Освен панирано авокадо предлагаме още няколко рецепти от, които може да почерпите вдъхновение за имплементирането на плода в менюто си:

 

Авокадото е подходящо за почти всички видове диети, включително кетогенната и други нисковъглехидратни.

 

Още от здравословната ни кухня

 

кето лимонада

Към сочното панирано авокадо, предлагаме да се освежите и с една домашна кето лимонада. В статията ни ще може да изберете тази, която най-добре би паснала на вкуса ви. Ако рецептата ни за панирано авокадо и останалите предложения са ви харесали, може да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Между страниците на книгите ни Кето фантазии 1 и 2 също ще откриете нисковъглехидратни рецепти, с които безпроблемно ще може да разнообразите храненето си.

Каним ви и да се присъедините към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите режимни рецепти както с нас, така и с другите участници. Също така ще откриете седмични кето менюта във Вайбър групата ни.

 

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front

Популярни продукти

f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар