Ароматна супа с кейл и кокосово мляко
Нашето предложение за супа с кейл е различно от традиционните български ястия, но е вкусно и интересно разнообразие в менюто ни.
Рецепта за супа с кейл и кокосово мляко
Опитайте тази ароматна и засищаща нисковъглехидратна супа като предястие или например лек обяд.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
25 минути | 5 | 283 калории 10 г нетни въглехидрати 7 г белтъчини 23 г мазнини |
Необходими продукти:
- 400 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 400 мл кокосово мляко, 17%
- 200 г печурки
- 1 с. л. краве масло Гхи
- 300 г кейл
- сок от половин лайм
- 1 ч. л. джинджифил на прах
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1/2 ч. л. черен пипер
- сол на вкус
- 2 стръка зелен лук, само перата (по желание)
Начин на приготвяне:
- Нарежете гъбите на малки парченца и кейла на ситно.
- В подходяща тенджера загрейте краве маслото.
- Запържете гъбите и кейла, докато зеленолистният зеленчук намали обема си.
- След 5 минути добавете към тях кокосовото мляко и бульона.
- Към тях прибавете сухите подправки.
- Оставете да къкри за 15 минути.
- Свалете от котлона.
- Изсипете сока от лайм в супата.
- Гарнирайте със зеления лук, ако използвате, и поднесете готовата супа с кейл топла.
Съвет: За още по-засищащо ястие комбинирайте ароматната супа с кейл и кокосово мляко с подходящ нисковъглехидратен хляб.
Вариации на супа с кейл и кокосово мляко
Тази супа може да открием в тайландската кухня. В нея има още много разновидности на супи с кокосово мляко. Към варианта за супа с кейл може да се добави също:
- Късчета пилешко или телешко месо
- Подлютено олио
- Запържен червен пипер в масло
- Пресни люти или сладки чушки, нарязани на ситно
- Кокосово масло
- Други гъби като сушени манатарки или прясна кладница
- Кориандър или магданоз
- Скариди и други морски дарове
- Парчета бяла риба
Приготвянето на вкусни и лесни нисковъглехидратни рецепти е начинът да следваме кето режима и да не се отказваме от него. Това включва и различни изкушения от международната кухня като тази супа с кейл и кокосово мляко.
Хранителни стойности
Супата с кейл и кокосово мляко подхранва както стомаха, така и целия организъм и го зарежда с необходими хранителни вещества. В тази супа се съдържа изобилие от ценни витамини и минерали, които може да проследим.
В 1 порция супа с кейл се откриват:
- 326% витамин К
- 96% витамин Ц
- 52% манган
- 45% витамин Б2
- 40% мед
- 34% витамин Б3
- 30% витамин А
- 31% омега-3 мастни киселини
*Процентите са калкулирани спрямо препоръчителната дневна доза
Още от нашата здравословна кухня
Тайландската кухня крие и други интересни супи и ястия. Може също да опитате тези нисковъглехидратни рецепти, вдъхновени от екзотичната кулинария:
Супите са едни от най-лесните ястия за приготвяне. Те са често и нискокалорични, което улеснява поддържането на здравословно тегло. С помощта на супата ние поддържаме адекватно ниво на хидратация в тялото, а във всяка супа може да добавим голямо количество зеленчуци, с които да дадем енергия и тонус на организма си.
Опитайте още любими супи от нашия кулинарен блог:
- Супа със свинска кайма и кейл
- Патешка супа със зеленчуци и Конджак
- Супа от лапад с яйце и кисело мляко
Посетете нашата споделена кухня във Фейсбук и открийте разнообразието на нисковъглехидратната кухня. Запознайте се с хиляди потребители, които следват режима и споделят своите идеи и кулинарни вдъхновения в групата.
А ако се присъедините към Вайбър групата на ForLife ще получавате напълно безплатно нисковъглехидратно меню всяка седмица, което да покрива основните хранения за деня. Менюто е в комбинация с удобен списък за пазаруване, който ще подсигури, че имате всички необходими продукти за приготвянето на неустоими кето ястия.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Доматена крем супа с пармезан е засищащо кето ястие, което е чудесен начин да се насладим на вкуса
Тази вдъхновена от Естония супа има приятен вкус с ниско съдържание на въглехидрати. Спагетите Конджак я поддържат лека,
Крем супа от гъби е питателно, ароматно и богато на полезни хранителни вещества ястие. Приготвяме я със съставки,