Здравословни рибни пръчици

Обновена: 30.01.2024|

Днес сме се спрели на едно любимо ястие – здравословни рибни пръчици, които често хапваме в различни ресторанти или заведения за хранене. Разликата е в това, че, приготвени в домашни условия, съдържат само естествени и пресни продукти.

Ще сготвим заедно здравословни рибни пръчици с пречистена мазнина и прясно рибено филе. Тази рецепта е чудесен източник на протеини за мускулите и енергия за тялото. Освен полезни, рибените пръчици са изключително хранителни и питателни.

Като гарнитура към тях може да добавите задушени зеленчуци, зелена салата или просто нарязани краставички.

Тази рецепта е изключително подходяща за вечеря, тъй като се приготвя много лесно и бързо, не изисква почти никакви усилия е изключително лека за храносмилане.

keto baner 011
bademovo brashno 600

 

keto baner 011
bademovo brashno 600

Рецепта за здравословни рибни пръчици

Време за приготвяне Порции Въглехидрати в порция
40 минути 4 8
  • 800 г филе от риба
  • 1 яйце
  • 200 г бадемово брашно
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • сол и пипер за овкусяване
  • пречистено масло Гхи за приготвянето
  • връзка свеж магданоз

 

Приготвяне:

  1. Преди да започнем с приготвянето на рибните пръчици, е нужно да подготвим филето. Нарязваме го на отделни лентички с широчина около 2 см и дължина 4 см. Нарязаните порции ги поставяме в отделна купа.
  2. Преди да смесим всички съставки, нарязваме магданоза на ситно и изстискваме сока на един лимон.
  3. Отделяме 2 различни купички – в едната счупваме яйцето и го разбиваме добре, а в другата смесваме всички останали съставки – брашното, чесъна, солта и пипера, нарязания на ситно магданоз и лимонения сок.
  4. Приготвяме широк съд, покрит с кухненска хартия, на който да нареждаме подправените филенца.
  5. Всяко отделно парченце потапяме първо в яйчената купичка, а след това в тази с брашното и другите съставки. Накрая подреждаме филенцата в съда, като внимаваме да не ги слепваме едно за друго.
  6. След като всички филенца са готови за изпържване, избираме подходящ тиган, в който оставяме да загрее добре маслото Гхи. Препоръчваме него, тъй като то е изцяло пречистено и има висока точка на димене – при пържене не се разпада на свободни радикали, както всички други мазнини. Допълнителен плюс е това, че попива изцяло в рибата и я овкусява допълнително.
  7. Изпържваме филенцата за 3-4 минутки от всяка страна и сервираме с листа от маруля и домашно приготвен млечен сос.

За любителите на по-мазни сосове, може да се приготви и домашна майонеза с яйца и зехтин.

 

Съвети при приготвянето на рибни пръчици

  • Използвайте по-стегнато филе, за да се запази формата при пърженето на отделните парченца.
  • Добавете сусамови семена към сместа от брашното.
  • Може да добавите различни билки или подправки, като кимион или паприка, за да опитате различни вкусове.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето тортила. Запечени кюфтенца с риба тон. Здравословни рибни пръчици.

Опитайте и запечени кюфтенца с риба тон – още една рибна и лесна, питателна рецепта.

 

Ако ви е харесала рецептата за рибни пръчици и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти, се присъединете към нашата кухня във фейсбук!

Приятен апетит от екипа на Forlife!

Сподели тази статия, избери платформа!

Автор: For Life

Avatar of For Life

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 30 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 26 октомври 2018 в 16:50 | Категория: Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф, Кето рецепти