Кето двойно шоколадово брауни
Поглезете сетивата си с нашето любимо кето двойно шоколадово брауни, докато в същото време оставате верни на кето режима си. Това лакомство е приготвено с висококачествено какао с богат вкус, допринасяйки за един наситен и пухкав вкус. Десертът е перфектно балансиран, за да задоволи желанието за сладко изкушение, докато заменя традиционното бяло брашно и захар с бадемово и кокосово брашно и еритритол.
Независимо дали го приготвяте за лакомство след вечеря или за специален повод, това кето двойно шоколадово брауни е лесен начин да зарадвате всички на масата, особено кето любителите. Нека се впуснем в тази неустоима, нисковъглехидратна рецепта!
Рецепта за Кето двойно шоколадово брауни
Време на приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
20 минути + ок. 20 минути за печене | 10 | 196 калории 20 г мазнини 1,3 г нетни въглехидрати 3,7 г протеин |
Необходими продукти:
- 1 брой готова смес за кето брауни Forlife (240 г)
- 130 г масло
- 40 г какаова паста
- 40 г еритритол
- 4 броя яйца
- 65 мл вода
За приготвянето на кето двойно шоколадово брауни ще са необходими миксер и огнеупорен съд. Съветваме яйцата да са предварително оставени на стайна температура.
Начин на приготвяне:
- На водна баня разтопете на слаб огън маслото, какаовата паста и еритритола. Бъркайте непрекъснато до получаване на хомогенна смес.
- Свалете от котлона и добавете водата. Бъркайте отново.
- В дълбок съд изсипете кето брауни сместа. Добавете топлата маслена смес и бъркайте.
- Добавете яйцата едно по едно, докато бъркате непрекъснато с миксера, докато се абсорбира напълно.
- Изсипете в тавичка, като не забравяте да сложите на дъното ѝ хартия за печене.
- Печете за 16-18 минути на предварително загрята на 180°C фурна. Следете готовността на сладкиша с клечка за зъби, защото е важно да не стане прекалено сух.
- Оставете в хладилника и консумирайте на следващия ден.
Вашето кето двойно шоколадово брауни е готово! Сервирайте на следващия си празник или му се насладете сами. Ако търсите още кето вдъхновения имаме перфектното предложение за вас – нашата поредица “Кето фантазии”, където ще откриете редица кето предложения, сред които основни ястия, десерти, напитки, предястия и други. Подарете на себе си или на близък, подарете кето вдъхновение!
Наръчник за перфектно брауни
Освен това кето двойно шоколадово брауни, като цяло браунито е чудесен десерт с много вариации, което позволява на всеки да намери своя любим вкус. Но съществуват стотици рецепти и към тях могат да се прибавят много съставки, които да променят вкуса. Тъй като съществуват толкова много начини на приготвяне, съществуват и толкова грешки, които могат да бъдат допуснати.
Може да разгледате най-често допуснатите такива, как биха могли да променят вкуса и как да ги избегнете.
Не печете браунито в стъклен съд
Стъклените тави са чудесни за приготвяне на месо, но определено не са добър избор за брауни. Дебелото стъкло прави по-трудно сместа да се опече, което може да резултира в суров и течен сладкиш. Освен това ще се опече неравномерно. От друга страна, тъмна, дори метална тава, абсорбира топлината повече и това може да доведе до обратен ефект – да се опече прекалено бързо. За да избегнете тези проблеми, използвайте светла метална тава. Ако не притежавате такава тавичка, намалете температурата с 25°C.
Използвайте яйца, престояли на стайна температура
Ако добавите яйца, които тъкмо са извадени от хладилника, това ще предизвика втвърдяване на другите продукти. Това може да бъде катастрофално за цялата смес. За целта използвайте яйца, които са престояли на стайна температура. Освен това, ако имате продукт, който трябва да се разтопи (масло например), оставете го да изстине преди да го добавите към сместа. В противен случай, когато добавите яйцата, те ще бъдат прекалено топли.
Не бързайте с рязането
Знаем, че браунито е неустоим десерт. Но ако желаете равно разрязани парчета без ронещи се страни, изчакайте 30 минути след като извадите от печката. В противен случай страните ще се ронят, а сместа вътре ще бъде все още течна. За максимално добър резултат, оставете в хладилник за една нощ. След това покрийте тавата с найлоново фолио. След консумация отново завийте с фолиото.
Сладкарството е чудесен начин да внедрим полезните си хранителни навици в сладки изкушения, затова не се тревожете да експериментирате. Кето, веган, без захар – решението е изцяло ваше!
Още кето вкусотии
Ако сте си облизали пръстите след рецептата за кето двойно шоколадово брауни, то може да откриете още вдъхновение в нашата секция “Кето рецепти”. Там ще откриете десетки предложения за десерти, напитки, основни и предястия, с които да разнообразите кето менюто си, докато похапвате вкусно.
Може да се присъедините към нашата споделена Facebook група, където да споделяте и черпите вдъхновение от кето ястия, продукти и трикове. Всяка седмица ще може да черпите идеи от нашето кето меню и списъци за пазаруване за кето режим в нашата Viber група.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Кето брауни с еспресо – божествена комбинация от шоколад, еспресо и сметана, това е един от най-вкусните нисковъглехидратни
Днес пак се спираме на лесни, но ефектни ястия – рецепта за брауни и една бонус рецепта: баба
В днешното утро решихме да приготвим любим десерт – кокосово брауни, но без никаква захар или брашно. С