Домашен пудинг – 3 неустоими и лесни кето рецепти

Обновена: 22.03.2024|
Супа от морски продукти. Домашен кето пудинг без захар.

През лятото охладените десерти са голямо изкушение – затова споделяме с вас три рецепти за лесен кето пудинг.

Заложихме на кокосовите продукти в тях, защото вкусът им е много подходящ за лятото, но ако не обичате кокосовия вкус, заместете с други ядкови млека кокосовото или с млечни продукти – кокосовата сметана.

Но ако обичате кокос, тези нисковъглехидратни рецепти за пудинг без захар ще се превърнат в едни от любимите ви десерти.

Да започваме!

 

  1. Кето шоколадов пудинг

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
20 минути 6 8 г

 

Необходими продукти:

  • 400 мл кокосово мляко
  • 1 с. л. стевиола ванилия
  • 3 жълтъка
  • 3 с. л. какао на прах
  • 3 с. л. кокосово масло

 

 

Изпълнение на рецептата:

  1. В тиган на средна температура сложете кокосовото мляко и стевиолата с ванилия, разбърквайте периодично, докато започне да къкри.
  2. В купа разбийте жълтъците, след което бавно добавете половината от горещото кокосово мляко, като не спирате да бъркате.
  3. Бавно изсипете темперираните жълтъци обратно в тигана при останалото кокосово мляко. Намалете температурата, добавете какаото на прах и разбърквайте 3-4 минути, докато се сгъсти.
  4. Отстранете от котлона и добавете кокосовото масло, разбъркайте до хомогенност.
  5. Разпределете в 6 десертни чашки и ги приберете в хладилника за 2-3 часа.

Сервирайте с топинг от разбита кокосова сметана и бери плодове.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

  1. Кремообразен кето кокосов пудинг

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
15 минути 4 5 г

Необходими продукти:

  • 100 г кокосови стърготини, неподсладени
  • 1 с. л. стевиола на прах
  • 120 г крема сирене
  • 1 яйце
  • 4 с. л. кокосов крем (или сметана)
  • 100 мл кокосово мляко
  • 1 ч. л. стевиола ванилия (по желание)

 

Изпълнение на рецептата:

  1. В микровълнова разтопете в купичка 2 с. л. от кокосовия крем, заедно с кокосовите стърготини, стевиолата на прах и тази с ванилия, за около 1 минута. Оставете настрана.
  2. Отделно разбийте яйцето с 2 с. л. кокосов крем и оставете настрана.
  3. В тиган на средна температура смесете кокосовото мляко и крема сиренето. Гответе, докато крема сиренето се разтопи.
  4. Добавете кокосовата смес от микровълновата и разбърквайте, докато сместа отново се загрее. След това добавете разбитото яйце и бъркайте, докато се сгъсти.
  5. Разпределете в 4 десертни чашки и приберете в хладилник за около 2 часа.

 

Смята се, че думата пудинг идва от френския boudin, първоначално от латинското botellus, което означава „малка наденица“, отнасяща се до завитите меса, използвани в средновековните европейски пудинги.

 

 

  1. Нисковъглехидратен кокосов пудинг с бери плодове

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
20 минути 4 3, 30 г

Необходими продукти:

  • 2 ч. л. стевиола с ванилия
  • 400 мл кокосово мляко
  • 3 ч. л. желатин
  • ¼ ч. л. сол

Опции за сервиране:

  • Свежи бери плодове (малини, къпини, боровинки)
  • Кокосови стърготини, неподсладени
  • Разбита кокосова сметана

Изпълнение на рецептата:

  1. Сложете кокосово мляко в малък тиган на средна температура и разбърквайте, докато се разтворят всички бучки.
  2. Когато закипи, намалете температурата и добавете желатина. Продължете да бъркате около 10 минути.
  3. Когато се редуцира и сгъсти, махнете от котлона и добавете солта и стевиолата с ванилия.
  4. Разпределете в 4 десертни чаши, охладете 30 минути и след това ги приберете в хладилника за 3 часа или една нощ.

Когато са готови за сервиране, сложете по 1 с. л. разбита кокосова сметана, поръсете с кокосови стърготини и сложете по 2-3 плодчета отгоре.

Други бързи и охлаждащи кето десерти, които можете да си приготвите:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Пудинг. Кето шакшука. Рецепта за джинджифилови човечета. Лабне - домашно крема сирене.

Ако пък ви се хапва нещо солено, опитайте да си приготвите това апетитно сирене лабне, чудесно за добавяне към летните салати.

 

Ако нашите предложения за домашен кето пудинг са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии“.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар