Кето кукита с конопено брашно

Обновена: 05.06.2025|
кето кукита с конопено брашно

Кето кукита с конопено брашно са вариация на една широкоразпространена и обичана рецепта за плоски бисквитки с парченца шоколад, която е пригодена за нисковъглехидратния режим. В едно от тези кето кукита се съдържа по-малко от 1 грам нетни въглехидрати, което ги прави много подходящ десерт, който лесно да вмъкнем в кето диетата си. 

Рецепта за кето кукита с конопено брашно

Опитайте рецептата за кето кукита с конопено брашно и се насладете на хапка сладост.

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности за 1 порция
2 часа и 40 минути 15 93 калории
0,8 г нетни въглехидрати
8,2 г мазнини
2,6 г протеини

 

Необходими продукти:

  • 55 г краве масло Гхи, меко
  • 55 г крема сирене
  • 60 г лешников тахан
  • 1 яйце 
  • 1 жълтък
  • 1 ч.л. сурово какао на прах
  • 2 капки ванилия есенция
  • 100 г еритритол
  • 1/2 ч.л. желатин
  • 1/4 ч.л. бакпулвер без глутен
  • 1/4 ч.л. сол
  • 55 г конопено брашно

 

Необходими съставки за шоколадови капки:

  • 10 г течен млечен шоколад Forlife
  • 1 с.л. еритритол

 

Начин на приготвяне:

  1. Първо е добре да приготвите шоколадовите капки. Блендирайте еритритола и го смесете с разтопения течен шоколад.
  2. С помощта на шприц или пликче с отрязан връх направете шоколадови капчици върху хартия за печене със сместа.
  3. Оставете ги да стегнат в хладилник за 15 минути.
  4. Докато стягат, приготвите сместа за кето кукита като смесите маслото, крема сиренето, лешниковия тахан, яйцето и жълтъка, какаото и есенцията от ванилия. Поставете ги в блендер и блендирайте до получаване на хомогенна смес.
  5. Смесете еритритола и желатина.
  6. Добавете останалата част от съставките и блендирайте отново.
  7. След като шоколадовите капчици са се стегнали ги прибавете към сместа. 
  8. Разбъркайте добре, вече готовата смес за ето кукита и я разделете на 15 равни части.
  9. Охладете сместа за поне 2-3 часа, преди да ги оформите.
  10. С лъжица оформете кето кукита, като внимавайте да не ги поставяте прекалено близо едни до други, защото при печене те се разливат настрани.
  11. Загрейте фурната до 170 градуса и печете около 15-20 минути.

 

Ще откриете повече от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни “Кето фантазии” 1 и 2, в които да намерите още множество вдъхновяващи рецепти, които да ви помогнат в света на кето кухнята.

 

Защо да използваме конопено брашно?

 

кето кукита с конопено брашно, брашно

 

Конопеното брашно е все по-предпочитан избор сред почитателите на здравословното хранене поради богатия си хранителен състав и универсалните приложения в кулинарията. То се получава при смилане на обелени семена от коноп и е изцяло натурално, без глутен и с ниско съдържание на въглехидрати. Това го прави отличен избор за хора, които следват кето, нисковъглехидратни или безглутенови режими.

Едно от основните му предимства е високото съдържание на протеини – около 30% на 100 грама. Протеините в конопеното брашно са пълноценни, тъй като съдържат всички девет аминокиселини. Освен това, конопеното брашно е богат източник на фибри, които подпомагат храносмилането и създават усещане за ситост. Мастните киселини в него, като омега-3 и омега-6, допринасят за здравето на сърцето и кожата.

Конопеното брашно има лек ядков вкус, което го прави подходящо за печива, протеинови шейкове, супи и сосове. Със своя нисък гликемичен индекс и минимално въздействие върху кръвната захар, то е идеално за хора с диабет или стремящи се към стабилна енергия през деня. 

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето горещ шоколад.

 

Ако идеята ни за кето кукита с конопено брашно ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“. Може да комбинирате кето кукита с конопено брашно с кето горещ шоколад

За още интересни и разнообразни идеи, може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.

Добър апетит!

Категории: Десерти при кетогенен режим, Кето рецепти|Публикувана: 05.06.2025|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front
banner blood donation mobile

Популярни продукти

311829625c9a8348aa5e9f59678ee329351a13e933e510175606bbf6512c3953?s=96&d=mm&r=g

Санита Куцарова завършва специалност “Драматургия” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Има интереси в различни области на изкуството, но писането е най-голямата ѝ страст. Обича да съчетава здравословния начин на хранене с ежедневни тренировки и да прекарва свободното си време в природата или в четене на книги.

Свързани публикации

Оставете коментар