Зелена салата с пилешко филе с пармезанова коричка

Обновена: 13.05.2025|
3 мин. четене
зелена салата с пилешко филе

Предлагаме ви рецепта за зелена салата с пилешко филе с пармезанова коричка, която ще засити апетита ви, но и ще задоволи и по-взискателните вкусови рецептори. 

 

Рецепта за зелена салата с пилешко филе с пармезанова коричка

Тази рецепта за зелена салата с пилешко филе с пармезанова коричка съдържа под 9 г нетни въглехидрати в порция и е подходяща за всеки любител на комбинацията от свежа салата и крехко пилешко. 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности за 1 порция
20 минути 2 534.5 калории
8.5 г нетни въглехидрати
47.1 г протеин
33.1 г мазнини

Необходими продукти:

  • 300 г пилешко филе
  • 30 мл масло Гхи
  • 50 г пармезан
  • 200 г зелена салата
  • 200 г краставица
  • 150 г авокадо
  • сол
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

  1. Почистете пилето и го разделете на две части по дължина. 
  2. Подсушете го с кухненска хартия и го подправете със сол и черен пипер.
  3. Настържете пармезана, ако сте закупили такъв на бучка, ако той вече е настърган, го изсипете в плоска чинийка.
  4. Оваляйте пилешкото масло в пармезана, като го притискате леко, за да може пармезанът да полепне добре по него.
  5. Загрейте маслото Гхи в незалепващ тиган на среден огън. 
  6. Поставете пилето и гответе около 5-6 минути от всяка страна, докато се образува златиста и хрупкава пармезанова коричка, а месото се сготви напълно.
  7. След като пилешкото месо е готово измийте зелената салата добре.
  8. Обелете краставицата и отстранете обелката и костилката на авокадото.
  9. Нарежете краставицата и авокадото.
  10. Зелената салата накъсайте или нарежете според личното си предпочитание.
  11. В голяма купа добавете зелените съставки и ги овкусете със сол и зехтин.
  12. Нарежете пилешкото филе с пармезанова коричка на жулиени ивици и подредете върху салатата. 
  13. Поднесете веднага, докато месото е топло, а коричката хрупкава.

 

Ще откриете някои от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които са подходящи за всеки привърженик на нисковъглехидратното хранене.

 

Допълнителни съвети:

  • Подходящо е да добавите млечен сос към вашата зелена салата с пилешко филе, за още по-голямо богатство на вкусовете и текстурите.
  • Любителите на пикантна храна може да прибавите лют червен пипер при овкусяването на месото.

 

Имайте предвид, че тези промени ще повлияят на хранителните стойности на ястието. 

 

Кето панировки 

 

панировка към зелена салата с пилешко филе

 

Кето панировките са чудесна алтернатива на традиционните варианти с брашно и галета, тъй като се приготвят от нисковъглехидратни съставки, които запазват хрупкавата текстура и добавят вкус и хранителна стойност.

Една от най-популярните опции е панировката с бадемово брашно. То придава лека ядкова нотка, златиста коричка и е изключително подходящо за паниране на месо, риба и зеленчуци. Обикновено се смесва с подправки като чесън на прах, червен пипер и сол, за по-богат вкус.

Друга отлична алтернатива са смлените свински кожички, които осигуряват изключителна хрупкавина без допълнителни въглехидрати. Те могат да бъдат комбинирани с настърган пармезан или подправки и са особено подходящи за пържене или печене на кето панирани хапки.

Настърганият пармезан сам по себе си също може да служи за панировка. При печене се получава хрупкава, златиста коричка с интензивен вкус, която пасва чудесно на пилешко месо или тиквички. Кокосовото брашно, макар и с по-сладък аромат, може да се използва за панировка, особено ако се комбинира с пикантни подправки – по този начин се създава страхотен баланс между различните вкусове. То е по-сухо, така че се препоръчва смесване с яйца за по-добро полепване.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето двойно шоколадово брауни

 

Ако идеята ни за зелена салата с пилешко филе с пармезанова коричка ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“. Може да прибавите към зелена салата с пилешко филе с пармезанова коричка десерта кето двойно шоколадово брауни.

За още интересни и разнообразни идеи може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

Популярни продукти

84b0d9718f97ecd590622ac66a21c5bdfa8cb27339245d7c9e6067d46b19ea20?s=96&d=mm&r=g

Санита Куцарова завършва специалност “Драматургия” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Има интереси в различни области на изкуството, но писането е най-голямата ѝ страст. Обича да съчетава здравословния начин на хранене с ежедневни тренировки и да прекарва свободното си време в природата или в четене на книги.

Свързани публикации

Оставете коментар