Кето сандвич с авокадо, гъби и сусам
Тази идея за лек кето сандвич с авокадо е подходяща за обяд или междинно хранене през деня. Изключително питателната комбинация от авокадо, гъби и сусам осигурява здравословни мазнини и зарежда тялото с енергия.
Кето сандвич с авокадо
Приготвянето на кето сандвич с авокадо може да ви отнеме малко повече време отколкото сте очаквали заради изпичането на специалния кето хляб. Това здравословно хапване обаче напълно си заслужава заради своите интересни съставки и невероятната смесица от вкусове, които те създават.
Време е да преминем към нужните продукти за тази нестандартна рецепта за кето сандвич с авокадо и да започнем с приготвянето му!
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
1 час за изпичане на хляба 15 минути за сандвича | 2 | 7 нетни въглехидрати 400 калории |
Необходими продукти:
- 1 узряло авокадо (~200 г)
- 250 г смес за кето хляб Forlife (за общо 4 филийки)
- ½ с. л. масло от Гхи
- 2 с. л. сусам
- 100 г гъби, печурки
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Започнете приготвянето на кето хляба според указанията, които се намират на опаковката. Докато изчаквате хлябът да стане готов, не губете време – преминете към подготвянето на съставките за вашия кето сандвич с авокадо.
- Почистете гъбите и отстранете дръжките. Нарежете гъбите на шайби.
- Загрейте тиган на среден огън и добавете масло от Гхи. Сложете нарязаните гъби в тигана и ги запържете за около 5-7 минути или докато омекнат и станат златистокафяви. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- В сух тиган на среден огън препечете сусамовите семена, докато станат леко златисти и ароматни. Обикновено около 2-3 минути са достатъчни. Внимавайте да не ги изгорите. Махнете от огъня и оставете настрана.
- Нарежете авокадото наполовина и отстранете костилката.
- Извадете зелената месеста част и я поставете в малка купа. Намачкайте с вилица и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Когато хлябът е готов, вземете две филийки хляб и разпределете авокадото равномерно върху всяка от тях. Добавете гъбите върху хляба и поръсете с препечените сусамови семена.
Вашият кето сандвич с авокадо вече е готов за консумация. Можете да се насладите на богатия му и плътен вкус без притеснения, че ще нарушите хранителния си режим.
Може да разгледате още наши предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашите кулинарни книги „Кето фантазии“ 1 и 2.
Най-популярните видове хляб за сандвичи
Сандвичът е една от най-популярните храни на света заради бързото си приготвяне и удобството, с което се консумира. Съответно съществуват най-различни сандвичи, всеки от които с различен произход, форма и вкусови качества.
Франзела
Позната още като багета, франзелата представлява дълга, тънка питка. Тя е емблематичен символ на френската кухня, като е създадена в началото на 19 век. Характеризира се с издължена форма, хрупкава коричка и мека, ефирна вътрешност.
Терминът „франзела“ първоначално се е отнасял за всеки дълъг и тънък предмет, но с течение на времето става синоним на този специфичен вид хляб.
Използва се за приготвяне на класически френски сандвичи като jambon-beurre (шунка и масло) или croque monsieur (шунка и сирене).
Банх
Хлябът банх е виетнамска адаптация на френската багета, която бива създадена по време на френския колониален период.
Хлябът е типичен лек и има хрупкава коричка. Обикновено е по-дълъг и по-тесен от традиционните френски багети. Използва се предимно като основа за сандвича банх. Способността му да издържа на влажни и пикантни съставки, без да се намокря, го прави идеален за тази цел.
Чабата
Чабатата произлиза от региона Венето в Италия.
Измислена е през 80-те години на миналия век от пекар на име Арналдо Кавалари в отговор на нарастващата популярност на френските багети. Той се стреми да създаде хляб, който има подобна дъвчаща текстура, но се отличава с по-провинциален вид.
Благодарение на приликата си с чехли („ciabatte“ на италиански) чабатата получава името си.
Освен за направата на сандвичи, може да се използва за основа за брускети или панини.
Чемита
Подобен е на хлебче с бриош, но е по-голям и по-плосък, с мека коричка, осеяна със сусамово семе. Известен е със своите щедри пълнежи и смели вкусове, като обикновено включва разнообразие от съставки.
Още от здравословната ни кухня
Ако рецептата за кето сандвич с авокадо ви е харесала, сигурно ще оцените и предложението ни за:
Абонирайте се и за нашия YouTube канал, в който ще може нагледно да видите как приготвяме някои от любимите ни ястия, както и съвети и насоки за кето диетата.
Но засега – приятно хапване на страхотния кето сандвич с авокадо!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Днешното ни предложение е рецепта за кето фокача – нисковъглехидратен вариант със зехтин, маслини и розмарин. Фокача се
Днешната рецепта за кето хляб с бадемово брашно е вкусна и здравословна алтернатива на традиционния бял хляб, който
Рецептата за кето тортила е нисковъглехидратна. Не съдържа яйца, което я прави подходяща за хора, страдащи от алергия