Кето сандвич с авокадо, гъби и сусам

Обновена: 13.03.2025|
Кето сандвич с авокадо.

Тази идея за лек кето сандвич с авокадо е подходяща за обяд или междинно хранене през деня. Изключително питателната комбинация от авокадо, гъби и сусам осигурява здравословни мазнини и зарежда тялото с енергия.

 

Кето сандвич с авокадо

Приготвянето на кето сандвич с авокадо може да ви отнеме малко повече време отколкото сте очаквали заради изпичането на специалния кето хляб. Това здравословно хапване обаче напълно си заслужава заради своите интересни съставки и невероятната смесица от вкусове, които те създават.

Време е да преминем към нужните продукти за тази нестандартна рецепта за кето сандвич с авокадо и да започнем с приготвянето му!

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
 1 час за изпичане на хляба
15 минути за сандвича
2 7 нетни въглехидрати
400 калории

 

Необходими продукти:

  • 1 узряло авокадо (~200 г)
  • 250 г смес за кето хляб Forlife (за общо 4 филийки)
  •  ½ с. л. масло от Гхи
  • 2 с. л. сусам
  • 100 г гъби, печурки
  • Сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Започнете приготвянето на кето хляба според указанията, които се намират на опаковката. Докато изчаквате хлябът да стане готов, не губете време – преминете към подготвянето на съставките за вашия кето сандвич с авокадо.
  2. Почистете гъбите и отстранете дръжките. Нарежете гъбите на шайби.
  3. Загрейте тиган на среден огън и добавете масло от Гхи. Сложете нарязаните гъби в тигана и ги запържете за около 5-7 минути или докато омекнат и станат златистокафяви. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  4. В сух тиган на среден огън препечете сусамовите семена, докато станат леко златисти и ароматни. Обикновено около 2-3 минути са достатъчни. Внимавайте да не ги изгорите. Махнете от огъня и оставете настрана.
  5. Нарежете авокадото наполовина и отстранете костилката.
  6. Извадете зелената месеста част и я поставете в малка купа. Намачкайте с вилица и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  7. Когато хлябът е готов, вземете две филийки хляб и разпределете авокадото равномерно върху всяка от тях. Добавете гъбите върху хляба и поръсете с препечените сусамови семена.

 

Вашият кето сандвич с авокадо вече е готов за консумация. Можете да се насладите на богатия му и плътен вкус без притеснения, че ще нарушите хранителния си режим.

Може да разгледате още наши предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашите кулинарни книги „Кето фантазии“ 1 и 2.

 

Най-популярните видове хляб за сандвичи

 

Кето сандвич с авокадо - видове.

 

Сандвичът е една от най-популярните храни на света заради бързото си приготвяне и удобството, с което се консумира. Съответно съществуват най-различни сандвичи, всеки от които с различен произход, форма и вкусови качества.

Франзела

Позната още като багета, франзелата представлява дълга, тънка питка. Тя е емблематичен символ на френската кухня, като е създадена в началото на 19 век. Характеризира се с издължена форма, хрупкава коричка и мека, ефирна вътрешност.

Терминът „франзела“ първоначално се е отнасял за всеки дълъг и тънък предмет, но с течение на времето става синоним на този специфичен вид хляб.

Използва се за приготвяне на класически френски сандвичи като jambon-beurre (шунка и масло) или croque monsieur (шунка и сирене).

Банх

Хлябът банх е виетнамска адаптация на френската багета, която бива създадена по време на френския колониален период.

Хлябът е типичен лек и има хрупкава коричка. Обикновено е по-дълъг и по-тесен от традиционните френски багети. Използва се предимно като основа за сандвича банх. Способността му да издържа на влажни и пикантни съставки, без да се намокря, го прави идеален за тази цел.

Чабата

 

Кето сандвич с авокадо - чабата.

 

Чабатата произлиза от региона Венето в Италия.

Измислена е през 80-те години на миналия век от пекар на име Арналдо Кавалари в отговор на нарастващата популярност на френските багети. Той се стреми да създаде хляб, който има подобна дъвчаща текстура, но се отличава с по-провинциален вид.

Благодарение на приликата си с чехли („ciabatte“ на италиански) чабатата получава името си.

Освен за направата на сандвичи, може да се използва за основа за брускети или панини.

Чемита

Семита е мексикански сандвич, който идва от района Пуебла в Мексико. Получава името си от хляба, с която се прави, наречен „cemita“. Смята се, че е създаден в края на 19 или началото на 20 век и оттогава се е превърнал в любима улична храна в Мексико.

Подобен е на хлебче с бриош, но е по-голям и по-плосък, с мека коричка, осеяна със сусамово семе. Известен е със своите щедри пълнежи и смели вкусове, като обикновено включва разнообразие от съставки.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Телешки кето бургер - рецепта.

 

Ако рецептата за кето сандвич с авокадо ви е харесала, сигурно ще оцените и предложението ни за:

 

Абонирайте се и за нашия YouTube канал, в който ще може нагледно да видите как приготвяме някои от любимите ни ястия, както и съвети и насоки за кето диетата.

Но засега – приятно хапване на страхотния кето сандвич с авокадо!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front

Популярни продукти

e3068472fd962c573f33ef5bad5bd124456a84410dcf1b60bc690679d1503a9d?s=96&d=mm&r=g

Йоана Иванова завършва "Книгоиздаване" в СУ "Св. Климент Охридски". Писането и четенето са й страст. Интересува се от йога, дихателни практики и грижа за вътрешния и външния баланс.

Свързани публикации

Оставете коментар